Welkom op ons gastenboek

Onze aller allerbeste reclame: wat onze gasten schrijven!


Martje

7daagse woestijnreis per kameel en verblijf in een hutje op het strand, 10-21 december 2018

Een onvergetelijke woestijntocht gemaakt met Angie, 4 zorgzame en attente bedoeïenen: Ahmed, Aid Abu Khaled, zijn zoon Aisch en Suliman. Wat n fijne groep mensen om samen met hen door de fascinerende Sinaï woestijn te trekken!
En niet te vergeten de 7 kamelen, die zo trouw ons en onze bagage droegen en goed getraind en tam zijn. Wat 'n prachtige en trotse dieren en leuk om hen beter te leren kennen. Angie kan boeiend vertellen over hun biologische functioneren en de manier waarop dat is aangepast aan de woestijn.  

Iedere dag is anders, met mooie rotsen, wadi's, oaseplekken en cannions. Genoten van de prachtige '1000 sterrenslaapkamers' die Feel-the-Desert ons aanbod. Nog nooit toiletten met zo'n mooi uitzicht gezien. .. :)  Na 'n nacht onder de heldere sterrenhemel en omringd door stilte en 'n soort oerkracht, werd ik iedere ochtend vol energie wakker.
Fascinerend om kennis te maken met deze ecologische omgeving, zo totaal anders dan de Nederlandse.
Bijzonder om te ervaren hoe vertrouwd die is voor de bedoeïenen en hoe zij met hun omgeving en dieren omgaan.

Fijn dat Angie zoveel liefde heeft voor de woestijn en bedoeïenen en deze liefde en kennis met ons deelde. Tijdens de hele trektocht werd en door de bedoeïenen en Angie uitstekend voor ons gezorgd met thee, koffie, lekkere verse en gezonde vegetarische maaltijden.

Voor vertrek en na terugkomst was het ontspannen bivakkeren in 'n bamboehutje bij de hutjes op het strand aan de Golf van Aqaba. Prima zwemmen en snorkelen daar en ook hier vriendelijke mensen en heerlijk eten.

Wat heb ik me hier goed, welkom en veilig gevoeld. Ben ontspannen en energiek teruggekomen.
Echt 'n aanrader voor mensen die houden van lopen, natuur, inspirerend contact en geïnteresseerd zijn in woestijn en ook voor mensen die hun hoofd willen leegmaken en tot zichzelf willen komen.


Maartje

5daagse woestijnreis 27 nov - 4 dec 2018

Vier mensen, drie kamelen en een hond. Dat waren de ingrediënten voor mijn vijfdaagse woestijnreis. Het was even wennen als enige 'deelnemer', maar tegelijkertijd erg bijzonder van Angie om de tocht toch door te laten gaan. En wat ben ik daar dankbaar voor! Ik heb geweldige dagen gehad in de woestijn. De natuur is overweldigend en tegelijkertijd zo rustgevend. Wat heb ik genoten van de ritten op mijn grote vriendelijke reus, het landschap, het heerlijke eten, het ontspannen ritme, de natuur, het slapen onder de sterren en mijn gezelschap.

 

De verzorging door de Bedoeïenen was fantastisch. Iedere keer weer een heerlijke verse maaltijd met aandacht en liefde bereid. Hoewel ik alleen met handen en voeten met ze kon communiceren, hebben we een warme band opgebouwd en heb ik genoten van het samenzijn. Ook van het gezelschap van Angie heb ik genoten, onder meer tijdens onze wandelingen en mooie gesprekken bij het kampvuur.

Het laatste stukje van de tocht rijden we weer richting de zee. En op dat laatste stuk komt de impact van de reis enorm bij me binnen. Met een brok in mijn keel kijk ik nog eens om me heen naar het immense landschap en voel me dankbaar voor de dagen die we in deze bijzondere omgeving met elkaar hebben doorgebracht.

Een aanrader voor iedereen die houdt van rust, ruimte en avontuur!


