Welkom op ons gastenboek

Onze aller allerbeste reclame: wat onze gasten schrijven!


Elza,
Woestijnreis 13-20 maart 2024 en strandverbijf

 

We begonnen onze woestijnreis met 1,5 dag in hutjes direct op het strand. Dat vond ik erg leuk: de combinatie van woestijn én strand. Zo konden we alvast onthaasten en genieten. Daarna gingen we in de jeep naar de plek in de woestijn waar we onze reis zouden beginnen. Die eerste aanblik van de groep kamelen en bedoeïen die ons stonden op te wachten vond ik heel indrukwekkend. Toen werd het ‘echt’! Het contact met de bedoeïnen was snel gelegd en daarna gingen we op onze ‘eigen’ kameel. De hele reis hield je dezelfde kameel, dat schepte toch een band. Het voelde voor mij ook écht als ‘mijn’ kameel.

Het was de eerste keer dat ik in de woestijn was en ik vond het een geweldige beleving!
Vanaf de eerste dag maakte de woestijn een diepe indruk op mij. Zo onmetelijk groot, prachtige rotsen en vergezichten. En elke dag was de woestijn weer anders. Van kalkrotsen tot vulkanisch gesteente tot graniet, van zandvlaktes tot zelfs een oase met palmbomen … En zo stil, je hoort alleen het geluid van de kamelen en je reisgenoten en verder helemaal niets. Ik heb ook veel gewandeld in de woestijn met mijn kameel naast me, heerlijk vond ik dat. Soms lekker kletsend met anderen van de groep en soms liep ik alleen en was ik helemaal met mezelf. Een gevoel van ‘zijn’ en intens geluk, van relativeren en bezinnen … Ik had makkelijk een paar dagen in stilte kunnen lopen. Dat is wat de woestijn met je doet. De zonsopkomsten, zonsondergangen en slapen onder de fonkelende sterrenhemel waren magisch, elke keer weer. De bedoeïnen maakten alle eten klaar, en altijd was het een feestje. Wat kunnen zij lekker koken en bakken! En ook heel gezond, met vooral veel groente en ook fruit. Ze kwamen steeds meer ‘los’ en de laatste avond hadden we een heuse ‘bonte avond’ met hen, super leuk.
Met een brok in mijn keel zag ik hen op de laatste woestijndag met alle kamelen weer weggaan.

Daarna gingen we nog een dagje naar onze hutjes aan het strand. Weer heerlijk zwemmen en zonnen. En ook daar had je prachtige zonsopkomsten. Met de hele groep zaten ’s ochtends om 05.30 uur al op onze veranda’s naar de zonsopkomst te kijken. Ook bijzonder vond ik dat je aan de overkant Saoudi-Arabië zag liggen. In het donker zag je de lichtjes van de autos en de contouren van de bergen, zo ver weg en toch dichtbij.

De woestijnreis was toen ten einde, maar daarna ben ik met Angie nog drie dagen naar Ras Mohammed geweest, een nationaal park vlakbij Sharm El Sheikh. Daar hadden we twee tentjes, ook weer op het strand en zelfs een eigen overdekte ruimte met eettafels en stoelen. Ras Mohammed staat bekend om de prachtige koralen en dat was ook zo. Je loopt het water in en direct zie je alleen maar indrukwekkende koraalriffen en vissen in allerlei kleuren en formaten. Wat heb ik daar veel gesnorkeld en mijn ogen uitgekeken! Echt geweldig. ‘s Avonds ging het park dicht en hadden we het hele strand en park voor ons alleen, samen met het groepje bedoeïnen dat ons tot in de puntjes van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laatverzorgde. Ik vond het een geweldig vervolg op de woestijnreis!

De woestijnreis met Angie was ontzettend goed verzorgd. Angie is open, innemend en zorgzaam en heeft aandacht voor iedereen. Ze deelde haar liefde voor de woestijn graag met ons en vertelde ons ook veel over de woestijn zelf, de kamelen en het leven van de bedoeïenen. En in Ras Mohammed hebben we ook over van alles met elkaar gepraat en ook veel gelachen. We hadden echt een klik met elkaar.

Als ik terugkijk op deze reis, dan heeft de woestijn een diepe indruk op mij gemaakt.
Ik voel het nog. De woestijn doet wat met je, het raakt je.
Woorden schieten tekort om het gevoel van de woestijn te beschrijven.  Je moet het zelf ervaren
.
Dank je wel Angie, dat ik jou heb leren kennen en voor deze onvergetelijke reis!

 

Pieter, Debbie, Louise en Lucas
Individuele woestijnreis en duikvakantie 30 maart- 13 april 2024

Ondertussen zijn we opnieuw op Europese bodem en kunnen we nagenieten van een ongelooflijk fijne vakantie. 

Alles was piekfijn geregeld. Toen we uit de luchthaven van Sharm kwamen stond er inderdaad iemand enkele meters achter de drukte rustig tegen een lantaarnpaal op ons te wachten om ons naar Nuweiba te brengen, met een snack en een drankje in de wagen.

Bij aankomst op het strand van Nuweiba kregen we ons hutje toegewezen en een avondmaal. Wel viel het ons op dat de kampplaats niet overeenkwam met de foto's die we gezien hadden op de website.
De volgende dag hadden we het strand zover het reikte voor ons alleen (vermoedelijk door de combinatie van da Gazakwestie en de Ramadan). We hebben er naar hartelust gesnorkeld en de nodige zon opgenomen na een natte en grijze winter. Ook de zonsopkomst boven de Saudische bergen aan de overzijde van de zee was adembenemend.

Na de 2de nacht werden we zoals telefonisch afgesproken met Rashed opgehaald om de woestijn in te trekken. om een uurtje later een plaatsje in te nemen op de rug van onze kameel. De eerste etappe was gelukkig niet al te lang zodat onze bilspieren konden wennen 😉.
Alle stopplaatsen waren zeer mooi uitgekozen in de koele schaduw, elke keer weer anders en uniek.
Na het avondmaal wilden we steeds nog zo lang mogelijk van de sterren genieten maar dat hielden we nooit lang vol want voor we het wisten lagen we te dromen in ons miljoensterrenhotel om tegen zonsopkomst opnieuw de ogen te openen.

We hebben in die vijf dagen ons geen moment verveeld en zullen deze belevenis niet snel vergeten.  In het begin voelden we wel nog een zekere afstand met de bedoeïenen die ons begeleiden maar tegen het einde kwamen ze steeds vaker bij ons zitten om bvb thee te drinken of te eten, wat het nog een stuk aangenamer maakte. Ook toen Rashed de voorlaatste dag naar huis moest omdat zijn zoontje ziek was is alles even goed verlopen en was de taalbarriere geen onoverkomelijk probleem.
Het uithoudingsvermogen van de Bedoeïnen is trouwens ongelooflijk, zij zijn net als de kamelen gemaakt voor deze omgeving.
De laatste middag was er dan het ietwat abrupte afscheid toen we opgebeld werden dat de auto reeds op komst was om ons op te pikken en we een tiental minuten later reeds weer op weg waren naar het strand. In het camp aan zee hadden ze ondertussen niet stil gezeten, er was geschilderd, gepoetst, de kussens waren geordend, het strand geveegd,... en het zag er dan ook een stuk verzorgder uit dan een week geleden.

Na een aangename muzikale avond en een nacht bij het ruisen van de zee was het tijd voor deel 2 van onze vakantie in Dahab. Over het duikershotel en bijhorend duikcenter niets dan goed. Alles is er kraaknet, perfect georganiseerd, rustig,... Een oase in het bruisende centrum van een zeer aangename stad. We hebben er genoten, lekker gegeten en mooie duiken gemaakt.

Zowel de eerste als de 2de week van onze vakantie waren een aanrader voor iedereen die wat anders zoekt dan een luxe resort in Sharm-el-Sheik of Hurghada.
Hier vind je Egypte op z'n best!
We vertellen het zeker door. 

 

Sarah
Woestijnreis 13-20 maart 2024

WouW Woestijn!

De woestijnreis met Angie was echt geweldig.
Het was een fantastische ervaring, mede doordat alles zo goed georganiseerd was.
Het starten (en eindigen) op de locatie aan het strand is zo fijn om geacclimatiseerd te beginnen aan de woestijn/ kamelen tocht.
Het landschap in de woestijn was prachtig en elke keer als ik de bocht om kwam of over een heuvel en je had weer een nieuw uitzicht was ik weer verrast.
Het buiten slapen viel me mee. Ik sliep niet goed, omdat ik nergens anders dan thuis goed slaap. Toch was ik wel uitgerust.
En ik zag enorm tegenop alles onder het zand, maar dat valt dus echt heel erg mee. Het zand blijft niet plakken. Het eten was vers bereid en echt heerlijk! Elke keer als we op een rust/ slaapplaats aankwamen voelde ik me zo welkom.

Het is een ervaringen waar ik vele mooie herinneringen aan heb.

Susanne
Woestijnretreat 15-22 november 2023 (in samenwerking met Pomme Termond - Emocare)

Lieve Angie

Wat kan ik zeggen over ons fantastisch verblijf in de Sinaï? Eigenlijk schieten woorden tekort, maar desondanks zal ik toch een poging wagen.

Al bij onze eerste ontmoeting viel mij jouw spontane, open blik op, nieuwsgierig naar de mensen die jij deze week kennis mocht laten maken met de magie van de woestijn. Als een ware Bedoeïenenvrouw deelde jij jouw liefde voor de woestijn met ons. Je verrijkte onze kennis met vele wetenswaardigheden over de prachtige natuur van de Sinaï, de kamelen en het leven van de Bedoeïenen.

Je nuchtere down-to-earth mentaliteit raakte mij. “Home where-ever you go!”

Lieve Angie, je bent een boeiende verhalenverteller maar hebt daarnaast ook een open oog en een luisterend oor voor de mensen die je meeneemt in dit prachtige avontuur. Je was er voor mij precies op die momenten dat ik het zo nodig had. Dankjewel daarvoor.
Ook jij hebt een plaatsje in mijn hart.

 

Petra,
Innerlijke tempelreis, 25 nov-2 dec 2023

Wat een ongelofelijke ervaring in de woestijn was dit! Onder de liefdevolle begeleiding van Angie - zowel voor de ons omringende natuur, de bedoeïenen die ons begeleiden en onszelf - mocht ik in haar zorg een week doorbrengen in de Sinaï.

Het is moeilijk in woorden uit te drukken wat deze reis met je doet. Eigenlijk onmogelijk. Ga dit gewoon doen – de woestijn heeft een magische uitwerking. De weidsheid, de stilte, de vertraging, de overweldigende schoonheid, het ritme van dag en nacht. Ga alsjeblieft een keer mee – ga in cadans met je eigen kameel, slaap onder de sterren. Doe het gewoon – ga!

Liefs Petra

Klara
Innerlijke tempelreis, 25 nov - 2 dec 2023

Na een week in de woestijn is mijn hele systeem gereset.

Ruimte, rust en vertraging blijven bij me. De afdruk van de ongelofelijk prachtige rots formaties, de "vloeibare steen", zachte zand, stralende zon, zilveren maneschijn en onverstoorbare cadans van de kameel zingen door me heen.
Dit allemaal mogelijk gemaakt door Angie die van haar passie voor woestijn haar werk heeft gemaakt.
Haar krachtige stille aanwezigheid en pure verbinding met de natuur en de bedoeïenen gaven deze reis een extra dimensie.
Ik ben diep onder de indruk van de kracht en pracht van de natuur, maar ook van de creativiteit en levenslust van de bedoeïen. Ze hebben niet veel en hebben een talent van niks iets te maken.

Ik voel eerbied en en dankbaarheid. 

 

Yvonne
Innerlijke tempelreis, 25 nov-2 dec 2023

Ergens begin mijn dertigste levensjaar heb ik gezegd dat ik graag mijn 50ste verjaardag onder de sterrenhemel in de woestijn zou willen vieren. Echter augustus en de woestijn is enigszins te warm.

Dit voorjaar zag ik de woestijnreis bij Bewust op weg voorbijkomen en hoefde niet lang na te denken omdat ik de samenwerking van Margit en Marloes al lang genoeg ken om te weten dat het een onvergetelijke reis zou worden, en dat in mijn 50ste levensjaar.

Eenmaal in Nuweiba maakte ik kennis met Angie en het Bedoeïenen team. De rust, warmte en gastvrijheid die zij samen uitdragen gaf mij gelijk een gevoel van vertrouwen. 

De samenvoeging van al deze mensen maakte diepe indruk op mij, wat heb ik mijzelf een prachtig cadeau gegeven.

Terug in Nederland las ik op de site van Angie; De woestijn raakt een snaar in je ziel......

Diep geraakt ben ik.

Dank je wel Angie en je team.

Irmgard
Innerlijke tempelreis, 25 nov-2 dec 2023

Wat een ervaring om 5 dagen op een kameel, de woestijn te voelen en jezelf tegen te komen! En bovenal heel erg in het Nu te zijn, zonder het te willen ( kunnen) veranderen of te verbeteren.

Wij gingen dit avontuur aan met 13 vrouwen! Angie vertelde dat je een kameel kreeg die bij je past, of jou spiegelt. De eerste dag zat ik vooral te bedenken hoe houd ik dit 5 dagen vol? Ontnuchterend was toen ik een andere vrouw hoorde zeggen: ‘ Nog maar 4.5 dag!😅’.

Maar na 4 nachten onder de sterren geslapen te hebben, uitstekend verzorgd te worden door de bedoeïenen, zowel de hoogte als de dieptepunten in mijzelf ontdekt te hebben en de immense ruimte en vrijheid te voelen, ben ik om!

Ik zit zelfs te denken….wanneer mag ik weer?🙏🏿🙏🏿❤️❤️

Enneh….mijn kameel had en centenbekkie, net als ik🤣🤣🤣!

 

Helen
Innerlijke tempelreis, 25 nov-2 dec 2023

Dankjewel voor de prachtige woestijn tocht en je vriendelijke en vakkundige uitleg!

🙏🐪👍🏻

 

Angela
Woestijnretreat 15-22 maart 2023 (in samenwerking met Pomme Termond -Emocare)

Pomme weet een veilige setting te creeren waarin je een innerlijke reis gaat maken. Waarin je je mag bevrijden van dat wat je niet ( meer) dient en bent. Ze is zeer toegewijd aan jouw proces, aan dat wat op dat moment zich aandient tijdens de oefeningen, aan dat wat los gelaten wilt worden. Deskundige opbouw van de week, ook qua begeleiding van de oefeningen. Als alle therapeuten zouden werken zoals Pomme..

Angie ademt de Sinai. Ze heeft hem doorleefd en dat hoor je in wat ze je allemaal erover te vertellen heeft, de sinai van binnenuit, ook tav de bedoeïenen. Met groot respect en diepe liefde voor deze woestijn. Haar zachtmoedige persoonlijkheid blijft je bij. Je zou willen dat ze je ook nog naar andere delen van de wereld meeneemt.

Saskia
Woestijnretreat 15-22 maart 2023 (in samenwerking met Pomme Termond -Emocare)

Pomme is een fijne rustige en flexibele om mee op een retreat toegaan, ze heeft veel kennis die ze goed weet toe te passen.

Angie is een hele kundige en prettige reisleidster waar je heel fijn en veilig mee weg kan. Ze is vergroeid met de bedoeïenen en de woestijn en straalt dat ook uit. 

 

Maartje
Woestijnretreat 15-22 maart 2023 (in samenwerking met Pomme Termond -Emocare)

Pomme is de perfecte persoon is om je te helpen groeien, steeds voor een veilige bedding zorgt en perfect aanvoelt wat jij nodig hebt. Iemand die heel veel wijsheid in pacht heeft en bovenal een gevoelsmens is! Ook al kan ze laten uitschijnen dat het programma organisch gegroeid is, is alles netjes gestructureerd en professioneel opgebouwd. Bovendien is het ook nog eens een superlieve schat die ook in mijn hartje een speciaal plekje heeft!

Als je op zoek bent naar iemand die heel veel warmte uitstraalt en jou op een perfect veilige manier door de natuur kan loodsen, zeer inspirerende en zinvolle verhalen en weetjes kan delen, de mooiste plekken weet te delen en een hart voor mensen en de natuur heeft alsook een moppie van een hond, dan ben je bij Angie op het juiste adres! Het was een zeer aangename kennismaking!!!

 

Arachon
Woestijnretreat 15-22 maart 2023 (in samenwerking met Pomme Termond -Emocare)

Bij Pomme moet ik denken aan een Akela. Hoe zij tussen de groep beweegt. Alles in de gaten houdend heel subtiel en op de achtergrond, maar heel goed zichtbaar.. De rust en kalmte die ze uitstraalt is super. Het begeleiden van de sessies doet ze met grote professionaliteit. Ze creëerde een veilige omgeving die voor mij zo belangrijk is. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Zachtheid is een woord dat me bijblijft als ik aan Pomme denk. De samenwerking met Angie is een match made in heaven. Ik zou zonder na te denken zo weer meegaan.

Bij Angie moet ik denken aan een herderin die met een schat aan informatie ons begeleide door de woestijn. Ze weet zo veel te vertellen over de woestijn. Ze straalt rust en kalmte uit. Haar glimlach die altijd aanwezig is geeft het gevoel dat alles goed zal komen. Het communiceren met de bedoeïnen gaat haar geweldig af. Alles was uitstekend geregeld daar. De samenwerking met Pomme is een match made in heaven. Ik zou zo weer met haar op reis gaan.

 

José
Woestijnretreat 15-22 maart 2023 (in samenwerking met Pomme Termond -Emocare)

Ik zal iedereen die een trauma heeft naar Pomme sturen. Ook ik ga naar een cacao ceremonie van haar. Ook deze en andere retraite’s zal ik zeker aanraden.

Je moet zeker bij Angie boeken als je de woestijn in wilt gaan. Wat een mooie, serene lieve vrouw.

 

Christel
Woestijnretreat 15-22 maart 2023 (in samenwerking met Pomme Termond -Emocare)

Pomme is een heel zorgzame en onderlegde traumatherapeut.

Angie is een heel aanspreekbaar en verbindende begeleidster met veel kennis over het woestijnleven.

 

Bas
5-daagse woestijnreis 4-11 maart 2023

Op de rug van een kameel / dromedaris door de Sinaï is de ultieme buitenrit voor paardenliefhebbers.
Alleen is zo’n dier voorzien van het ultieme zadel, er gaan 3 dikke Bedoeïenen dekens overheen en zo zit je als in een oldtimer Citroën DS of Buick.

Eenmaal in de juiste cadans voelde ik al mijn gedachten wegdrijven en liet ik me verwonderen door het prachtige uitzicht dat telkens van gedaante veranderde, geen perspectief is het zelfde. Geen oneindig lange zandduinen zoals wij ons zouden kunnen voorstellen vanuit ons koude kikkerland, door het beeld dat we hebben van de Egyptische woestijn met hun Piramiden. Nee, door de Wadi’s, de opgedroogde waterwegen waarlangs het regenwater wegstroomt na regenval waande ik me door een Starwars achtige omgeving. De met groen begroeide zand of steenweg leidde ons kleine reisgezelschap door de meest fascinerende rotspartijen van graniet, lava of zandsteen. En op zo’n kameel zit je ook nog eens iets hoger waardoor het minder warm is en gemakkelijk een verkoelend briesje meepikt.

De reis was heel afwisselend, zo had je na een 2 uur durende rit, die voor je gevoel hooguit een halfuurtje duurde, de keus om een pas af te snijden, of een stukje te lopen. Slapen onder de volle maan of een prachtige sterrenhemel op een beschut plekje naast een rots is een heel bijzondere ervaring (helaas maar 4 nachtjes). Wakker worden met een goud gele zon op de heuvel toppen.

