Welkom op ons gastenboek

Onze aller allerbeste reclame: wat onze gasten schrijven!


Evie

7-daagse woestijnreis en hutje op het strand, 2-13 maart 2020

Ojeee ik heb er toch wel 3 maand over gedaan om na te denken hoe ik deze fantastische reis zou kunnen beschrijven in dit gastenboek. En weet je... ik vind nog steeds niet de juiste woorden om al dat moois te beschrijven.

De ontvangst en de zorg voor ons als gasten was fenomenaal, ik voelde me zo thuis, zo welkom, 1 voor 1 heel fijne mensen. De ervaring om een week in de woestijn te verblijven zal me altijd bij blijven, de eerste nacht is toch wel even wennen en ik moest wat angst opzij te zetten maar die angst was eigenlijk nergens voor nodig, het was zo tot jezelf komen, één met de natuur.

Toen we tijdens de laatste uren terug op weg waren naar de zee kreeg ik al een beklemmend gevoel, o wat ging ik dit missen, en eigenlijk mis ik het nog steeds. Ik kan zeker zeggen dat dit niet de laatste keer was.

Angie ik wil je hartelijk bedanken voor je goede zorgen, ook Rachid, Achmed en Selim voor de animatie, de heerlijke kookkunsten, de lekkere thee, jullie zijn een top team samen! Ook mijn reisgenoten Hermine & Vlady, het was fijn om met jullie op tocht te gaan.
Ik heb zo genoten van de wandeltochten, wat boffen jullie toch met die prachtige natuur in jullie 'achtertuin'.
Ook het verblijf in de strandhut was zeer fijn, ik kijk al uit hoe Rachid zijn mooie kamp verder zal evolueren.
Succes iedereen, jullie doen dat fantastisch. Tot weerziens x


Hermine & Vlady

7-daagse woestijnreis en hutje op het strand, 3-14 maart 2020

Wat heb ik genoten van de reis.
Zowel zittend op de kameel als met lopen, klimmen, klauteren door de mooie rotsformaties.
Wij hadden het geluk dat we de hoogvlakte opgingen. De bijzondere kleuren van de rotsen. Elke dag het whauw gevoel. Kan het nog mooier, grootser?

Het samenzijn met de bedoenen die ons zo fantastisch verzorgden. Van elke maaltijd een feestmaal wisten te maken.
En Angie, jij die gewoon in de woestijn hoort en me telkens wist te verrassen met je kennis.

De dagen na de tocht waren heftig, maar daar zijn we ook goed doorheen gekomen en dan zijn er de verhalen die overblijven. Evenals de foto's.
De grootsheid en kracht van de woestijn en de zee zijn voelbaar en daar put ik momenteel mijn kracht uit in deze hectische Corona tijd.

Angie ik hoop dat je samen met de bedoenen nog veel woestijntochten mag maken en het veel mensen mag laten ervaren. Ik had het voor geen goud willen missen.
Nogmaals hartelijk dank en de groeten aan Rachid, Achmed en Selim.

 


Els  

Oud & Nieuwreis en hutje op het strand, 28 december 2019-8 januari 2020

Wat een fantastische reis in alle opzichten.
Onze groep was een mooie variatie in leeftijden, gezellig en open naar elkaar.
Het geheel was fantastisch georganiseerd, heerlijke maaltijden, professionele begeleiding van Angie en Rashid met allerlei Wetenswaardigheden over planten in de woestijn, habitat van kamelen en hoe kleine ongemakken op te lossen.

De woestijn is betoverend, de rust, de stilte, de natuur, de sterrenhemel.
Ik voelde me helemaal in mijn element.
De afwisseling tussen lopen en rijden op een kameel voelde als heel natuurlijk.
Dank voor jullie aandacht en liefdevolle verzorging.