Muriel

5daagse woestijnreis en verblijf in een hutje op het strand, 11- 22 nov. 2018

Après avoir lu dans un magasine l’histoire d’Angie et de « Feel-the-desert », j’ai su que c’était avec elle que j’allais pouvoir concrétiser mon rêve : une randonnée en chameau.

Après avoir fait connaissance par mail, encouragée et rassurée sur quelques peurs, je me suis décidée : J’allais vivre cela toute seule malgré que je ne savais parler que le français. Choix des dates : mi-novembre, l’hiver là-bas !

Les quelques jours au bord de mer avant et après le désert étaient supers et nécessaires : simples, juste l’essentiel, la plage à nos pieds, la mer, les poissons.J’y ai retrouvé une autre dame (vite devenue complice), qui elle, préférait marcher (tout est possible), nous étions donc 3 femmes, 3 Bédouins, 5 chameaux et 3 chiens !

Puis vient le grand jour du départ … pour 5 jours dans un autre monde  :)
Un chameau m’est attribué pour cette épopée, il s’appelle Alarma, c’est le plus grand, le plus âgé et le plus expérimenté : le grand sage quoi ! Quel bonheur et quelle fierté de me trouver sur son dos !

Je peux ainsi profiter des paysages magnifiques qui défilent tout au long de la journée avec les variations des couleurs sur les rochers selon la position du soleil : magique !
À chaque arrêt, le feu est préparé par nos guides et protecteurs, les Bédouins. L’un s’occupe de faire le pain, l’autre prépare le repas pendant qu’un troisième s’occupe des chameaux, de dresser la table et le campement.

Repas de rois au milieu d’un endroit du monde hors du temps, soirées rythmées par des chansons, des contes, le tout illuminé par les petites bougies … il faut le vivre pour se rendre compte qu’un tel dépaysement est possible.

Chaque jour nous a apporté son lot de surprises et d’émerveillement, sans parler des nuits où la voûte céleste se pare de milliers d’étoiles et que la lune, tel un spot éclaire nos chambres en plein air  :)
Cette aventure restera à jamais gravée en moi tant elle fût unique, intense et grandiose autant sur le plan nature que sur le plan humain.

Muriel (Belgique)


Henriëtte

7 daagse woestijnreis en verblijf in een hutje op het strand, 26 okt. - 8 nov. 2018

Inmiddels ben ik ruim een week thuis in het koude Nederland en denk ik weer met weemoed terug aan een heerlijke feel-the-desert beleving!
Ik schrijf 'weer' ...ja... alweer... de 2e keer dit jaar! In april voor het eerst op pad met Angie en haar gastvrije team en wat wilde ik graag terug om het nogmaals te beleven! En dat lukte dit najaar.

Dat moet een positieve ervaring zijn geweest, anders ga je niet terug. En ja, dat klopt!
Het heerlijke weer, een fijne plek aan het strand, de gastvrijheid van alle mensen daar, de beleving tijdens de trektocht door de woestijn; ik heb weer genoten!! In april was het zeer goed bevallen en met deze reis was het ook weer een feestje!

Angie, samen met haar steun- en toeverlaat Rashed, zorgden ervoor dat wij, de gasten, konden genieten en ons nergens zorgen over hoefden te maken. En natuurlijk  met hulp van Mohammed en Abdellah.

Met mijn groepsgenoten hadden we het erover dat het wel erg 'te' was; de lucht was te blauw, er werd te goed voor ons gezorgd, het eten was te lekker, maar ohhhh wat waren we te blij en te-vreden! 

 

Nog wat opsommingen van de TE-belevingen:
Mohammed die speciaal mijn glutenvrije brood bakte van de meel die ik had meegenomen.
Mijn kameel die lekker mopperde als hij net lekker aan de wandel was en dan weer moest stoppen omdat ik er weer zo nodig
af moest omdat er geluncht/gedineerd/ gewandeld moest worden. Maar hij luisterde goed (vond ik) naar alles dus ach... lekker laten mopperen:)
Vuurwerk in de woestijn... dat bedenk je niet.
Zwemmen in de woestijn; douchen onder het blauwe plafond van de hemel.
Vanuit je slaapzak naar vallende sterren kijken.
Abdellah's eerst reis als 'reisbegeleider', wat leuk om hem te zien groeien tijdens de reis.
Diepzinnige gesprekken, fijne stiltemomenten, mooie spreuken, maar zeker veel gelachen en humor! Alles kwam voorbij.

