Een inspirerende en zonnige 5-daagse kamelentocht in de woestijn

Heb jij ook zo'n behoefte aan vakantie, aan zon, blauwe lucht en avontuur?
Kom dan mee op een inspirerende 5-daagse kamelentocht.
Ontdek, ontmoet, onthaast, ontspan...  geniet van de zon, de zee én de woestijn!


Combineer tijdens deze week een heerlijk strandverblijf in een hutje op het strand met een actieve vakantie. Beleef een rustige én rustgevende kamelen trektocht door een verrassende, prachtig en afwisselende natuur. Een reis waarbij je kennis maakt met een unieke cultuur en het leven van de nomadische bedoeïenen deelt.…

 

Gegarandeerd een zonnige natuurreis, een inspirerende kamelentocht/wandelreis: down-to-earth, from-the-heart! Kamelen zijn fantastische, fascinerende én comfortabele rij- en lastdieren.
Natuurlijk kan je altijd wandelen als je dat wilt. Voel je vrij en ervaar het met ál je zintuigen!

Je reist in zeer goed gezelschap: onze gastheren en gidsen (mijn bedoeïenenvrienden / -buren) zullen uiterst goed voor je zorgen en je absoluut in de watten leggen. Zij kennen de woestijn als geen ander… en kunnen daarnaast ook nog eens heerlijk koken op een houtvuurtje. Vol trots zullen deze vriendelijke nomaden je hun woonomgeving laten ontdekken: de woestijn.
En je zal zien, de meeste (stereotype) ideeën die je daar over hebt zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Laat je verrassen, de woestijn leeft en is ontzettend mooi!

Maar wees gerust, het mag dan wel een zeldzame en fantastische uitdaging zijn (wellicht een tikkeltje grensverleggend) onveilig is het zeker niet! Want jouw welzijn en veiligheid staan ten aller tijde helemaal bovenaan onze prioriteitlijst.
Het is een geheel verzorgde reis, dus jij hoeft je nergens zorgen over te maken. Het enige wat je hoeft te doen is je vliegticket te regelen en vervolgens intens genieten van de reis, wij zorgen voor de rest! Je bent absoluut in goede handen. Uiteraard is er plaats voor het onvoorziene, want het ís en blijft natuurlijk een Avontuur, sta dus open voor het nu! En vergeet niet om een goed humeur, gezond verstand en een positieve, flexibele en open mind mee te nemen, ze staan op de paklijst!!!

Een paar hoogtepunten op een rij:

 • Ongeveer 99% kans op zon, mooi weer, blauwe lucht, helder licht,
 • Zwemmen, snorkelen of duiken in het warme, helderblauwe water van de golf van Aqaba, een van de mooiste onderwaterwereld op deze planeet: de koraalrif begint op enkele zwemslagen van de kust.
 • Aan het begin en het einde van je reis verblijf je in een idyllische rieten bungalow op een strand met fijn, licht zand. Val in slaap en ontwaak met de rustgevende geluid van de branding…
 • 5 dagen door de woestijn, met je ‘eigen’ kameel en fantastische bedoeïenen begeleiding, slapen onder de sterren... Een intense natuurervaring. Maar ook een actieve reis dus waarbij je volledig tot rust komt!

 

 • Rust, ruimte, stilte, tijd voor jezelf. Volledig leven in het hier en nu, in het natuurlijk ritme van dag en nacht.
  De tijd die je horloge aangeeft is hier helemaal niet van belang. Bereid je voor op een andere perceptie van tijd…
 • Iedere dag heerlijk, gezond eten. Veel verse groenten en fruit op het menu, zalig voorbereid op een vuurtje.

 

 • Uiterst afwisselende landschappen en atmosferen. Je bent per slot van rekening in de Sinaï, een van de mooiste en meest gevarieerde rotswoestijnen ter wereld: een schitterende minerale wereld die de drukke geest kalmeert! Ontdek prachtige, kleurrijke, door water en wind geërodeerde kalk- en zandsteen rotsformaties, ruige basalt- en graniet bergketens, vulkanische gesteenten, zandduinen en zandvlaktes (variërend van spierwit of geel tot feloranje), diepe canyons en smalle kloven, spectaculaire vergezichten, hoogvlaktes, wijde opgedroogde rivierbeddingen (wadi’s), vlaktes bezaaid met fossielen, waterbronnen en -putten, groene oases, geologische curiositeiten... en nog veel en veel meer!
 • Tijdens deze trektocht reis je met een zeer klein reisgezelschap van gelijkgestemden en (her)ontdek je de stilte.
 • Reis op een respectvolle manier: respect voor mens, cultuur en natuur staan altijd centraal. Wij geloven dat jouw vakantie net zo belangrijk is als het welzijn van de bedoeïenen en kamelen die ons begeleiden!
 • Wij (de reisleiding en -begeleiding) genieten nog steeds even veel van de kamelentochten als onze gasten.
  We delen graag onze passie en kennis van de woestijn met je.

  Wil je meer weten over deze bijzondere reis? Kijk dan bij het
  dag-tot-dag programma!
  Van harte hopen we dat we deze unieke momenten met je mogen delen.