Alda

7-daagse kamelentocht in de woestijn en hutje op het strand, 6-16 december 2019

Dank je wel Angie voor de prachtige kamelentocht die we maakten met jou en de 3 bedoeienengidsen.
Met veel zorg en aandacht voor het lekkere eten, de mooie plekken die we zagen, de uitleg over dieren en planten die in de woest ijn leven. Ik heb genoten van de weidsheid, de stilte, de prachtige luchten en de lieve, eigenwijze kamelen.
Een unieke ervaring.


Saskia

Oud & Nieuwreis en duikvakantie in Dahab, 28 december 2019-8 januari 2020

Wat zijn woestijnen toch vaak afwisselend, en prachtig! Zoveel verschillende rotsformaties/-stenen gezien en plantjes met stekels (waar je over elke plant wel wat wist te vertellen). Die stilte van de woestijn is te gek, zo ook de sterrenhemel. Dit vanaf de rug van een kameel beleven is echt een ervaring die ik niet had willen missen.

Zo leuk Angie dat je niet alleen van kamelen veel af weet, maar ook van soorten steen, planten, vogels, klimaat en last but not least: de cultuur van de bedoeïenen. Dank voor deze te schitterende trip!


Ida

7-daagse kamelentocht in de woestijn en hutje op het strand, 6-21 december 2019


Ik kan het alleen maar volledig eens zijn met alle berichten hier in het gastenboek!
Ik vond het opvallend hoe snel je went aan het buiten slapen, zonder douche of ander comfort zoals wij gewend zijn.  De hele dag buiten zijn en de zalige rust van de woestijn. De schoonheid en afwisselende landschappen om je heen! Ik werd door het kalme ritme van de dag het rijden op de kameel heel ontspannen en zen! Het was te snel voorbij! Ik had heel graag nog langer in de woestijn willen blijven.

Dank Angie voor alle informatie over de woestijn en de kamelen.

Dank Selim, Ahmed en Shala voor het heerlijke eten en hun aandacht om te zorgen dat wij comfortabel op de kameel zaten!


Noor

Oud & Nieuwreis en duikvakantie in Dahab, 28 december 2019- 8 januari 2020

Nooit eerder heb ik de leegte en de stilte zo ervaren als tijdens de trektocht in de woestijn. Eindeloos wandelen in de leegte,  slapen onder duizenden sterren, een nieuwe horizon ontdekken wiegend op de rug van een kameel, back-to-basic. Een gevoel van rust vrede, vertrouwen en inspiratie. In een woord bijzonder!

Dank Angie en de crew van bedoeïenen voor de lieve zorg, het lekker eten en de goede organisatie.
Ik kom heel graag nog eens, Inshallah.


Swanica

Oud & Nieuwreis en verblijf in hutjes op het strand, 28 december 2019- 8 januari 2020    

Hoog wiegend op de schommelende rug van mijn camel ( waar ik onder hilariteit van één van de Bedoeïenen jongens opgeduwd werd) was het  fijn weg te kunnen dromen in die wijdte en stilte en ruimte. Het drukke denkhoofd werd ook ruimer en stiller en filosofischer over parallelle werkelijkheden. Wat is waarheid: De wereld van politieke onrust en gevaarlijke besluiten, of zittend in een camouflagepakje in  de bloedhete zon  in een gepantserd hokje of het ploffen van kamelenpoten in het zand, de geur van koffie met kardamon, de zingende kamelenjongens rond een vuurtje drummend op een lege jerrycan op Oude Jaarsavond…..

Ik heb erg genoten van de diversiteit van onze reisfamilie van 14 tot 68 jarigen en de mooie gesprekken die er tussentijds waren. Alsook de momenten van stilte en verwondering over de prachtige rotsformaties en kleuren. En ‘s avonds een geschikte slaapplaats opzoeken in de woestijn was ook altijd weer een leuke onderneming -  vooral als je er in de nacht achter kwam dat je schuin lag of toch niet zo beschut.

In de dagen in onze hutjes aan het water met het prachtige uitzicht op de rose bergen van Saoedi-Arabië nog veel namijmeren en dan na verschillende uitstapjes naar oa Nuweiba en St Catherine klooster, zwemmen, wandelen , massage ontvangen en weer heerlijke maaltijden (yum die aubergines!) veel thee drinken en vroeg naar bed!
Dankjewel Angie en team voor een bijzondere reis!