Het enige minpuntje aan deze reis was...er kwam een einde aan.... deze keer dan.......

Dus bij twijfel...gewoon boeken!

Liefs, Henriette


Helma

7 daagse woestijnreis en verblijf in een hutje op het strand, 26 okt. - 9 nov. 2018

He Angie

Wilde de woestijn met al zn facetten beleven. Dit heb jij met de Bedoeïenen mannen meer dan waar gemaakt.
Geweldige week gehad!! Genoten van de rust en de natuur in de puurste vorm. Het was adembenemend mooi!! 2 canyons door getrokken, wat een schoonheid. Angie haar kennis en enthousiasme over de Sinaï waren fantastisch.De bedoeïenen mannen kookte heerlijk en puur eten. 3 keer per dag vers brood op kampvuur gebakken, zoo heerlijk.
Iederedag een vast ritme doet wonderen, je komt volledig tot rust. En s nachts slapen in een honderd duizend sterren hotel.

Kortom een aanrader!!
Gevaarlijk? Absoluut niet!
 
Dank Angie, Rachid, Mohammed en Abdalla
Lieve Groet, Helma


Albertine

Indiv. reis met 3 daagse woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 15-22 okt. 2018

Lieve Angie en team,
vorig jaar met jullie een prachtige reis gemaakt door de woestijn en toen denkend 'wat zou 't mooi zijn als meer mensen dit zouden kunnen ervaren'... Begin dit jaar er maar eens een mail aan gewijd en warempel: 7 vrouwen wilden graag met me mee dit jaar!

Zo gezegd, zo gedaan.. en wat heb ik genoten! Opnieuw van de rust, de relaxte omgeving bij de hutjes aan 't strand, de prachtige zee met zijn bewoners, het heerlijke eten en de indrukwekkende woestijn: 3 dagen alleen maar ZIJN, het schommelen op de kameel, de goede zorgen van de bedoeïenen, leven zonder tijd maar met licht en donker en zon en schaduw en niet te vergeten de prachtige sterrenhemels!!

Wat heb ik genoten van het zien genieten van de anderen! Het was voor iedereen bijzonder en overweldigend, zoals ik gehoopt had! Mijn hart was zo blij!
Ik kom volgend jaar hopelijk weer met een groepje :), tot in de herfstvakantie!
Shokran, shokran, shokran! XXX


Stephanie

Indiv. reis met 3 daagse woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 15-22 okt. 2018

 

Ik kijk terug op een prachtige week in de Zuid- Sinaï woestijn.

Na aankomst was het acclimatiseren bij de hutjes op het strand geen overbodige luxe. Heerlijk in een hutje aan het strand met uitzicht op Jordanië en Saoedi-Arabië. Heldere zee en tropische vissen. De hangmat en de overheerlijke fruit cocktails.
Het is basic, maar prima. Een goede, verse, lekker en eenvoudige keuken.

3 dagen in de woestijn. Indrukwekkend. Rijdend op een kameel met een enorme glimlach op mijn gezicht.
Dit moet je zelf mee hebben gemaakt om het echt te begrijpen.
Eenmaal overgegeven aan het deinzen van de kameel is het pure ontspanning. Dit in combinatie met de prachtige valleien, open vlaktes met vergezichten, rotspartijen en de stilte. Vooraf dacht ik dat het eentonig zou zijn, allesbehalve dat. Ieder paar honderd meter weer een totaal ander landschap door de vele soorten aan (zand)steen.
De bedoeïenen waren zeer zorgzaam voor ons, niet gemaakt, nee echt. Voor mij voelde het als gelijkwaardig. Ze konden binnen korte tijd hele maaltijden voor ons op het tafelkleed zetten, en vers. Het was ongelooflijk wat er allemaal in de kamelentassen mee was genomen. Bij iedere
maaltijd werd er vers brood gebakken.
Ondanks dat niet iedereen Engels kon was een glimlach en gebaren al voldoende om met elkaar te communiceren. Mijn Engels is gebrekkig. Toch heb ik een paar leuke gesprekken met Rashed gevoerd over het leven in de woestijn, de verschillen met Nederland en zijn kamelen project (www.hartvoorzuidsinai.nl/noodhulpprojecten/kamelenproject/).