En dan waren er nog de Bedoeïenen en onze fantastische ingeburgerde Nederlandse reisgids die precies weten waar je behoefte aan hebt. Zo kom je niets te kort en voel je je helemaal senang, iedere moment van de dag. Ik heb vrienden gemaakt en mijzelf opnieuw opgeladen en een stukje rust meegenomen naar Nederland.

Een onvergetelijke ervaring, Bedankt Angie en haar mannen!
Voor mij zijn jullie All-Inclusive! 😉

 

Daphne
5-daagse woestijnreis en hutje op het strand, 2-12 maart 2023

Waar zal ik beginnen: net geland in Egypte, werd ik gebracht naar een prachtig schiereiland, waar je de zee rustig hoorde kabbelen en af en toe een piepfluitje van een strand pleviertje.
Ik werd daar hartelijk verwelkomt door Angie. De tent waar ik in sliep, kwam zo uit een sprookje van duizend en één nacht. De zee was glas helder en hebt daar heerlijk gesnorkeld en prachtige vissen en koralen gezien.

De reis door de Sinaï woestijn was magisch mooi.
Ik had een fijne groep mensen om mij heen en de sfeer was super. De bedoeïen verwenden ons iedere dag. We waren vrij om ons ook terug te trekken van de groep.
Ik was vol verwondering over de vele kleuren en vormen in de woestijn met die heilzame stilte, schommelend op mn kameel.
Spannend en leuk vond ik het om mn eigen slaappek te ontdekken.
Ik voelde mij halverwege de reis zo enorm geaard, dankbaar en ontspannen!

Rashied, de rechterhand van Angie, was heel zorgzaam en vriendelijk en straalde veel rust uit.
Terugekomen van de woestijnreis, heb ik nog heerlijk genoten van het resort aan de rode zee, met weer mooie koraalriffen, vissen, heerlijk zeebriesje en mooie ontmoetingen en gesprekken met een paar inwoners van dit prachtige land.

De herinnering aan deze reis is als een droom, waar ik via mn gevoel steeds weer dankbaar naar terug kan keren! Dank je wel Angie.

 

Karin 
5-daagse woestijnreis en hutje op het strand, 4-15 maart 2023

De desert beleven?
dat kan alleen maar door de desert te voelen,
als een woestjn, gevuld met niks en alles,
vol zand en stenen en kleuren - veel kleuren
en stilte, veel stilte
hangen in de hangmat in het hutje op het strand,
is net als het schommelen op de rug van de kameel met één bult...
af en toe wat woorden, verhalen,
maar vooral stilte
van binnen en van buiten
Het was m'n derde keer Sinaï -
natuurlijk is de magie van de éérste ontdekking en éérste ontmoeting veranderd,
maar wat blij$...het verrassende en de altijd terugkerende aantrekkingskracht,
de stilte die spreekt, de stiltedie roept...
het zò intens beleven kan ik dankzij Angie & haar Bedoeïenen vrienden,
dankzij de eenvoud van de Sinaï
Merci!
"Jamais trois sans quatre" ?
 

Bart
Oud & Nieuw woestijnreis en hutje op het strand, 28 dec - 11 januari 2023

Als je voelt dat de bekende vier muren iets te dichtbij zijn gekomen, wat kun je dan het doen?
Afstand nemen, jezelf een cadeau gunnen en je onderdompelen in een totaal andere wereld.
Uit je comfortzone stappen en je overgeven aan een avontuur, waarvan je niet weet hoe het zal gaan.

Het verloop van de reis is al door mijn medereizigers uitgebreid beschreven en ik kan me er volledig bij aansluiten. Ondanks dat ik me als enigste man  in een vrouwelijk gezelschap bevond, ervoer ik het als een goede balans en voelde ik me een volwaardig deelgenoot. Mede doordat er ook 5 bedoeïenen meereisden was er eigenlijk toch weer een gelijke man/vrouwverdeling. Daarbij heeft iedere groep zijn eigen dynamiek en het heeft  altijd wel wat te brengen, zo kijk ik er naar. 

Door de jarenlange struintochten van Angie, weet ze de mooiste plekken te vinden, die vaak eerst wat ontoegankelijk lijken, maar toch heel bereikbaar zijn.  Op die mooie plekken mogen ze me wel een paar dagen achterlaten, want ik zou mij geen seconde vervelen! Daarbij heeft Angie erg veel kennis van flora en fauna en kan er boeiend over vertellen.

Prachtige rotspartijen met de mooiste structuren en steenlagen in de meest uiteenlopende kleuren.
Iedere natuurliefhebber zal zijn ogen uitkijken. Mooie vogels, hagedissen en sprinkhanen gezien. 's Nachts woestijnvosjes horen blaffen, al lijkt dat iets meer op geschreeuw! ;-)

Geweldig toch, dat je zomaar voor jezelf kunt beslissen om zo'n bijzondere reis te maken, waardoor je voor altijd deze ervaring met je mee zal nemen!
Ik gun het iedereen die dit wel zou willen, maar nog wat terughoudend is . Kom in beweging, neem de beslissing en de rest volgt vanzelf.
Je bent in hele goede handen bij Angie en haar team en alles wordt voor je geregeld!

 

Christa
Oud & Nieuw woestijnreis en hutje op het strand, 28 dec - 11 januari 2023

Het is nu bijna een week geleden dat ik ben teruggekomen van de Oud&Nieuw woestijnreis in de Sinaï woestijn, gevolgd door een week aan het strand. En ik ben nog altijd niet helemaal ‘geland’.

Wat een fantastische ervaring om met Angie, de bedoeïenen en mijn medereizigers 5 dagen door de woestijn te trekken. Deinend op een kameel en genietend van de steeds veranderende omgeving voel je je in een compleet andere wereld en ‘s nachts lig je onder een sprookjesachtige sterrenhemel.
De enorme verscheidenheid aan kleuren, geuren, begroeiing en landschappen van de woestijn heeft diepe indruk bij mij achtergelaten.
Net als de persoonlijke aandacht door Angie en de bedoeïenen. Het ontbrak ons aan niets, we werden volledig verzorgd. Er werd heerlijk voor ons gekookt met vers gebakken brood bij iedere maaltijd.
Ik heb goede herinneringen aan de avonden met fijne gesprekken, het zingen van de bedoeïenen, de sterretjes op oudejaarsavond en heel veel lachen! En ondanks dat ik vanaf nieuwjaarsdag gezelschap kreeg van een naar griepje heb ik van elke minuut genoten! Door dat stomme griepje heb ik twee mooie wandelingen gemist, dus voor mij sowieso reden genoeg om nog een keer terug te gaan ;-).

Het maken van deze reis was behoorlijk buiten mijn comfort zone, want ik reisde niet eerder alleen met een groep onbekenden. Maar de groep bleek enorm goed te klikken en wat hebben we het leuk gehad. 

Dank aan Angie, Rashed en de andere bedoeïenen en natuurlijk mijn medereizigers voor deze onvergetelijke ervaring!

Karen-Aafje
Oud & Nieuw woestijnreis en hutje op het strand, 28 dec - 11 januari 2023

Thuiskomen.

De eerste ontmoeting met Angie op Schiphol en twee mede reisgenoten. Het eerste contact met Angie voelt vertrouwd en leuk om met elkaar te reizen. Woensdagavond 28 december landen in Sharm el Sheikh en door naar de hutjes aan het strand. Het is donker en de weg voelt fantastisch, weten zonder het gezien te hebben, dat in het donker het prachtige landschap verborgen ligt.
De volgende dag landen en voorbereiden op de woestijntrip, kennis maken met de andere reisgenoten. Er is een klik en samen gaan we deze prachtige reis maken.

De woestijn voelt al thuiskomen; de prachtige natuur, de stilte, de afwisseling, de kamelen en het rijden op de kamelen, de enorme kennis van Angie (wat een prachtig mens) over de woestijn, de kamelen, de bedoeïen, de enorme verwennerij van de bedoeïen die ons iedere keer met een heerlijk maal verraste, douchen in de woestijn met eeuwenoud bronwater, het zoeken naar je slaapplekje onder een fantastische sterrenhemel. Ik heb van alles enorm genoten. Het kind komt in je naar boven en wat hebben we gelachen; zoals ik met een mede reisgenoot opmerkte 'in jaren niet zo veel gelachen'. Het is zo omvattend dat woorden te kort schieten en als ik het dan moet omschrijven is 'magisch' het woord dat bij mij omhoog komt.

Na 5 fantastische dagen terug in een stukje bewoonde wereld. Gelukkig is de overgang niet groot en wat ben ik blij met de verlenging van één week in de hutjes aan het strand; dit maakt de overgang wat minder heftig. Prachtige zonsopkomsten, even mooie zonsondergangen, de bergen van Saoedi Arabië aan de overkant, de fijne gesprekken, met een lach en een traan, met de reisgenoten die zo vertrouwd voelen, de enorme onweersbui in de avond op onze terugkomdag uit de woestijn, de zon in de winter, wandelingen aan het strand, dagjes naar Nuweiba, Dahab en het Catharina klooster met een afsluiting bij het winkeltje van Mohammed die het prachtige werk van de bedoeïenen vrouwen verkoopt; het voelt als een snoepwinkel 😉.

Thuiskomen.
Na twee weken landen op Schiphol, afscheid van elkaar en met de trein naar huis. De rust van de woestijn meenemend naar huis, de herinneringen in het hoofd en de magie in het lijf. Ik mis de woestijn, de nieuwe vrienden, de zon maar weet dat deze in het hart gesloten zijn.

Angie, de bedoeïenen crew, 'mijn' kameel Musba en reisgenoten; bedankt voor deze magische ervaring!

 

Helen
Oud & Nieuw reis en hutje op het strand, 28 dec - 10 januari 2023

Ben net terug van een 14 daagse vakantie in Egypte, georganiseerd door Angie van feel the desert. Het was geweldig en ben nog aan het nagenieten.