Martha

Oud & Nieuwreis en verblijf in hutjes op het strand, 28 december 2019- 8 januari 2020


Ik heb genoten van de reis! Wat een goede verzorging, heerlijk eten, vriendelijke en zorgzame jij, Rachid en bedoeïenen.

Wat ik heel fijn vond, was dat ik de ruimte kreeg om op mijn manier er te zijn, mee te mogen naar het ophalen en slachten van het schaapje (en ervan smullen s’avonds). Het is heel helend voor me geweest!
Nu thuis meteen een griepvirus opgepakt in moeras NL. Wat een best plezierige rust geeft en tijd voor contemplatie.

Heel veel liefs, je hebt iets fantastisch neergezet daar in Nuweiba en omgeving waarmee je een bijdrage levert aan het welzijn van veel mensen!


Linda

7-daagse woestijnreis per kameel, 1-11 november 2019

Wat een intens mooie ervaring deze reis door de Zuid-Sinai woestijn!! �� Onderweg van de airport naar de hutjes op het strand vroeg ik me nog af: 'waarom wilde ik hier ook al weer naartoe..?' Alleen maar zand...�� Dat gevoel veranderde al snel.

Het heeft me enorm goed gedaan de stilte, de ruimte, warmte, natuur, de lekkere & met zorg bereide maaltijden, buiten leven en omringd met lieve mensen. Een fijne groep mensen waarin ik een mooie combinatie mogelijk voelde van samen kunnen zijn en ook momenten alleen.

Uitersten van de droge woestijn en dan opeens de zee & mooie onderwater wereld (die ik nu ontdekt heb��). Herinnert worden aan de schoonheid van eenvoud waarin het kleine juist groots is.

Ik heb me enorm thuis gevoeld! In de woestijn, bij jullie (Angie, bedoeïenenteam en de groep) en vooral ook (weer) meer thuis bij mezelf! Een mooi geschenk! Dank jullie wel��!
Sinds lange tijd weer echt gelachen, kunnen genieten en moeiteloos een leeg hoofd & 'gewoon' zijn. De woestijn deed dat 'zomaar' met me��. Wonderlijk��


Hendra

7-daagse woestijnreis per kameel, 6-16 december 2019

Dankjewel Angie voor de prachtige woestijnreis die ik met jou en de drie Bedoeinen-jongens heb mogen maken in gezelschap van vier reisgenoten.

Feel the desert is jouw motto en dat is gelukt: ik heb de woestijn geroken, geproefd en gevoeld vanaf de rug van ‘mijn’ kameel waar ik gaandeweg steeds vertrouwder mee raakte.

We hebben gereden, gewandeld, gelachen, gezongen en genoten van de prachtige, steeds veranderende kleuren van de zandsteenwoestijn. Het is een verrijkende ervaring geweest die ik nog lang met mij hoop mee te dragen.


José & Indra

11-daagse kamelen trektocht in de woestijn, 18 november-2 december 2019

Wat hebben wij genoten van de vele kleuren, gastvrijheid, sterrenhemel, zonsondergang en zonsopgang iedere dag weer. Angie kan ook zo boeiend vertellen over de bedoeïenen, kamelen en planten die in de woestijn groeien.
Wij hadden het geluk om 11 dagen door de woestijn te trekken.
De trip naar het Katharineklooster was ook zeker de moeite waard.


Josine

8-daagse vakantie waarvan 5 dagen in de woestijn, 18-25 november 2019

Fantastische ervaring!


Marleen

5-daagse kamelentocht in de woestijn, 18-25 november 2019

Alle lovende reacties die hieronder staan kan ik alleen maar beamen.
Als je een echte National Geographic ervaring wil: boek een woestijnreis!