Het slapen onder een sterrenhemel was en fantastische ervaring. Jammer alleen dat ik steeds zo snel in slaap viel.
Angie is een geweldig lief mens die ons zo wegwijs heeft gemaakt in de woestijn en het leven in Egypte. Met al onze vragen, ook gekke, konden we bij haar terecht. Ze is gedreven en voor mij is duidelijk dat ze echt haar hart gevolgd heeft. Ik ben blij dat we buiten het massa toerisme zijn gebleven (met uitzondering van het bezoek aan het Katharina klooster) en Angie ons kennis heeft laten maken met de lokale bevolking. De confrontatie van leefomstandigheden en armoede indrukwekkend. Maar ook mooi te zien hoe mensen elkaar helpen en gastvrij zijn zoals bij het vrouwenproject (www.bedouinCraft.com).

De ena laatste dag hebben we een uitstapje gemaakt naar het st Catharina klooster. Indrukwekkend en overweldigend om na dagen van stilte zo veel mensen te zien. Een prachtig klooster met veel historie.

Ondanks de iets wat negatievere berichtgeving heb ik mij absoluut veilig gevoeld in dit gebied.

Voor mij was het een onvergetelijk en (bijna) onbeschrijfelijke reis.
Thuis had ik heel veel moeite om weer te landen. De vele indrukken, armoede, kamelen, het leven met zons op- en ondergang enz. enz. hadden tijd nodig om een plekje te krijgen.

Op http://stephanie-b.nl/egypte-2018/ ‎een persoonlijk verslagje van mijn reis.


Mechtild

Indiv. reis met 3 daagse woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 15-22 okt. 2018

 

Lieve Angie, Rasheed en alle Mohammeds ,
ALF Shokran (1000 DANK) voor jullie ontzettend zorgzame, respectvolle, grenzeloos gastvrije begeleiding in de woestijn. Het was een FANTASTISCH verblijf in de woestijn. De rust, het OVERheerlijke eten, iedere maaltijd met vers gebakken brood, het afwisselend landschap, de eigenwijze kamelen, niet te vergeten de zon en de sterrenhemel. Dank, Dank, Dank.
Het was heel erg fijn, ontspannend en inspirerend. Totale RUST.

Onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering een negatief reisadvies uitspreekt!!! Want het was zo vredevol in de woestijn en ook in Nuweiba op het strand. Ook bij de hutjes op het strand werden we verwend en omzorgd door gastvrije mannen.
Ik kom graag een keer terug.

Ila liqa, Inshallah. Mechtild


Geerte

Indiv. reis met 3 daagse woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 15-22 okt. 2018

 

Op reis naar Zuid Sinaï, aangestoken door enthousiaste en ontroerende verhalen. Dit wil ik ook, dacht ik...
Ingelezen en goed voorbereid bepakt, beleefde ik een avontuur waar ik nauwelijks op voorbereid was.
De woestijn met haar vormen, kleuren, sporen, weidsheid en overweldigende hoge gesteente en nauwe kloven, sprankelende sterrenhemel en aangename warmte. Een natuurlijk ritme op kamelen en wandelend bracht zo'n rust, onthaasting en overgave.

De stilte, zo intens. Ik heb me zo veilig gevoeld.
De goede zorg van Angie en haar team waren fantastisch. Rijke overvloedige maaltijden werden op vuurtjes bereidt.
De efficiënte organisatie met lichtheid en humor, de kennis en verhalen, de zorg voor elkaar. Het respect voor de natuur.

Dit heeft me allemaal diep geraakt.

De tijd aan het strand was ook heerlijk. Snorkelen, wandelen, zwemmen en luieren. Goed verzorgd eten en heerlijke citroenlimonade. Vriendelijk hulpvaardig personeel. De dag excursie naar 't Catharinaklooster met rijke historie was een prachtige ervaring.

Ik heb het gevoel gehad dat ik een maand weg ben geweest.
Dat tekent wel de ontspanning en het avontuur wat me helemaal weg heeft gehaald uit mijn dagelijks leven.
Dank aan Angie en haar fantastische team. En natuurlijk aan mijn reisgenoten.
Wat betreft de onrusten die er in de Sinaï woestijn zouden zijn. Het is triest dat dit gebied, de Zuid Sinaï zo getroffen wordt door de negatieve reisadviezen. Het is er zo vredig en gastvrij.
Deze plek heeft mijn hart veroverd.

Angie, een warme hartegroet en tot ziens!!!


Pat & familie

Indiv. verblijf met 2dagen woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 9-12 okt. 2018

Met ons groepje van 5 hebben we  4 onvergetelijke dagen en nachten beleefd in Nuweiba en omstreken onder de sympathieke begeleiding van Angie! Tijdens de trip met jeep naar het Sint-Catharinaklooster hebben we afwisselende en schitterende landschappen gespot.
Het klooster zelf is heel mooi en een echte aanrader.  Nadien in de buurt leuke inkopen/kadootjes aangeschaft bij een winkeltje waar we bij een tasje thee, handgemaakte spulletjes konden kiezen, gemaakt door de lokale bedoeïenenvrouwen.

De 2 laatste dagen hebben we een kamelentocht gedaan in de Sinaïwoestijn.  Onderweg werd het eten ter plekke gebakken/gekookt door de sympathieke bedoeïen.  
Nooit zo'n overweldigende sterrenhemel gezien. Voor dag en dauw voettocht naar de coloured canyon. Wat een kleurenbom.
De stilte... en de bangelijke kamelen...
Deze belevenis met de kamelen was toch wel het hoogtepunt van onze reis in Egypte.

In totaal 14 dagen rondgereisd in Egypte, 5 vrouwen. Maar we hebben ons geen seconde onveilig gevoeld. Nergens.


Marion     

Indiv. reis met 3 daagse woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 15-22 okt. 2018Ik heb genoten van een week Zuid Sinaï.
De dagen door de woestijn, de kennismaking met het kameelrijden, de vele kleuren steen in weidse vlakten en hoge kloven het was zonder meer indrukwekkend. De afwezigheid van opgelegde tijd, het natuurlijk ritme, de rust in omgeving en begeleiding was heerlijk. Het eten dat telkens vers en wonderbaarlijk snel tevoorschijn kwam uit alle tassen en zakken, de nachtelijke sterrenhemel en het opeens “zien” van een oase was verassend en genieten.
De dagen aan zee, met gastvrij personeel, vele glazen citroenlimonade en lekker snorkelen rond het rif een perfecte afwisseling. Het bezoek aan het Catherinaklooster met zijn rijke geschiedenis en kunstcollectie een pareltje in de woestijn.
Angie, dank voor de kennismaking met deze bijzondere wereld, jouw mensen en verhalen.


Erica

Indiv. reis met 3 daagse woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 15-22 okt. 2018

 

Met een grote glimlach kijk ik terug op een onvergetelijke week in de Zuid Sinaï.
Met toch wel een beetje spanning vertrok ik naar Nuweiba. Het negatieve reisadvies, het ongeloof van mijn omgeving om toch te gaan. Maar wat heb ik me veilig en vredig gevoeld.

De hutjes aan het strand, het ruisen van de zee, de prachtige zonsopgang, het heerlijke eten, de vriendelijke mensen.
En dan nog die drie heerlijke dagen in de woestijn zelf. Wat een belevenis en wat een prachtige natuur. Het reizen per kameel, de bijzonder aardige Bedoeïenen, de begeleiding van Angie, het slapen onder een prachtige sterrenhemel.... het was geweldig!

En alles in mij zegt dat ik dit graag nog eens wil meemaken! Dank je wel voor deze heel bijzondere week Angie.


Titia

Indiv. reis met 3 daagse woestijn, dagexcursie naar St Catherine & hutje op het strand, 15-22 okt. 2018


ERVAREN, VERTROUWEN EN OVERGAVE

'Deze kameel loopt al minstens 2-duizend jaar in de woestijn. Ik ben hier sinds 2 uur. Zou ik deze kameel moeten gaan vertellen wat hij wel of niet moet doen?' De eerste stap in ervaren, vertrouwen en overgave is gezet.

Ik bevind me op dat moment in de buurt van Nuweiba, in de steenwoestijn van de Zuid Sinaï. Sinds ongeveer een uur zit ik, voor het eerst van mijn leven, op een kameel. Het eerste avontuur van het opstijgen op een kameel heb ik al achter de rug.
Zojuist heeft 1 van de 5 Bedoeïenen die onze tocht begeleiden het touw om de kameel te leiden in mijn handen geduwd.
En zelf het touw losgelaten.
Daar zit ik.
In de woestijn.
Op een kameel.
Even voel ik paniek. Wat moet ik in 's hemelsnaam doen met een kameel?
Dan gaat plotseling door mijn hoofd, zin voor zin en even duidelijk alsof ik het heb uitgesproken, 'Deze kameel loopt al minstens 2-duizend jaar in de woestijn. Ik ben hier sinds 2 uur. Zou ik deze kameel moeten gaan vertellen wat hij wel of niet moet doen?'

FEEL THE DESERT

Geen seconde heb ik geaarzeld toen Albertine Richaerts begin dit jaar de uitnodiging stuurde om eens te gaan kijken op de site van Angie Barth, de Nederlandse vrouw die sinds een jaar of 8 woont en werkt in Nuweiba (Zuid Sinaï).
De plaats waar ze, in samenwerking met haar Bedoeïenen-staf, onder meer kamelentochten in de woestijn organiseert.
Geen seconde heb ik geaarzeld om me aan te melden voor de kamelentocht van afgelopen 15-22 oktober.

Geen seconde heb ik er spijt van gehad.

DOOR DE WOESTIJN

Drie tijdloze dagen waarin licht & donker en zon & schaduw de invulling van de dag bepalen.
Drie dagen reizen die al duizenden jaren op dezelfde manier gaat. In het trage, maar eindeloos volhardende tempo van de (zwaar) beladen kamelen.

VEILIG

In de loop van deze fascinerende, overweldigende en bijzondere woestijntocht is het heel wat keren door m'n hoofd gegaan: wie iets heeft uit te zoeken in ervaren, vertrouwen en overgave is hier op de juiste plek. En in de juiste handen.
Wat heb ik me veilig gevoeld in dit avontuur. De attente en respectvolle zorg van Angie en haar Bedoeïenen.
De liefdevol door de mannen bereide maaltijden.
Het vers gebakken brood bij elke maaltijd.
Slapen op m'n matje in m'n slaapzakje onder de prachtige sterrenhemel.
Wat heb ik me gedragen gevoeld door de prachtige, sterke, ervaren en geduldige kameel.
Wat heb ik heerlijk in m'n hangmat gelegen in ons hutje op het strand tijdens de rustdagen. Overdag, maar ook als 's ochtends vroeg om 5 uur de zon opkwam boven de bergen van Saudi Arabië.

WELKOM

Mocht je ooit overwogen hebben om een dergelijke tocht te ondernemen, of nu genspireerd zijn geraakt om te gaan en wil je meer weten over deze tocht en/of over de veiligheid van het gebied (geheel ten onrechte heeft dit gebied geen positief reisadvies) stuur me een mail of neem
telefonisch contact met me op 0341- 260 289 (Nunspeet).
Je bent van harte welkom, ik vertel je er graag over!
Of lees eerst nog meer over het mooie en bijzondere aanbod van Angie.Laat je inspireren...
Klik hieronder om nog véél meer reacties uit ons gastenboek te lezen!

Gastenboek pagina 1
Gastenboek pagina 3
Gastenboek pagina 4
Gastenboek pagina 5
Gastenboek pagina 6
Gastenboek pagina 7

Ik wens je heel veel leesplezier in het gastenboek, en ook veel inspiratie toe!