Bij het vliegveld stond er al een taxi klaar die ons naar een camp bracht met hutjes aan het strand. Je kon zo vanaf je bed in de zee zwemmen (dankzij het ideale klimaat ook in de winter). Met de geleende snorkel van Angie heb ik prachtig koraal en vissen gespot. Daarna heerlijk ontbijten met wat je maar wilt op het strand. Ook lunch en avondeten met drankjes was allemaal inbegrepen. Je hoefde je nergens zorgen over te maken. Ook Taxis regelde Angie als je ergens naartoe wilde.

Na 2 heerlijke dagen begon de 5 daagse kamelen tocht. In een prachtige woestijn die elke dag anders eruit zag. Perfect verzorgd door bedoeïenen die drie keer daags een overheerlijke ontbijt, lunch en avondeten bereiden. Heerlijk was het om op de kamelen te zitten en al het prachtige op je in te laten werken. Afgewisseld met mooie wandelingen begeleid door Angie.
Zij was een hele lieve gids, die heel veel weet van de kamelen, de dieren en het leven van de bedoeïenen. Was haar dankbaar dat ze me over mijn hoogtevrees heen hielp. En het slapen onder de sterren en de maan in de woestijn en zo het nieuwe jaar 2023 in te luiden was erg bijzonder.

Gelukkig was het voor mij nog niet voorbij en heb ik nog erg genoten van zeven dagen bij de hutjes aan het stand.
Ik ga deze vakantie nooit vergeten en wil Angie en de bedoeïenen heel erg bedanken voor deze heerlijke perfect verzorgde vakantie waar ik nog lang van ga nagenieten.

Tiny
Hutje op het strand, 6 - 12 november 2022

Gehoor gevend aan ‘de roep van Moeder aarde’ reisde ik op 6 november naar het mooie Sinaï.
Een soort pelgrimstocht naar Mount Musa. Mezelf verbinden met een groep liefdevolle mensen die onze mooie planeet een warm hart toedraagt en voelt dat het anders kan. Deze ‘roep’ kreeg vorm door op 8 november met vele anderen Mount Musa te beklimmen en daar in meditatie liefde en licht de wereld in te sturen.
Dit in dezelfde periode dat de klimaattop plaatsvond in Sharm El Sheikh.

Op zoek naar een mooie locatie voor mijn verblijf kwam ik in contact met Angie, van Feel-the-desert.com
Het eerste contact voelde direct goed. Door haar enthousiasme en snelle reageren boekte ik een week ‘een hutje op het strand’.
Wat ik ervaren heb, is een verblijf in een paradijsje. Een prachtig plekje aan de uitloper van de Rode Zee. Een plek die precies aansloot op het doel van mijn verblijf, waar ik de rust, de liefde, de ruimte en de schoonheid van de natuur heb mogen ervaren.
Vanuit mijn bed de maan- en zonsopkomst mogen aanschouwen.
Zó bijzonder!
Het heeft me enorm goed gedaan, de stilte en de rust.
Voeg daarbij de hartverwarmende gastvrijheid van Angie en haar team. Van de met liefde bereidde maaltijden, het uitstapje naar Nuweiba, de kennis van Angie over Sinaï die zij met passie met ons heeft gedeeld. Werkelijk een week om nooit te vergeten. De transfers, het verblijf and more…. Alles was top geregeld.
Dank Angie en team.

 

 

Ank
5-daagse woestijnreis 'Ladies only!', 1 - 6 november en hutje op het strand

Ik ben zojuist voor de vierde(!) keer met Angie en leden van haar bedouinenteam de woestijn in geweest.
En wéér was ik onder de indruk van haar kennis van de woestijn en alles wat daar groeit, bloeit, leeft en verweert. Van haar warme band met de bedoeïenen. Van de stille vanzelfsprekendheid en de aandacht waarmee 'de mannen' ons verzorgden. En de professionele manier waarop Angie de hele tocht organiseert. 

Daardoor kan ik extra genieten van de oeroude Aarde energie van de Sinaï, het rustige hobbelen op de kameel en de stilte van de woestijn....het geheel maakt dat ik er helemaal tot rust kom en me heerlijk kan opladen.  

 

Rose Lane
5-daagse woestijnreis 'Ladies only!', 1 - 6 november en hutje op het strand

Lieve Angie,
In de eerste plaats wil ik graag mijn grote dankbaarheid uiten over de mooie reis die we samen maakten. De schoonheid van het landschap, de bedoeïenen en jij😍 waar ik ZO van genoten heb.
Dank voor je flexibiliteit en voor je liefde, en hoe je daar door alles heen steeds vorm aangeeft, zo wonderschoon jouw dienstbaarheid🙏🏻🧡🙏🏻

Verslag van een bijzondere vijfdaagse woestijntocht:

Zo bijzonder was het sterk wisselende landschap en de wijdte, de stilte, het gehobbel op de kameel wat wennen was, en elke dag beter ging. De bedoeïenen die, evenals Angie, zo dienstbaar en zorgzaam waren voor ons. We werden open ontvangen in hun cultuur, en hun respect en liefde voor elkaar en ‘hun’ woestijn was door alles heen voelbaar. Evenals de prachtige dieren, de kamelen, hadden de bedoeïenen en Angie oog en oor voor de noden en wensen van de groep. Hun taal bood mij geen aanknopingspunten, ik luisterde graag naar de klanken ervan, als er gezongen werd en genoot van hun onderlinge vriendschappen.

Ondanks dat het voor mij een pittige week was door allerlei fysieke klachten, was ik een stille getuige die genoot van de sterrenhemel, de veelkleurigheid van de diverse steensoorten, Angie die als een berggeit door het landschap dwaalt en veel kan vertellen over de steensoorten, de plantjes die we onderweg tegenkwamen, de cultuur van de bedoeïenen.

Ook benoem ik graag het vrouwenproject waar je handgemaakte sieraden, geborduurde tassen in diverse maten, portemonnees etc kunt kopen voor weinig; en daarmee de vrouwen ondersteunt die in deze cultuur zo onzichtbaar zijn.

En de stilte, geen autowegen of andere motorische geluiden in de omgeving is een weldaad voor je zenuwstelsel. De sterrenhemel die wonderschoon flikkert in het landschap neemt je op in de wijsheid van dit bijzondere stukje van de aarde.

Tot slot, voelbaar is het grote respect die Angie en de bedoeïenen voor elkaar voelen, waarmee deze reis voor mij geheel kloppend wordt. Angie heeft een bijzondere band met de bedoeïenen opgebouwd, die dragend is en volkomen authentiek verweven is door alles heen.

Dank lieve Angie, en de bedoeïenen, voor deze bijzondere verstillende reis., dankbaar dat ik jullie heb leren kennen en de schoonheid heb ervaren van deze onmetelijke zand/stenen vlakte…

Voor mij werd het tevens een reis naar binnen, binnen en buiten vielen samen in ‘feel the desert’….

 

Lauren
5-daagse woestijnreis 'Ladies only!', 1-6 november en hutje op het strand

To dearest Angie, our faithful team of Bedouin guides and camels, all of the staff at Salama Camp, and of course, my fellow travel companions Ank, Rose and Tiny,

I wish to say a massive THANK YOU to all of you, knowing that these words do not come close to conveying my gratitude and appreciation for the once-in-a-lifetime experience that you helped to make possible for me at the beginning of November.

From the moment I was met at the airport until the time I was dropped back there 9 days later, I felt held and supported in a way that allowed me to surrender into each moment and enjoy it all, to the very depths of my being. Most of it is actually beyond words for me but I will do my best to convey some of what I experienced, and I hope that it will inspire others to venture into the desert too and discover the wonder of its magic and mystery for themselves. And of course I hope my words will also let all of you know just how meaningful this journey has been for me and how truly grateful I am to each of you.

Angie, your years of experience, attention to detail and deep care for everyone in the group helped everything come together so smoothly and to feel so natural, even for me as a complete amateur in the desert. The challenges came of course but they were easily resolved and I thank you from my heart for always checking in with us and showing how much you cared for our well-being. Thank you for the extra blankets and farwa when I realised that my sleeping bag wasn’t nearly warm enough, and for all of the nescafes during our breaks and the translations between us and our dear Bedouin friends, and of course for all of the English too so that I could also be a part of the many conversations, around the fire and on the backs of camels. Thank you for all of the wonderful information you shared with us, about the history of the area and the various coloured rocks we were blessed to see, and the many plants you showed us and the extra walking trips to the white canyon and the silent place that we climbed to with all of the colourful stones - I don’t remember if it had a specific name? Thank you too for helping to organise our subsequent trip to St Catherine and our wonderful visit to the Women’s Project. You helped to make it all happen so effortlessly and I am so grateful to you.

To Abuhaled, Matawi, Feraz, Mohamed and Rashid (apologies for any misspelling) and all of our dear camel friends, I cannot thank you enough for your faithful and devoted service. For guiding us, for sharing your lives and your expert knowledge of the desert with us, for cooking for us and feeding us, for sharing your table with us one evening and for keeping us warm around the campfire. To the camels for carrying us and all of the luggage without complaint and never seeming to tire - your resilience both astounded and humbled me. For the songs you shared and for the conversations we managed to make happen with odd words, many hand gestures and facial expressions, but mostly thanks to Angie and her wonderful Arabic and English skills.

But I know that we, as an entire group, also communicated well because of our open hearts and the strong sense of togetherness that formed as we traversed the wide expanse of desert together and sat with each other in the gentle firelight, beneath some of the clearest skies I have ever seen, overflowing with stars. Memories that will stay with me forever, inshallah.

And even the days away from the desert, back at Salama Camp in my little hut right by the water’s edge, how magnificent these rest days were too, and how needed they were before and after our desert quest. Thank you for this little slice of paradise and for all of the delicious meals and cold drinks, for the shared moments within our little group, and to all of the friendly staff for your attentiveness and care. Nothing was ever too much trouble and your service was always delivered with such a warm smile and genuine kindness, it was a blessing to have stayed with you.

Thank you dear Ank and Rose for making me aware of this amazing opportunity to experience the desert in such a special way, and for making me feel so welcome right from the start. And thank you Tiny for joining with us after we were back from the desert and for making our group complete for the next adventure to Mount Sinai. Another unforgettable experience and one that I feel truly honoured to have shared with you all.

It often seems quite surreal that I have lived through all of this and am now back home, but the memories are vivid and plentiful and I have been deeply touched, in my mind, body and soul, by this experience and I thank you all again for being such a significant part of it. I hope we will meet again, and until then, I send you lots of love and magical blessings of peace and joy that I hope will surround you and fill your lives with all that you are dreaming of. I have felt the desert, well and truly, and it has left an etching on my heart that will last a lifetime I am sure. Thank you Angie. Thank you all. Thank you dearest Sinai.

 

Lydia
5-daagse woestijnreis in de herfstvakantie, 17 - 24 oktober 2022

Weer terug in Nederland naar opnieuw een prachtige woestijnreis met Angie.

Wat heb ik weer genoten: van de stilte, de natuur, de verre vlaktes en prachtige rotspartijen.
De sterrenhemel in de nacht. Van het zalige eten van de bedoeienn, die ons zo goed verzorgden.
De kamelen, die ons zo geduldig van plek naar plek berchten. Van de gezelligheid van de groep, het vele lachen.
En natuurlijk van Angie, die met haar zachtheid, vriendelijkheid en kennis van de woestijn de perfecte begeleider is voor een reis als deze.

Ik heb enorme heimwee nu ik weer thuis ben en zit alweer plannen te maken voor een volgende woestijnreis...
Iedereen die de kans heeft een dergelijke trip eens te maken, moet het doen! Het is echt onvergetelijk.

 

Machteld
5-daagse woestijnreis in de meivakantie, 30 april -7 mei 2022

 

Ik vind het best wel spannend om alleen te reizen. Maar ik werd goed ontvangen en opgevangen door Angie.

Ook hebben we fijn contact gehad over de inhoud van de reis, over kleding en over wat ik allemaal wel of niet mee moest nemen. Nuttige informatie, zo kwam ik goed voorbereid in de woestijn!

Kort samengevat: ik ben heel goed verzorgd geweest door de bedoeïenen en heb een fantastische tijd gehad!
Dankzij een kleine wijziging in het programma heb ik onverwachts van een heerlijke dag in St Catherine genoten.
Daar heb ik het wereldberoemde klooster bezocht en ben ook bij een bedoeïenenfamilie op bezoek geweest waar prachtig handwerk werd aangeboden.

Het was bijzonder om te zien hoe Angie alle deelnemers veel persoonlijke aandacht gaf.
Een prachtige reis waar ik met veel plezier naar terugkijk!

 

Marijke
7-daagse woestijnreis, 19-29 april 2022

 

Weer terug in het gewone leven, waarin weer van alles is en moet, zo gaat het. Tien dagen Sinaï, wat is het nu helemaal. Maar het is goed zoals het is. Want in mijn hoofd en in mijn hart bewaar ik nog de stilte en de leegte van de woestijn, ik hoef er alleen maar aan te denken om ook weer te weten hoe mooi het was, en hoe weldadig.

Ik ga dat stille lege plekje in mij heel goed bewaren, zodat ik er nog heel lang van kan genieten.

En ik vind mezelf een geluksvogel dat ik dit heb mogen beleven. Stilte. Leegte. Zand, rotsen, kloven. Bijzondere verhalen, bijzondere mensen.
Die prachtige, rare, ondoorgrondelijke kamelen.
En Angie. Zij is one of a kind.

 

Jolande
5-daagse woestijnreis en hutje op het strand, 8-18 april 2022

 

Ik schrik er van, dat het morgen al weer 2 weken geleden is dat ik thuiskwam!

Gisteravond ben ik hele avond met de foto's bezig geweest, dan weet ik nog precies hoe het was en dan wil ik eigenlijk alleen maar terug! In het echt is het mooier!

April 2022, eindelijk de reis die ik al een aantal jaren wilde maken! En alles waargemaakt wat ik er van verwachtte en meer!
De bedoeïenchauffeur stond al ons op te wachten bij het vliegveld en vanaf dat eerste moment was alles top geregeld door Angie.

Verblijf aan het strand in de rieten hutjes, excursie naar het Katharinaklooster en een werkelijk onvergetelijke vijf dagen in de woestijn, elke dag was anders, zoveel gezien, af en toe niet te bevatten, hoe mooi, prachtige kleuren en vormen gesteente, verschillende landschappen, heel veel groen en bloemen dit voorjaar(!), lekkere maaltijden, elke dag versgebakken brood, gemaakt door Salam of Mohammed, slapen in de open lucht en dat voor een niet-kampeerder, zoals ik...!
En zelfs nog even gezwommen in een bassin gevuld met water, komend uit een bron bij een mooie groene oase (heel koud).
De tijd vloog helaas veel te snel voorbij! Gelukkig nog een paar dagen aan het strand!
Dank Angie, het was helemaal top!

 

Carmen
individuele reis 7-daagse kamelentocht en hutjes op het strand, 10-15 jan 2022

 

Graag wilde ik mijn 50e verjaardag op een heel speciale manier vieren, en dat is gelukt! Nog mooier dan gedacht; naast gezang, gelach en ontroering was er zelfs een heuse verjaardagstaart met de jeep de woestijn in gekomen! Wat een attente verrassing! 

Ik was al eerder met Angie de woestijn in geweest, dus ik wist al hoe heerlijk het is om je over te geven aan het ritme van de dag; eten van al het heerlijks dat elke dag weer uit de tassen getoverd wordt door Mohammed en Salim, wandelen of kameel rijden door de meest fantastische ruige landschappen en slapen zo maar ergens in de open lucht onder de sterrenhemel. Ook deze keer weer enorm van genoten!

Bij de hutjes keken we uit over de zee naar Saoedi Arabië; blijft een gek idee om zo maar in een totaal ander deel van de wereld te zijn. Op deze relaxte plek heeft Ali echt zalig voor ons gekookt. En was er ruimte om lekker spelletjes te doen en te wandelen langs het strand.

Tot slot had Angie het goede idee om de vakantie af te sluiten in tentjes in National Park Ras Mohammed. Ook hier weer genoten van de smaakvolle, met aandacht klaargemaakte maaltijden en de prachtige onderwaterwereld. Snorkelen is hier echt top!

Deze dagen heb ik ervaren hoe gemakkelijk een digitale detox is. Ben ik thuis niet van Netflix en de tablet af te slaan; hier heb ik het geen seconde gemist. Zo veel meer ontspannen om even mijn boek te pakken.... Naast alle prachtige indrukken is dat er ook eentje om mee te nemen terug naar huis. 

Wil je een unieke ervaring, weg van de gebaande paden en heel goed bereisbaar (ook met de corona-regels), zoek niet verder! Angie weet zo'n avontuur perfect voor je te regelen.  

 

Esther
individuele reis 7-daagse kamelentocht en hutjes op het strand, 10-15 jan 2022

 

Wát een vakantie :)
De week de woestijn in was uniek. Je slaapplekje zoeken, vers brood zo uit het vuur, superfijne begeleiding van Saliem, Mohammed en Angie.
Angie weet ongelooflijk veel interessante dingen te vertellen over de flora en fauna in de woestijn. 
Als je denkt dat de woestijn één grote zandbak is, dan zal je je enorm verbazen. Zoveel kleuren en vormen. Prachtig!!!

Ook de tijd in de hutjes bij het strand en de tentjes in Ras Mohammed waren supergoed geregeld. Wat heerlijk ver van alles, zonder wifi en mét heerlijke blauwe luchten. Het snorkelen was adembenemend mooi. 

Kortom, twijfel je nog...gewoon boeken, je gaat unieke ervaringen opdoen. 
Reizen met Corona beperkingen viel ons alles mee. Goed bijhouden wat de huidige regels zijn. Tijdens de reis ben je constant buiten in dunbevolkt gebied, dus voelde heel veilig. In Egypte makkelijk een PCR test kunnen doen voor de terugweg. 

Oh jeetje en nou heb ik nog niet eens wat gezegd over het heerlijke eten dat voor je gemaakt wordt. Lekker veel groenten en fruit en telkens weer iets anders. 
Angie bedankt voor een heerlijke winterbreak!!!
Liefs uit (nu even zonnig) NL

 

Silvi
7-daagse kamelentocht en hutje op het strand, 26 nov - 8 dec 2021

 

I am thrilled what I was allowed to experience through you Angie, on the one hand the peace and quiet, the pleasant awakening and start into the day, the colors of the desert depending on the time of day, which change again and again and reach their climax in the evening by the sunset and the starry sky, which I have never perceived before. Also being on the road / being in motion - all together an unforgettable and impressive experience. 


I would like to say thank you for this wonderful trip in a wonderful country with warm and open people who will remain in my memory and especially in my heart for a long time. The desert does something really wonderful to you and gave me silence, peace and confidence. Your relaxed, easy-going and patient way of leading the group with all its characteristics also contributed to a total feel-good feeling. 
Thank you so much for an unforgettable time. 

Feel-the-desert - I felt it! 

 

Evie
7-daagse woestijnreis en hutje op het strand, 2-13 maart 2020

Ojeee ik heb er toch wel 3 maand over gedaan om na te denken hoe ik deze fantastische reis zou kunnen beschrijven in dit gastenboek. En weet je... ik vind nog steeds niet de juiste woorden om al dat moois te beschrijven.

De ontvangst en de zorg voor ons als gasten was fenomenaal, ik voelde me zo thuis, zo welkom, 1 voor 1 heel fijne mensen. De ervaring om een week in de woestijn te verblijven zal me altijd bij blijven, de eerste nacht is toch wel even wennen en ik moest wat angst opzij te zetten maar die angst was eigenlijk nergens voor nodig, het was zo tot jezelf komen, één met de natuur.

Toen we tijdens de laatste uren terug op weg waren naar de zee kreeg ik al een beklemmend gevoel, o wat ging ik dit missen, en eigenlijk mis ik het nog steeds. Ik kan zeker zeggen dat dit niet de laatste keer was.

Angie ik wil je hartelijk bedanken voor je goede zorgen, ook Rachid, Achmed en Selim voor de animatie, de heerlijke kookkunsten, de lekkere thee, jullie zijn een top team samen! Ook mijn reisgenoten Hermine & Vlady, het was fijn om met jullie op tocht te gaan.
Ik heb zo genoten van de wandeltochten, wat boffen jullie toch met die prachtige natuur in jullie 'achtertuin'.
Ook het verblijf in de strandhut was zeer fijn, ik kijk al uit hoe Rachid zijn mooie kamp verder zal evolueren.
Succes iedereen, jullie doen dat fantastisch. Tot weerziens x


Hermine & Vlady
7-daagse woestijnreis en hutje op het strand, 3-14 maart 2020

Wat heb ik genoten van de reis.
Zowel zittend op de kameel als met lopen, klimmen, klauteren door de mooie rotsformaties.
Wij hadden het geluk dat we de hoogvlakte opgingen. De bijzondere kleuren van de rotsen. Elke dag het whauw gevoel. Kan het nog mooier, grootser?

Het samenzijn met de bedoenen die ons zo fantastisch verzorgden. Van elke maaltijd een feestmaal wisten te maken.
En Angie, jij die gewoon in de woestijn hoort en me telkens wist te verrassen met je kennis.

De dagen na de tocht waren heftig, maar daar zijn we ook goed doorheen gekomen en dan zijn er de verhalen die overblijven. Evenals de foto's.
De grootsheid en kracht van de woestijn en de zee zijn voelbaar en daar put ik momenteel mijn kracht uit in deze hectische Corona tijd.

Angie ik hoop dat je samen met de bedoenen nog veel woestijntochten mag maken en het veel mensen mag laten ervaren. Ik had het voor geen goud willen missen.
Nogmaals hartelijk dank en de groeten aan Rachid, Achmed en Selim.

 


Els  
Oud & Nieuwreis en hutje op het strand, 28 december 2019-8 januari 2020

Wat een fantastische reis in alle opzichten.
Onze groep was een mooie variatie in leeftijden, gezellig en open naar elkaar.
Het geheel was fantastisch georganiseerd, heerlijke maaltijden, professionele begeleiding van Angie en Rashid met allerlei Wetenswaardigheden over planten in de woestijn, habitat van kamelen en hoe kleine ongemakken op te lossen.

De woestijn is betoverend, de rust, de stilte, de natuur, de sterrenhemel.
Ik voelde me helemaal in mijn element.
De afwisseling tussen lopen en rijden op een kameel voelde als heel natuurlijk.
Dank voor jullie aandacht en liefdevolle verzorging.


Alda
7-daagse kamelentocht in de woestijn en hutje op het strand, 6-16 december 2019

Dank je wel Angie voor de prachtige kamelentocht die we maakten met jou en de 3 bedoeienengidsen.
Met veel zorg en aandacht voor het lekkere eten, de mooie plekken die we zagen, de uitleg over dieren en planten die in de woest ijn leven. Ik heb genoten van de weidsheid, de stilte, de prachtige luchten en de lieve, eigenwijze kamelen.
Een unieke ervaring.


Saskia
Oud & Nieuwreis en duikvakantie in Dahab, 28 december 2019-8 januari 2020

Wat zijn woestijnen toch vaak afwisselend, en prachtig! Zoveel verschillende rotsformaties/-stenen gezien en plantjes met stekels (waar je over elke plant wel wat wist te vertellen). Die stilte van de woestijn is te gek, zo ook de sterrenhemel. Dit vanaf de rug van een kameel beleven is echt een ervaring die ik niet had willen missen.

Zo leuk Angie dat je niet alleen van kamelen veel af weet, maar ook van soorten steen, planten, vogels, klimaat en last but not least: de cultuur van de bedoeïenen. Dank voor deze te schitterende trip!


Ida
7-daagse kamelentocht in de woestijn en hutje op het strand, 6-21 december 2019


Ik kan het alleen maar volledig eens zijn met alle berichten hier in het gastenboek!
Ik vond het opvallend hoe snel je went aan het buiten slapen, zonder douche of ander comfort zoals wij gewend zijn.  De hele dag buiten zijn en de zalige rust van de woestijn. De schoonheid en afwisselende landschappen om je heen! Ik werd door het kalme ritme van de dag het rijden op de kameel heel ontspannen en zen! Het was te snel voorbij! Ik had heel graag nog langer in de woestijn willen blijven.

Dank Angie voor alle informatie over de woestijn en de kamelen.

Dank Selim, Ahmed en Shala voor het heerlijke eten en hun aandacht om te zorgen dat wij comfortabel op de kameel zaten!


Noor
Oud & Nieuwreis en duikvakantie in Dahab, 28 december 2019- 8 januari 2020

Nooit eerder heb ik de leegte en de stilte zo ervaren als tijdens de trektocht in de woestijn. Eindeloos wandelen in de leegte,  slapen onder duizenden sterren, een nieuwe horizon ontdekken wiegend op de rug van een kameel, back-to-basic. Een gevoel van rust vrede, vertrouwen en inspiratie. In een woord bijzonder!

Dank Angie en de crew van bedoeïenen voor de lieve zorg, het lekker eten en de goede organisatie.
Ik kom heel graag nog eens, Inshallah.


Swanica
Oud & Nieuwreis en verblijf in hutjes op het strand, 28 december 2019- 8 januari 2020    

Hoog wiegend op de schommelende rug van mijn camel ( waar ik onder hilariteit van één van de Bedoeïenen jongens opgeduwd werd) was het  fijn weg te kunnen dromen in die wijdte en stilte en ruimte. Het drukke denkhoofd werd ook ruimer en stiller en filosofischer over parallelle werkelijkheden. Wat is waarheid: De wereld van politieke onrust en gevaarlijke besluiten, of zittend in een camouflagepakje in  de bloedhete zon  in een gepantserd hokje of het ploffen van kamelenpoten in het zand, de geur van koffie met kardamon, de zingende kamelenjongens rond een vuurtje drummend op een lege jerrycan op Oude Jaarsavond…..

Ik heb erg genoten van de diversiteit van onze reisfamilie van 14 tot 68 jarigen en de mooie gesprekken die er tussentijds waren. Alsook de momenten van stilte en verwondering over de prachtige rotsformaties en kleuren. En ‘s avonds een geschikte slaapplaats opzoeken in de woestijn was ook altijd weer een leuke onderneming -  vooral als je er in de nacht achter kwam dat je schuin lag of toch niet zo beschut.

In de dagen in onze hutjes aan het water met het prachtige uitzicht op de rose bergen van Saoedi-Arabië nog veel namijmeren en dan na verschillende uitstapjes naar oa Nuweiba en St Catherine klooster, zwemmen, wandelen , massage ontvangen en weer heerlijke maaltijden (yum die aubergines!) veel thee drinken en vroeg naar bed!
Dankjewel Angie en team voor een bijzondere reis!


Martha
Oud & Nieuwreis en verblijf in hutjes op het strand, 28 december 2019- 8 januari 2020


Ik heb genoten van de reis! Wat een goede verzorging, heerlijk eten, vriendelijke en zorgzame jij, Rachid en bedoeïenen.

Wat ik heel fijn vond, was dat ik de ruimte kreeg om op mijn manier er te zijn, mee te mogen naar het ophalen en slachten van het schaapje (en ervan smullen s’avonds). Het is heel helend voor me geweest!
Nu thuis meteen een griepvirus opgepakt in moeras NL. Wat een best plezierige rust geeft en tijd voor contemplatie.

Heel veel liefs, je hebt iets fantastisch neergezet daar in Nuweiba en omgeving waarmee je een bijdrage levert aan het welzijn van veel mensen!


Linda
7-daagse woestijnreis per kameel, 1-11 november 2019

Wat een intens mooie ervaring deze reis door de Zuid-Sinai woestijn!! �� Onderweg van de airport naar de hutjes op het strand vroeg ik me nog af: 'waarom wilde ik hier ook al weer naartoe..?' Alleen maar zand...�� Dat gevoel veranderde al snel.

Het heeft me enorm goed gedaan de stilte, de ruimte, warmte, natuur, de lekkere & met zorg bereide maaltijden, buiten leven en omringd met lieve mensen. Een fijne groep mensen waarin ik een mooie combinatie mogelijk voelde van samen kunnen zijn en ook momenten alleen.

Uitersten van de droge woestijn en dan opeens de zee & mooie onderwater wereld (die ik nu ontdekt heb��). Herinnert worden aan de schoonheid van eenvoud waarin het kleine juist groots is.

Ik heb me enorm thuis gevoeld! In de woestijn, bij jullie (Angie, bedoeïenenteam en de groep) en vooral ook (weer) meer thuis bij mezelf! Een mooi geschenk! Dank jullie wel��!
Sinds lange tijd weer echt gelachen, kunnen genieten en moeiteloos een leeg hoofd & 'gewoon' zijn. De woestijn deed dat 'zomaar' met me��. Wonderlijk��


Hendra
7-daagse woestijnreis per kameel, 6-16 december 2019

Dankjewel Angie voor de prachtige woestijnreis die ik met jou en de drie Bedoeinen-jongens heb mogen maken in gezelschap van vier reisgenoten.

Feel the desert is jouw motto en dat is gelukt: ik heb de woestijn geroken, geproefd en gevoeld vanaf de rug van ‘mijn’ kameel waar ik gaandeweg steeds vertrouwder mee raakte.

We hebben gereden, gewandeld, gelachen, gezongen en genoten van de prachtige, steeds veranderende kleuren van de zandsteenwoestijn. Het is een verrijkende ervaring geweest die ik nog lang met mij hoop mee te dragen.


José & Indra
11-daagse kamelen trektocht in de woestijn, 18 november-2 december 2019

Wat hebben wij genoten van de vele kleuren, gastvrijheid, sterrenhemel, zonsondergang en zonsopgang iedere dag weer. Angie kan ook zo boeiend vertellen over de bedoeïenen, kamelen en planten die in de woestijn groeien.
Wij hadden het geluk om 11 dagen door de woestijn te trekken.
De trip naar het Katharineklooster was ook zeker de moeite waard.


Josine
8-daagse vakantie waarvan 5 dagen in de woestijn, 18-25 november 2019

Fantastische ervaring!


Marleen
5-daagse kamelentocht in de woestijn, 18-25 november 2019

Alle lovende reacties die hieronder staan kan ik alleen maar beamen.
Als je een echte National Geographic ervaring wil: boek een woestijnreis!


Collin
Duikarrangement in Dahab en 7daagse woestijntrektocht met kamelen, 1-11 november 2019

Net terug van de tweede reis met
Angie en bedoeinenvrienden. Dit keer 7 dagen woestijn, voorafgegaan door duiken in Dahab. Geen massatoerisme onder water, maar kleinschalig opgezet vanuit prachtig nieuw boutique duikhotel. Aanrader voor zowel de beginnende als ervaren duiker!

Eenmaal in de woestijn al snel  in het vertrouwde ritme: wakker bij zonsopgang, kameel rijden, wandelen, genieten van de overweldigende kalmte en uitgestrektheid van de woestijn en natuurlijk het heerlijke eten. Even totaal onthaasten en de batterij weer opladen :)

Hoogtepunten: het uitzicht na beklimming rainbow canyon, meezingen met de liedjes van Abu Khaled, de bonte avond(en) met bedoeïenen spelletjes en de linzensoep.

Na de woestijn konden we nog even genieten van een van de mooiste snorkelplekken van Egypte, nog geen 25 meter van onze tentjes op het strand. Nog nooit zo veel gesnorkeld!

Al met al weer een onvergetelijke ervaring. Tot de volgende keer, CAMEL HUNGRY

 

Valery
7daagse woestijn trektocht met kamelen, 1-11 november 2019

Wat een geweldige reis door de prachtige veelzijdige Sinaï. Waar de bedoeïenen en Angie je met veel liefde doorheen leiden. Zittend op je kameel of wandelend kom je tot rust en raakt je hoofd leeg. Brede wadi's en schitterende vergezichten wisselen elkaar af. Slapen onder de mooiste sterrenhemel, een oase binnen rijden en heerlijke maaltijden bereid door de bedoeïenen. Angie weet veel te vertellen over de planten, dieren, kamelen en de woestijn.

We hadden een ontzettend leuke groep! We hebben veel gelachen, met elkaar en met de bedoeïenen. De bedoeïenen zijn lieve, goedlachse en attente begeleiders. Tijdens de reis was er tijd om samen te zijn en ruimte om je terug te trekken.

Ik ben nu 1 dag thuis en zou het liefst de eerst volgende tocht weer mee gaan.
Twijfel dus niet en laat je betoveren door de Sinaï !!!

Liefs, Valery.


Marja
5daagse woestijn trektocht met kamelen, 18-25 oktober 2019 en verblijf in een hutje op het strand

Zijn in de woestijn

 

Verbinding is de eerste gedachte die in mij opkomt als ik terug denk aan de Sinaï. Intense verbinding met een betoverende woestijn. Vijf dagen en nachten in die overweldigende, indrukwekkende schoonheid.

Behalve het ruisen van de wind is meestal alleen het stappen van mijn kameel, schip van de woestijn, te horen. Soms zingt een Bedoeïen, soms bereiken mij flarden van gesprekken van de medereizigers. Verder is er stilte. Imposante stilte.

Verbinding met Angie die reis begeleidt en de kunst verstaat continue aanwezig te zijn voor elk dingetje dat je misschien nodig zou hebben en tegelijkertijd transparant is, ruimte geeft, je de vrijheid laat.

Verbonden ook met de drie andere deelneemsters met wie het vanaf het eerste moment klikt. De sfeer is er een van onderling vertrouwen en zorgzaamheid. Met elkaar en met Angie voeren we diepgaande en open, persoonlijke gesprekken. Elk van ons is bij tijd en wijle diep geroerd. Er zijn emoties, vaak ook zichtbaar voor de anderen. Niet omdat het moet...maar omdat het kan. Omdat het veilig voelt, troostend en helend is.

Verbonden met de Bedoeïenen die indruk maken door hun kalme en gestage optreden. Ze hebben een compleet huishouden bij zich en zorgen voor álles. Voor de kamelen, het opbouwen van ons kamp en het weer opruimen (met achterlating van zero afval). Drie keer per dag lekker en vers bereid eten. Drie keer per dag vers gebakken brood. En dat alles met zoveel liefde en zó mindful uitgevoerd.

Verbonden met een afwisselend landschap van zwarte, rode, gele en blauwe bergen en rotsen. Uitgestrekte vlaktes met lokaal zandduinen. Grillige gleuven in los gesteente, grote en kleine keien, gruis, zand soms zo fijn als poedersuiker. Angie die er zoveel over weet te vertellen,
over de medicinale toepassing van planten, over het gesteente, de lagen erin, over sporen van dieren en ‘s avonds over sterren en -beelden in die donkere overspanning. Waaronder het zó waanzinnig lekker slapen is.

Dat ik daar mag zijn, dat ik daar deel van uitmaak.... roept gevoelens op van euforie, van innerlijke vreugde. Ik voel me zo klein in die grote wereld en toch zo op m’n gemak. Zó verbonden. In m’n element, één zijn met de elementen.
Rusten in een staat van zijn. Mijn diepste streven.

Marja


Elsenora
5daagse kamelentocht 18-25 oktober 2019

Het was zó'n bijzondere reis..Mijn tweede Feel-the-desert ervaring. Het lijkt wel alsof ik maanden weg ben geweest. Het waren 9 dagen..

Vrijdagmiddag met de trein naar Oostende, daar een hotel bij het station en de volgende dag per bus naar het vliegveld. Plm 5 uur later werd ik opgehaald bij het vliegveld. De warme  föhnwind omhelsde me.
De geur, de warmte, de sterrenhemel... wat was geweldig het om weer terug te zijn na 7 jaar!
Kerst in de Sinaï 2012 was onvergetelijk. Ik wist toen al.. ik kom terug!

Deze keer bestond het reisgezelschap uit 4 dames, Angie en 4 bedoeïenen.
Wat een bijzondere ontmoetingen waren dat met elkaar:
tijdens het kameelrijden (eigenlijk dromedarisrijden)
tijdens het eten (wat steeds weer verrukkelijk was)
tijdens het wandelen (heuvel op en heuvel af, zonder enige moeite)
tijdens de de yogasessies.

 

Wat een decor, adembenemend mooi!
De Sinaï, met haar 1001 gezichten, om elke 'hoek' weer een ander beeld.
Dan weer bijna zwart, dan rood, wit, geel, dan bruin, of grijs en soms zelfs paarsige stenen, rotsen en zand.
Elk uur van de dag een ander licht.

De zonsopgang en zonsondergang.. ontroerend.
Slaapplek onder de sterrenhemel.
De enorme Melkweg in zicht.
Het opkomen van de heldere maan.
De rust en de verbinding met de aarde.

Onthaast en opgeladen teruggekeerd.

Dank lieve Angie voor je goede zorgen en het delen van je oneindige liefde voor de Sinaï!
Veel dank ook aan Rached, dank aan Abu Khaled, dank aan Saleh, dank aan Eish voor jullie warme relaxte aandacht voor alles wat nodig was. Dank voor het héérlijke eten! Dank voor het vertrouwen in ons.
Dank aan de kamelen, ongelooflijk wat zij kunnen versjouwen en zich over bijna elk terrein zich kunnen verplaatsen.
Dank lieve Sinaï dames, we hebben veelal pratend, maar ook in stilte samen gereden. We hebben samen gelachen en gehuild. Jullie zijn parels, stuk voor stuk!

En Angie.. ik weet niet wanneer..maar.. ik kom weer terug!

Liefs!


Jola
Strandverblijf & individuele 2daagse kamelentocht, 6 - 13 mei 2019


Op het laatste moment besloot ik om naar de Sinai te gaan en heb een 2-daagse woestijntocht geboekt.
Slechts 2 dagen voor een eerste kennismaking met de woestijn en het kamperen. Gedeeltelijk zittend op het kameel, lopend en klimmend over soms smalle paden om zo prachtige wadis en oases te bereiken.
Na een heerlijke lunchstop werd op een mooie plek 't kamp voor de avond opgeslagen, de "keuken"  opgezet, een heerlijk diner klaargemaakt door Salah en een beschutte slaapplek gevonden.

Het zijn in volkomen stilte, een kleurrijke omgeving van eeuwenoude stenen gebergten, het slapen onder een prachtige maan/sterren hemel, omringd door mystieke energieen waren wonderlijke ervaringen.
Angie, Salah, kameel, Ghanash heel veel dank voor deze supertocht, onuitwisbaar.
Kom zeker terug en wellicht voor een langere tocht.  
Liefs - Jola


Carin
Individuele reis: 5daagse woestijntocht & een week in een hutje op het strand, 3 - 13 maart 2019

Wat een subliem concept!
Een vriendin en ik vlogen naar Eilat( aanrader) waar we bij de grens opgehaald zijn door een taxi die ons binnen een uur naar Nuweiba bracht. Zo fijn om daar te acclimatiseren,te genieten van de rust,de zee ,te snorkelen en ons te laten verwennen met verse sapjes en heerlijke salades.

De woestijn tocht was geweldig.)p of lopend naast de kamelen, de absolute stilte en prachtige bergen. Rashed en Salat hebben ons heel goed verzorgd en ik vond het een feest om zo met de natuur te leven. Om 6 uur op en 's avonds om 7 uur kroop ik in m'n slaapzak onder de
sterrenhemel.

Angie heeft alles uitstekend geregeld.
Deze vakantie kan ik iedereen aanraden die de alledaagse drukte van thuis wilt ontlopen en een poosje wilt ervaren hoe weldadig een basic leven is.


Marije
Individuele reis: 4 daagse woestijntocht en hutje op het strand, 27 januari - 3 februari 2019

Oprecht en bewust genoten van het contact met de aarde, de lucht, de kamelen en Angie's hondje Ganash, het heerlijke eten, de wandelingen op het strand, slapen met het geluid van de zee op de achtergrond, luieren op de kussens in het restaurant en die heerlijke warme douche na terugkomst uit de woestijn ;-)

Heel erg dankbaar voor de goede zorgen van de bedoeïenen Rashed en Salah waardoor ik de ruimte had om in mijn lijf en uit mijn hoofd te komen. Een bijzondere ervaring die toch vertrouwd voelde.


Ivar
Individuele reis: 4 daagse woestijntocht en hutje op het strand, 27 januari - 3 februari 2019

Vijf jaar geleden ging ik voor het eerst de woestijn in en nu opnieuw.
Deze rotswoestijn heeft zoveel te bieden. The coloured canyon, de mooie stenen, verschillende kleuren, fossielen !
Het slapen onder de blote sterrenhemel en verder de elementen en de stilte, heerlijk.
En een paar dagen off-line helpt ook bij het tot rust komen.


Rada
5daagse Oud en Nieuw kamelen trektocht in de woestijn en hutje op het strand, 28 dec - 7 januari 2019


Wat een fantastische tocht hebben we gemaakt met Angie, de bedoeïenen begeleiders en die bijzondere kamelen.

De route was zo goed uitgestippeld, met elke dag nieuwe verrassingen en ongelofelijk mooie plekken zoals de Coloured Canyon. En wat een genot was het om in de doodstille woestijn te slapen, met zóveel sterren boven me en de frisse, zuivere lucht op m’n huid. Nergens is het lekkerder slapen!

Ook heb ik zo genoten van hoeveel wijsheid, vertrouwen en rust de bedoeïenen omgaan met hun geliefde kamelen, wat een heel veilig gevoel gaf.  En wat weet Angie steeds weer veel te vertellen over de Sinaï, de fauna en flora, de bedoeïenen en …. alles! Met zoveel enthousiasme…Wat fijn om met iemand te zijn die dit alles zo vanuit haar hart doet.
Ook Angie's betrokkenheid bij en inzet voor alles wat met het welzijn van de bedoeïenen te maken heeft, heeft me erg geraakt. En te zien hoe bekend en geliefd ze is bij de bedoeïenen gemeenschap!

Een onvergetelijke reis was het, met hart voor mens, dier en natuur.
Tenslotte hebben we nog een paar dagen heel relaxed aan het strand verbleven, waar het prachtig snorkelen was.
Heel veel dank voor deze ervaring Angie, Racheed en vrienden!


Willem
7daagse Oud en Nieuw kamelentocht in de woestijn (groepsreis én individuele reis), 28 dec - 6 januari 2019

Wat een onvergetelijke reis!
Allereerst de prachtige plek aan het strand bij Nuweiba. Vanuit de strandhut zo het heldere water in met uitzicht op Saoedi-Arabië. Een prima start van de vakant ie, gast vrij, lekker relaxed met heerlijk eten en drinken daar.

De excursie naar het St. Catherineklooster was ook zeer de moeite waard. Wat een speciale plek zo midden in de Sinaï. De geschiedenis, de collectie iconen en geschriften zijn zeer bijzonder. Ook interessant is het bezoekerscentrum over de Sinaï.

Dan de woestijnreis met de kamelen; we waren met een leuke groep van negen met daarbij zes Bedoeïenen die ons verzorgden en natuurlijk reisleidster Angie. Het rijden op een kameel went snel en na een dag voel je je helemaal thuis op het 'schip der woestijn'. Lopen met een kameel kan ook, wat je maar wilt.

Wat een fascinerende dieren, zelfs over bergpassen lopen ze met redelijk gemak. De Sinaï heeft een heel gevarieerd landschap, niet alleen zand maar veel rotsformaties met heel veel soorten gesteenten in vele kleuren, hier en daar een oase, iedere dag is het weer anders. Wat mij ook erg aansprak was het facultatieve bezoek aan de Red Canyon en de White Canyon. Hier en daar wat klim- en klauterwerk, als bergwandelaar vond ik dat een heel leuke afwisseling.

De maaltijden waren elke dag op gezette tijden, zo midden in de woestijn werd iedere dag brood gebakken en het eten vers klaargemaakt, heerlijke uitgebreide maaltijden. De Bedoeïenen hebben ons prima verzorgd en Angie Barth is een zeer professionele reisleidster met heel veel kennis van zaken en met zorg en aandacht voor iedereen.

Overdag lekker in de warmte door het landschap met de kamelen en 's avonds vroeg naar bed, en dan eerst kijken naar die prachtige
heldere sterrenhemel, werkelijk een adembenemend schouwspel in een oorverdovende stilte! Het kan dan in de woestijn frisjes zijn, het is winter, maar koud heb ik het niet gehad...

En dan Oud en Nieuw vieren in de woestijn met muziek en dans, hoe bijzonder is dat!
Na vijf dagen namen we afscheid van iedereen en gingen Ankie en ik nog twee dagen verder met Mohammed en Sallah.
Wel een stuk rustiger met z'n vieren maar we hebben het ook in deze kleine groep erg naar onze zin gehad en prachtige plekken bezocht. Uiteindelijk weer naar de standhut bij Nuweiba en daarna richting huis.

Na een week zitten de indrukken van de SinaÏreis nog helemaal in mijn hoofd en dat zal ook nog wel even zo blijven...
Deze reis heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen en is een echte aanrader voor iedereen die iets bijzonders wil ervaren!
Met zeer veel dank aan Angie Barth, de Bedoeïenengroep en onze medereizigers.
Een warme groet aan iedereen!


Ankie
7daagse Oud&Nieuw kamelentocht in de woestijn (groepsreis én individuele reis) 28 dec - 6 januari 2019

Wow !! Wat een ervaring.
Fascinerend, betoverend, ontroerend. Ik heb ongelooflijk genoten van deze bijzondere reis en koester het gevoel wat het bij me heeft achtergelaten. De toegewijde zorg van bedoeïenen en lieve Angie, de kennis, de oersterke kamelen, de schitterende sterrenhemel, de fijne groep, het heerlijke eten, de fantastische omgeving...
Een dierbare herinnering.


Marjon
5daagse Oud&Nieuw kamelentocht & verblijf in een hutje op het strand, 28 dec - 7 januari 2019

Ik was nog nooit in de Sinaï woestijn geweest en heb me aangenaam laten verrassen door het gevarieerde landschap en de plantengroei. Dit vooral in vergelijking met de Sahara waar ik eerder was. Slapen op een matje in het zand, onder een overhangende rotsrichel of een door kleurrijke rotsen gevormd prive kamertje; spannend en leuk!

Angie en de bedoeïenen verzorgden ons eerste klas en de kleurrijke uitgebreide maaltijden waren heerlijk.
Het enthousiasme van Angie vond ik heel inspirerend. Onvermoeibaar vertelde ze over alles wat groeit en bloeit in de woestijn. Ik heb zelfs mijn haar kunnen wassen bij een bron en heerlijk diep geslapen na het aanschouwen van het wonder van een grootse sterrenhemel.

Oudejaarsavond in de woestijn was voor mij een hoogtepunt. Lekker ver weg van het vuurwerk geknal in Nederland hebben we de overgang naar het nieuwe jaar ingeleid. Na de woestijnreis zijn we nog enkele dagen aan het strand geweest. Een heerlijk stil strand aan de Rode Zee. Dat zou ik graag in het voor- of najaar nog eens overdoen omdat het wat aan de frisse kant was in deze tijd van het jaar. Ook hier heerlijk verzorgd met goede maaltijden en vriendelijke service.

Ik ben 66 maar vond het kamperen in de open lucht een heerlijke en inspirerende ervaring. Ook dankzij Angie en de bedoeïenen die er met kamelenzadels en warme dekens voor zorgden dat we makkelijk- en warm zaten tijdens de maaltijden. De nazit met spelletjes, verhalen en dansen maakten de dag compleet.
Al deze ervaringen bij elkaar vormden een onvergetelijke en fijne reis!


Nanda
5daagse Oud&Nieuw kamelentocht in de woestijn, 28 dec. - 4 januari 2019


Een bijzonder avontuur!

Je leeft met de Bedoeïenen, je slaapt onder de sterren, je krijgt in de woestijn een kleurrijk ontbijt, je leert hoe je brood kunt maken op oeroude wijze, je ziet hoe de zon de rotsen kleurt. En ik werd verliefd op mijn trouwe, trotse kameel die mij rustig voortstappend door de woestijn bracht.

Een aanrader voor ouders met verveelde puberkinderen om ze te laten zien hoe simpel het leven is en hoe verwend wij hier zijn.


Hans
5daagse Oud&Nieuw kamelentocht in de woestijn, 28 dec. - 4 januari 2019


Het was een bijzondere ervaring, deze kamelentocht door de woestijn.
Ik vond het ruige landschap erg mooi, vooral door de kleurschakeringen en het spel van het licht over de rotsen. En het reizen door en verblijven in dat landschap, zonder alle moderne voorzieningen die we gewend zijn en volledig meebewegend met het natuurlijke ritme van dag en nacht gaf me een gevoel van terugkeren naar de oorsprong van ons menselijk bestaan.

Het ging ook verrassend gemakkelijk, bijna vanzelf, het aanpassen aan deze ongewone omstandigheden. Het maakte me er tegelijkertijd bewust van dat de luxe en het comfort die ik gewend ben helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Dat wist ik natuurlijk wel, maar nu voelde ik dat ook zo. Van de andere kant werden we toch best in de watten gelegd doordat de reis perfect georganiseerd was en doordat het eten en drinken met eenvoudige hulpmiddelen prima voor ons verzorgd werden.

Tot mijn verrassing kon er ook heel wat gewandeld worden, en dat vond ik een prettige afwisseling met het rijden op de kameel.

Al met al een heel geslaagde reis!Laat je inspireren...
Klik hieronder om nog véél meer reacties uit ons gastenboek te lezen!

Gastenboek pagina 2
Gastenboek pagina 3
Gastenboek pagina 4
Gastenboek pagina 5
Gastenboek pagina 6
Gastenboek pagina 7

Ik wens je heel veel leesplezier in het gastenboek, en ook veel inspiratie toe!

'