Collin

Duikarrangement in Dahab en 7daagse woestijntrektocht met kamelen, 1-11 november 2019

Net terug van de tweede reis met
Angie en bedoeinenvrienden. Dit keer 7 dagen woestijn, voorafgegaan door duiken in Dahab. Geen massatoerisme onder water, maar kleinschalig opgezet vanuit prachtig nieuw boutique duikhotel. Aanrader voor zowel de beginnende als ervaren duiker!

Eenmaal in de woestijn al snel  in het vertrouwde ritme: wakker bij zonsopgang, kameel rijden, wandelen, genieten van de overweldigende kalmte en uitgestrektheid van de woestijn en natuurlijk het heerlijke eten. Even totaal onthaasten en de batterij weer opladen :)

Hoogtepunten: het uitzicht na beklimming rainbow canyon, meezingen met de liedjes van Abu Khaled, de bonte avond(en) met bedoeïenen spelletjes en de linzensoep.

Na de woestijn konden we nog even genieten van een van de mooiste snorkelplekken van Egypte, nog geen 25 meter van onze tentjes op het strand. Nog nooit zo veel gesnorkeld!

Al met al weer een onvergetelijke ervaring. Tot de volgende keer, CAMEL HUNGRY

 

Valery

7daagse woestijn trektocht met kamelen, 1-11 november 2019

Wat een geweldige reis door de prachtige veelzijdige Sinaï. Waar de bedoeïenen en Angie je met veel liefde doorheen leiden. Zittend op je kameel of wandelend kom je tot rust en raakt je hoofd leeg. Brede wadi's en schitterende vergezichten wisselen elkaar af. Slapen onder de mooiste sterrenhemel, een oase binnen rijden en heerlijke maaltijden bereid door de bedoeïenen. Angie weet veel te vertellen over de planten, dieren, kamelen en de woestijn.

We hadden een ontzettend leuke groep! We hebben veel gelachen, met elkaar en met de bedoeïenen. De bedoeïenen zijn lieve, goedlachse en attente begeleiders. Tijdens de reis was er tijd om samen te zijn en ruimte om je terug te trekken.

Ik ben nu 1 dag thuis en zou het liefst de eerst volgende tocht weer mee gaan.
Twijfel dus niet en laat je betoveren door de Sinaï !!!

Liefs, Valery.


Marja

5daagse woestijn trektocht met kamelen, 18-25 oktober 2019 en verblijf in een hutje op het strand

Zijn in de woestijn

 

Verbinding is de eerste gedachte die in mij opkomt als ik terug denk aan de Sinaï. Intense verbinding met een betoverende woestijn. Vijf dagen en nachten in die overweldigende, indrukwekkende schoonheid.

Behalve het ruisen van de wind is meestal alleen het stappen van mijn kameel, schip van de woestijn, te horen. Soms zingt een Bedoeïen, soms bereiken mij flarden van gesprekken van de medereizigers. Verder is er stilte. Imposante stilte.

Verbinding met Angie die reis begeleidt en de kunst verstaat continue aanwezig te zijn voor elk dingetje dat je misschien nodig zou hebben en tegelijkertijd transparant is, ruimte geeft, je de vrijheid laat.

Verbonden ook met de drie andere deelneemsters met wie het vanaf het eerste moment klikt. De sfeer is er een van onderling vertrouwen en zorgzaamheid. Met elkaar en met Angie voeren we diepgaande en open, persoonlijke gesprekken. Elk van ons is bij tijd en wijle diep geroerd. Er zijn emoties, vaak ook zichtbaar voor de anderen. Niet omdat het moet...maar omdat het kan. Omdat het veilig voelt, troostend en helend is.

Verbonden met de Bedoeïenen die indruk maken door hun kalme en gestage optreden. Ze hebben een compleet huishouden bij zich en zorgen voor álles. Voor de kamelen, het opbouwen van ons kamp en het weer opruimen (met achterlating van zero afval). Drie keer per dag lekker en vers bereid eten. Drie keer per dag vers gebakken brood. En dat alles met zoveel liefde en zó mindful uitgevoerd.

