Welkom op ons gastenboek

Onze aller allerbeste reclame: wat onze gasten schrijven!


Marieke

Uitblaasarrangement in een hutje op het strand & 3-daagse indiv. woestijnreis, 27 mrt - 3 april 2018

Een prachtig plekje aan zee. Een hutje, een matras, een klamboe en een tafeltje. Meer heb je ook niet nodig. Twee meter van de zee. Geen drukte, geen telefoon, geen afleiding, er is tijd. Gastvrijheid, aandacht en geen moment heb ik me alleen of bang gevoeld.

 

En toen de woestijn in samen met twee bedoeïnen, Els (die ik de dag ervoor heb ontmoet) en drie kamelen. Zo bijzonder, wat een onvergetelijke tijd. Het was zo mooi, ik vond het heerlijk om op de kameel te zitten, door dat ritme, de ruimte en de stilte voelde ik me rustig, open, blij en ontzettend op m'n gemak. De bergen, rotsen, kleuren, zo immens verschillend waar je ook keek, de natuur, dieren, kleuren, de wolken, de zon en de volle maan. Slapen onder de sterren, en ook het praten, de grappen en het geweldige eten van Rashed en Hameed. Ik vond het heerlijk om deel uit te maken van de woestijn en dit kleine gezelschap. Het was ongelooflijk te zien met hoeveel toewijding ze hun werk deden, met liefde voor de woestijn, dieren en mensen. Zelfs als ze grapjes maakten die ik niet kon verstaan moest ik meelachen. Het maakte me allemaal zo blij. De thee, het maken van vers brood, het luisteren naar de stilte. Het had geen betere woestijnreis kunnen zijn, behalve misschien wat langer ;). Ik heb echt van ieder moment genoten. Dank voor deze geweldig herinnering.

Uit de woestijn nog twee dagen in het hutje bij de zee. Fijne momenten in het huis van de altijd open, gastvrije en lieve Jessica (waar ik verbleef), net als de rest van de familie, een mooi gesprek met Angie en het afscheid van m'n lieve reisgenoot Els. Op mijn laatste dag heb ik een yoga-les gevolgd wat ook al geweldig was en 's middags heerlijk gesnorkeld op een prachtige plek.

Alles was anders, maar zo mooi. Wat heb je weinig nodig om gelukkig te zijn.


Marijke

5-daagse woestijnreis, 6 - 13 april 2018

Als je de ruimte en stilte van de woestijn zoekt ben je bij Angie in goede handen.
De organisatie loopt altijd soepel, het eten is heerlijk, maar vooral wordt de stilte bewaakt en dat is goud, voor mij.


Marina

uitblaasarrangement in hutjes op het strand 13 - 20 april 2018

Ha Angie,

Ik wil je nog even laten weten dat het een super lekker weekje was! Het hutje op het strand was top, de matras lag lekker, de klamboe deed het goed, hier en daar een spijker om iets op te hangen, lekker eenvoudig en niet te vergeten, de heerlijke hangmat! Het zitgedeelte bij de keuken was super! Heerlijke kussens om in te ‘chillen’ en te genieten van het mooie uitzicht of de mensen om je heen. Ik dacht veel te zullen lezen maar dat heb ik nauwelijks gedaan. Vooral ‘onthaast’ en natuurlijk gesnorkeld!  Meerdere keren per dag drijven tussen de meest prachtige vissen!
En dan het eten, echt heel erg lekker! En de sapjes...!

Hartelijke groet!


Henriëtte

7-daagse woestijnreis 6 - 16 april 2018

Lieve Angie,

Die kwam binnen.... Feel the Desert....wow...gevoeld heb ik hem zeker en hij suddert nog na!
Wat heb je ons laten genieten van de woeste schoonheid van de woestijn!

Genoten van vergezichten vanaf de rug van "mijn- eigen- kameel- voor- een- week" of klimmen en klauteren en genieten van de natuur terwijl je ons er van alles over verteld. Douchen thuis is niet meer hetzelfde, als je weet dat je met 2 x 1,5l water ook prima kunt douchen en zelfs je haar kunt wassen! Met de hemel als plafond. :)

Respect voor jou en je team!  
Wat een liefdevolle zorgzaamheid voor jullie gasten; heerlijke maaltijden, heel veel thee:), altijd even checken of iedereen het wel warm genoeg heeft (s nachts:) ), Gana'az die me elke ochtend even kwam groeten; ieder kreeg de zorg en aandacht die hij/zij nodig had.

Ook de heerlijke plek op het strand was fijn om dit avontuur te starten; onthaasten en acclimatiseren voordat we de woestijn introkken. Ook na de woestijnreis een prettige plek om weer een beetje te landen en alle indrukken rustig te verwerken.

Nu probeer ik in Nederland 'weer te landen' maar ik hoop bij een volgende reis weer aan te kunnen sluiten!


Frits

11-daagse woestijnreis, 6 - 21 april 2018 en een paar dagen in een hutje op het strand

Angie had de inzet er een mooie reis van te maken. Dat is wat mij betreft helemaal gelukt. Ze heeft er dan ook al een flink aantal jaren ervaring mee. Ze heeft een groepje bedoeïenen die haar bijstaat met kamelen, de weg zoeken, en eten maken en meer.

 

We hadden een fijne reisgroep van acht mensen. Omdat je kon intekenen voor kortere of langere tijd en je wel gelijk begon, werd de groep langzaam kleiner. Dat was ook wel oké. De laatste vier dagen reisde ik alleen met Angie en twee bedoeïenen en dat was ook fijn.   

Ik had al eens op een kameel gezeten, maar nooit zo lang. Wat zit je dan hoog boven de grond! Het gaat statig en niet snel. Soms knabbelt je kameel aan een struik.

Tussen elf en twee was het te warm om iets te doen. In de schaduw van een rots of onder een acacia werd dan een plekje geschikt gemaakt om die tijd te verblijven, te lunchen en wat te dutten. Een heerlijk tempo.

’s Nachts lagen we buiten onder de sterrenhemel. Als je soms even wakker werd, zag je dat de hemel alweer een stukje gedraaid was. