Zon, zee, zand
Hutje op het strand

Uitblaas- & onthaast-arrangement

 

Een idyllische, eenvoudige plek aan het strand, een rustige en pure omgeving, mooi weer, goed eten, vriendelijke mensen, een fascinerende natuur en een kleurrijke onderwaterwereld.

Uitblazen, onthaasten, volop genieten... wat wil je nog meer?
Het hele jaar door ben je hier van harte welkom!Stel je voor... een stukje paradijs op aarde, ver van de bewoonde wereld:

Strakblauwe lucht, een zonovergoten strand met fijn, lichtgekleurd zand, helderblauw zeewater én de bergen op loopafstand. Rust, sereniteit en ruimte… en dat voor jou alleen want massatoerisme is hier een volkomen onbekend begrip! Op slechts een paar uurtjes vliegen van huis ben je in een totaal andere wereld... Eenvoud en authenticiteit.

Zie je het voor je? Een kleine rieten bungalow óp het strand, gebouwd met natuurlijke materialen: riet en
palmbladeren. Vrolijk geweven tapijten met 1001 verschillende kleuren liggen op de grond… Eenvoudig,
schoon, goed verzorgd. En een goed matras, wel zo belangrijk! Uiteraard heeft je hut op het strand een eigen, schaduwrijke luifel met uitzicht over de zee. Alle 10 hutjes kijken trouwens uit op de zee. Je kan er heerlijk lui wegdromen. Of misschien eindelijk eens dat boek lezen waar je nooit aan toe komt. Even je ogen opslaan: hé, er loopt een kameel langs het strand!
Lig je liever in het zonnetje? Er staan genoeg houten ligstoelen op het strand om lekker van de zonneschijn te genieten en hard te werken aan een mooie, bruine kleur. Life is beautiful!

Voor je, op enkele meters, de zee. Helderblauw en warm, het hele jaar door! Een kleurrijke onderwaterwereld, rijk aan koraal en aquariumvissen in alle kleuren en vormen: je bevindt je hier per slot van rekening op een van de allermooiste snorkel- en duikspots ter wereld! En dat voor allemaal net voor je deur…  De koraalrif begint vlak bij het strand. Snorkels zijn aanwezig, gegarandeerd waterpret!

In de verte - aan de andere kant van de golf van Aqaba- zie je de bergen van Saudi Arabië met imposante granieten bergketen. Zo ver en toch zo dichtbij…
Ben jij een vroege vogel? Geniet dan 's morgens van een grandioos, betoverend spektakel: de zonsopkomst achter deze bergen, over de zee.  Daar krijg je echt  nooit genoeg van, tenminste, ik persoonlijk niet …
’s Avonds, als de zon weer ondergaat kleuren dezelfde bergen met een schitterende warme, oranje gloed: wat een mooi contrast met het blauw van de lucht en van de zee. En misschien bof je wel en ben je hier met volle maan. Het is een magisch, romantisch, verrukkelijk schouwspel als deze schijnwerper van achter de bergen opkomt en zijn licht over de zee werpt! 

’s Avonds val je in slaap met het rustgevend geluid van de zee, ’s morgens wordt je uitgerust wakker met
zuivere zeelucht en het rustig gekabbel van de branding. Geen auto’s, geen vervuiling, geen herrie, alleen puur natuur. Zo wil je toch eigenlijk wel iedere ochtend wakker worden? Het staat vast, het wordt weer een mooie, rustige, zonnige dag aan het strand! Of maak je er vandaag een wat actievere dag van? Er zijn voldoende mogelijkheden tot excursies en activiteiten: natuur, cultuur , geschiedenis, het ligt hier voor het oprapen…
Bijvoorbeeld snorkelen, duiken, een kamelentocht van één of meerdere dagen, een dagexcursie naar het
wereldberoemde Catherinaklooster, aan de voet van de Bijbelse Mozesberg.

Draai je eens om. Ietsje achter je hutje op het strand zijn een aantal kleine constructies in aanbouw.  In de toekomst worden dat iets luxere accommodaties. En daarachter zie je de bergen van zuid Sinaï. Daar vind je een van de mooiste en meest afwisselende rotswoestijnen ter wereld! Een tijdloos, bijzonder biotoop, fascinerend en wonderschoon. We laten het je graag ontdekken met bedoeïenen en kamelen.
Gun jezelf voor enkele uren of enkele dagen een onvergetelijk avontuur als je er zin in hebt: een schitterende ervaring. Inzicht, uitzicht… Hierna zal je nooit en nimmer het stereotype beeld van levenloze, oneindige zandduinen voor je geest halen als je aan de woestijn moet denken…  
Verrassend, afwisselend, betoverend en levend. Tja, zuid Sinaï heeft je zo ontzettend veel te bieden!

Vlak bij je bungalow op het strand vindt je een aangenaam terras, overdekt met palmbladeren. Dat is het restaurant. Vriendelijk en behulpzaam personeel, vrolijk gekleurde kussens op de grond, die vormen rustige zit- en eethoekjes: je kan er heerlijk loungen met een vers vruchtensapje of een bakje thee.

Er is bewust gekozen om maaltijden in vorm van een lopend buffet te serveren. Zo kan je zelf opscheppen wat je lekker vindt en zijn alle gerechten vers: net voorbereid door kok Badr. Uiteraard staat er regelmatig heerlijke verse vis op tafel, de vangst van de dag.

In het restaurant kunnen vegetariërs en omnivoren smullen van (h)eerlijke streekspecialiteiten, bereid met verse, lokale producten. Als je van verse vis houdt ga je dit zeker leuk vinden.
En anders natuurlijk ook: de chef-kok kan overheerlijk koken!

Dit stukje paradijs is een ideale plek om te ontspannen, volledig tot rust te komen.  
Volop genieten, onthaasten en uitblazen: dolce farniente, zon, zand, zee, rust en ruimte.
Maar het is ook een uitstekende uitvalbasis om een onvergetelijke actieve vakantie te beleven.

Marhaba: van harte welkom! Het zonnetje schijnt, er staat een hutje op het strand op je te wachten.
Kom je in je eentje, met je partner, vriend(in) of met de kids?
Groot en klein zullen zich hier gegarandeerd prima vermaken!

Dit is trouwens een ideale plek als je een eigen workshop wilt geven in een pure, inspirerende omgeving !!!

 

Niets is statisch in het leven, dingen veranderen soms onverwachts... Zo ook de eigenaren van dit camp!


Om je nog beter van dienst te kunnen zijn bieden we je daarom vanaf april 2022 een andere accommodatie aan, ook met hutjes op het strand. Maar wees gerust: je vind er precies dezelfde bedoeïenengastvrijheid, vergelijkbare hutjes óp het strand, lekker eten en uiteraard een prachtige koraalrif voor de deur.

 

Bijna hetzelfde, maar dan net ietsje anders!  Op een ieniemienie, piepkleine steenworp van de vorige accommodatie.
De bedoeïenen eigenaren van dit kamp zijn mijn buren in het dorp. Je bent er van harte welkom... en zonder enig twijfel in goede handen!