Verbonden met een afwisselend landschap van zwarte, rode, gele en blauwe bergen en rotsen. Uitgestrekte vlaktes met lokaal zandduinen. Grillige gleuven in los gesteente, grote en kleine keien, gruis, zand soms zo fijn als poedersuiker. Angie die er zoveel over weet te vertellen,
over de medicinale toepassing van planten, over het gesteente, de lagen erin, over sporen van dieren en ‘s avonds over sterren en -beelden in die donkere overspanning. Waaronder het zó waanzinnig lekker slapen is.

Dat ik daar mag zijn, dat ik daar deel van uitmaak.... roept gevoelens op van euforie, van innerlijke vreugde. Ik voel me zo klein in die grote wereld en toch zo op m’n gemak. Zó verbonden. In m’n element, één zijn met de elementen.
Rusten in een staat van zijn. Mijn diepste streven.

Marja


Elsenora

5daagse kamelentocht 18-25 oktober 2019

Het was zó'n bijzondere reis..Mijn tweede Feel-the-desert ervaring. Het lijkt wel alsof ik maanden weg ben geweest. Het waren 9 dagen..

Vrijdagmiddag met de trein naar Oostende, daar een hotel bij het station en de volgende dag per bus naar het vliegveld. Plm 5 uur later werd ik opgehaald bij het vliegveld. De warme  föhnwind omhelsde me.
De geur, de warmte, de sterrenhemel... wat was geweldig het om weer terug te zijn na 7 jaar!
Kerst in de Sinaï 2012 was onvergetelijk. Ik wist toen al.. ik kom terug!

Deze keer bestond het reisgezelschap uit 4 dames, Angie en 4 bedoeïenen.
Wat een bijzondere ontmoetingen waren dat met elkaar:
tijdens het kameelrijden (eigenlijk dromedarisrijden)
tijdens het eten (wat steeds weer verrukkelijk was)
tijdens het wandelen (heuvel op en heuvel af, zonder enige moeite)
tijdens de de yogasessies.

 

Wat een decor, adembenemend mooi!
De Sinaï, met haar 1001 gezichten, om elke 'hoek' weer een ander beeld.
Dan weer bijna zwart, dan rood, wit, geel, dan bruin, of grijs en soms zelfs paarsige stenen, rotsen en zand.
Elk uur van de dag een ander licht.

De zonsopgang en zonsondergang.. ontroerend.
Slaapplek onder de sterrenhemel.
De enorme Melkweg in zicht.
Het opkomen van de heldere maan.
De rust en de verbinding met de aarde.

Onthaast en opgeladen teruggekeerd.

Dank lieve Angie voor je goede zorgen en het delen van je oneindige liefde voor de Sinaï!
Veel dank ook aan Rached, dank aan Abu Khaled, dank aan Saleh, dank aan Eish voor jullie warme relaxte aandacht voor alles wat nodig was. Dank voor het héérlijke eten! Dank voor het vertrouwen in ons.
Dank aan de kamelen, ongelooflijk wat zij kunnen versjouwen en zich over bijna elk terrein zich kunnen verplaatsen.
Dank lieve Sinaï dames, we hebben veelal pratend, maar ook in stilte samen gereden. We hebben samen gelachen en gehuild. Jullie zijn parels, stuk voor stuk!

En Angie.. ik weet niet wanneer..maar.. ik kom weer terug!

Liefs!


Jola

Strandverblijf & individuele 2daagse kamelentocht, 6 - 13 mei 2019


Op het laatste moment besloot ik om naar de Sinai te gaan en heb een 2-daagse woestijntocht geboekt.
Slechts 2 dagen voor een eerste kennismaking met de woestijn en het kamperen. Gedeeltelijk zittend op het kameel, lopend en klimmend over soms smalle paden om zo prachtige wadis en oases te bereiken.
Na een heerlijke lunchstop werd op een mooie plek 't kamp voor de avond opgeslagen, de "keuken"  opgezet, een heerlijk diner klaargemaakt door Salah en een beschutte slaapplek gevonden.

Het zijn in volkomen stilte, een kleurrijke omgeving van eeuwenoude stenen gebergten, het slapen onder een prachtige maan/sterren hemel, omringd door mystieke energieen waren wonderlijke ervaringen.
Angie, Salah, kameel, Ghanash heel veel dank voor deze supertocht, onuitwisbaar.
Kom zeker terug en wellicht voor een langere tocht.  
Liefs - Jola


Carin

Individuele reis: 5daagse woestijntocht & een week in een hutje op het strand, 3 - 13 maart 2019

Wat een subliem concept!
Een vriendin en ik vlogen naar Eilat( aanrader) waar we bij de grens opgehaald zijn door een taxi die ons binnen een uur naar Nuweiba bracht. Zo fijn om daar te acclimatiseren,te genieten van de rust,de zee ,te snorkelen en ons te laten verwennen met verse sapjes en heerlijke salades.

De woestijn tocht was geweldig.)p of lopend naast de kamelen, de absolute stilte en prachtige bergen. Rashed en Salat hebben ons heel goed verzorgd en ik vond het een feest om zo met de natuur te leven. Om 6 uur op en 's avonds om 7 uur kroop ik in m'n slaapzak onder de
sterrenhemel.

Angie heeft alles uitstekend geregeld.
Deze vakantie kan ik iedereen aanraden die de alledaagse drukte van thuis wilt ontlopen en een poosje wilt ervaren hoe weldadig een basic leven is.


Marije

Individuele reis: 4 daagse woestijntocht en hutje op het strand, 27 januari - 3 februari 2019

Oprecht en bewust genoten van het contact met de aarde, de lucht, de kamelen en Angie's hondje Ganash, het heerlijke eten, de wandelingen op het strand, slapen met het geluid van de zee op de achtergrond, luieren op de kussens in het restaurant en die heerlijke warme douche na terugkomst uit de woestijn ;-)

Heel erg dankbaar voor de goede zorgen van de bedoeïenen Rashed en Salah waardoor ik de ruimte had om in mijn lijf en uit mijn hoofd te komen. Een bijzondere ervaring die toch vertrouwd voelde.


Ivar

Individuele reis: 4 daagse woestijntocht en hutje op het strand, 27 januari - 3 februari 2019

Vijf jaar geleden ging ik voor het eerst de woestijn in en nu opnieuw.
Deze rotswoestijn heeft zoveel te bieden. The coloured canyon, de mooie stenen, verschillende kleuren, fossielen !
Het slapen onder de blote sterrenhemel en verder de elementen en de stilte, heerlijk.
En een paar dagen off-line helpt ook bij het tot rust komen.


Rada

5daagse Oud en Nieuw kamelen trektocht in de woestijn en hutje op het strand, 28 dec - 7 januari 2019


Wat een fantastische tocht hebben we gemaakt met Angie, de bedoeïenen begeleiders en die bijzondere kamelen.

De route was zo goed uitgestippeld, met elke dag nieuwe verrassingen en ongelofelijk mooie plekken zoals de Coloured Canyon. En wat een genot was het om in de doodstille woestijn te slapen, met zóveel sterren boven me en de frisse, zuivere lucht op m’n huid. Nergens is het lekkerder slapen!

Ook heb ik zo genoten van hoeveel wijsheid, vertrouwen en rust de bedoeïenen omgaan met hun geliefde kamelen, wat een heel veilig gevoel gaf.  En wat weet Angie steeds weer veel te vertellen over de Sinaï, de fauna en flora, de bedoeïenen en …. alles! Met zoveel enthousiasme…Wat fijn om met iemand te zijn die dit alles zo vanuit haar hart doet.
Ook Angie's betrokkenheid bij en inzet voor alles wat met het welzijn van de bedoeïenen te maken heeft, heeft me erg geraakt. En te zien hoe bekend en geliefd ze is bij de bedoeïenen gemeenschap!

Een onvergetelijke reis was het, met hart voor mens, dier en natuur.
Tenslotte hebben we nog een paar dagen heel relaxed aan het strand verbleven, waar het prachtig snorkelen was.
Heel veel dank voor deze ervaring Angie, Racheed en vrienden!


Willem

7daagse Oud en Nieuw kamelentocht in de woestijn (groepsreis én individuele reis), 28 dec - 6 januari 2019

Wat een onvergetelijke reis!
Allereerst de prachtige plek aan het strand bij Nuweiba. Vanuit de strandhut zo het heldere water in met uitzicht op Saoedi-Arabië. Een prima start van de vakant ie, gast vrij, lekker relaxed met heerlijk eten en drinken daar.

De excursie naar het St. Catherineklooster was ook zeer de moeite waard. Wat een speciale plek zo midden in de Sinaï. De geschiedenis, de collectie iconen en geschriften zijn zeer bijzonder. Ook interessant is het bezoekerscentrum over de Sinaï.

Dan de woestijnreis met de kamelen; we waren met een leuke groep van negen met daarbij zes Bedoeïenen die ons verzorgden en natuurlijk reisleidster Angie. Het rijden op een kameel went snel en na een dag voel je je helemaal thuis op het 'schip der woestijn'. Lopen met een kameel kan ook, wat je maar wilt.

Wat een fascinerende dieren, zelfs over bergpassen lopen ze met redelijk gemak. De Sinaï heeft een heel gevarieerd landschap, niet alleen zand maar veel rotsformaties met heel veel soorten gesteenten in vele kleuren, hier en daar een oase, iedere dag is het weer anders. Wat mij ook erg aansprak was het facultatieve bezoek aan de Red Canyon en de White Canyon. Hier en daar wat klim- en klauterwerk, als bergwandelaar vond ik dat een heel leuke afwisseling.

De maaltijden waren elke dag op gezette tijden, zo midden in de woestijn werd iedere dag brood gebakken en het eten vers klaargemaakt, heerlijke uitgebreide maaltijden. De Bedoeïenen hebben ons prima verzorgd en Angie Barth is een zeer professionele reisleidster met heel veel kennis van zaken en met zorg en aandacht voor iedereen.

Overdag lekker in de warmte door het landschap met de kamelen en 's avonds vroeg naar bed, en dan eerst kijken naar die prachtige
heldere sterrenhemel, werkelijk een adembenemend schouwspel in een oorverdovende stilte! Het kan dan in de woestijn frisjes zijn, het is winter, maar koud heb ik het niet gehad...

En dan Oud en Nieuw vieren in de woestijn met muziek en dans, hoe bijzonder is dat!
Na vijf dagen namen we afscheid van iedereen en gingen Ankie en ik nog twee dagen verder met Mohammed en Sallah.
Wel een stuk rustiger met z'n vieren maar we hebben het ook in deze kleine groep erg naar onze zin gehad en prachtige plekken bezocht. Uiteindelijk weer naar de standhut bij Nuweiba en daarna richting huis.

Na een week zitten de indrukken van de SinaÏreis nog helemaal in mijn hoofd en dat zal ook nog wel even zo blijven...
Deze reis heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen en is een echte aanrader voor iedereen die iets bijzonders wil ervaren!
Met zeer veel dank aan Angie Barth, de Bedoeïenengroep en onze medereizigers.
Een warme groet aan iedereen!


Ankie

7daagse Oud&Nieuw kamelentocht in de woestijn (groepsreis én individuele reis) 28 dec - 6 januari 2019

Wow !! Wat een ervaring.
Fascinerend, betoverend, ontroerend. Ik heb ongelooflijk genoten van deze bijzondere reis en koester het gevoel wat het bij me heeft achtergelaten. De toegewijde zorg van bedoeïenen en lieve Angie, de kennis, de oersterke kamelen, de schitterende sterrenhemel, de fijne groep, het heerlijke eten, de fantastische omgeving...
Een dierbare herinnering.


Marjon

5daagse Oud&Nieuw kamelentocht & verblijf in een hutje op het strand, 28 dec - 7 januari 2019

Ik was nog nooit in de Sinaï woestijn geweest en heb me aangenaam laten verrassen door het gevarieerde landschap en de plantengroei. Dit vooral in vergelijking met de Sahara waar ik eerder was. Slapen op een matje in het zand, onder een overhangende rotsrichel of een door kleurrijke rotsen gevormd prive kamertje; spannend en leuk!

Angie en de bedoeïenen verzorgden ons eerste klas en de kleurrijke uitgebreide maaltijden waren heerlijk.
Het enthousiasme van Angie vond ik heel inspirerend. Onvermoeibaar vertelde ze over alles wat groeit en bloeit in de woestijn. Ik heb zelfs mijn haar kunnen wassen bij een bron en heerlijk diep geslapen na het aanschouwen van het wonder van een grootse sterrenhemel.

Oudejaarsavond in de woestijn was voor mij een hoogtepunt. Lekker ver weg van het vuurwerk geknal in Nederland hebben we de overgang naar het nieuwe jaar ingeleid. Na de woestijnreis zijn we nog enkele dagen aan het strand geweest. Een heerlijk stil strand aan de Rode Zee. Dat zou ik graag in het voor- of najaar nog eens overdoen omdat het wat aan de frisse kant was in deze tijd van het jaar. Ook hier heerlijk verzorgd met goede maaltijden en vriendelijke service.

Ik ben 66 maar vond het kamperen in de open lucht een heerlijke en inspirerende ervaring. Ook dankzij Angie en de bedoeïenen die er met kamelenzadels en warme dekens voor zorgden dat we makkelijk- en warm zaten tijdens de maaltijden. De nazit met spelletjes, verhalen en dansen maakten de dag compleet.
Al deze ervaringen bij elkaar vormden een onvergetelijke en fijne reis!


Nanda

5daagse Oud&Nieuw kamelentocht in de woestijn, 28 dec. - 4 januari 2019


Een bijzonder avontuur!

Je leeft met de Bedoeïenen, je slaapt onder de sterren, je krijgt in de woestijn een kleurrijk ontbijt, je leert hoe je brood kunt maken op oeroude wijze, je ziet hoe de zon de rotsen kleurt. En ik werd verliefd op mijn trouwe, trotse kameel die mij rustig voortstappend door de woestijn bracht.

Een aanrader voor ouders met verveelde puberkinderen om ze te laten zien hoe simpel het leven is en hoe verwend wij hier zijn.


Hans

5daagse Oud&Nieuw kamelentocht in de woestijn, 28 dec. - 4 januari 2019


Het was een bijzondere ervaring, deze kamelentocht door de woestijn.
Ik vond het ruige landschap erg mooi, vooral door de kleurschakeringen en het spel van het licht over de rotsen. En het reizen door en verblijven in dat landschap, zonder alle moderne voorzieningen die we gewend zijn en volledig meebewegend met het natuurlijke ritme van dag en nacht gaf me een gevoel van terugkeren naar de oorsprong van ons menselijk bestaan.

Het ging ook verrassend gemakkelijk, bijna vanzelf, het aanpassen aan deze ongewone omstandigheden. Het maakte me er tegelijkertijd bewust van dat de luxe en het comfort die ik gewend ben helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Dat wist ik natuurlijk wel, maar nu voelde ik dat ook zo. Van de andere kant werden we toch best in de watten gelegd doordat de reis perfect georganiseerd was en doordat het eten en drinken met eenvoudige hulpmiddelen prima voor ons verzorgd werden.

Tot mijn verrassing kon er ook heel wat gewandeld worden, en dat vond ik een prettige afwisseling met het rijden op de kameel.

Al met al een heel geslaagde reis!Laat je inspireren...
Klik hieronder om nog véél meer reacties uit ons gastenboek te lezen!

Gastenboek pagina 2
Gastenboek pagina 3
Gastenboek pagina 4
Gastenboek pagina 5
Gastenboek pagina 6
Gastenboek pagina 7

Ik wens je heel veel leesplezier in het gastenboek, en ook veel inspiratie toe!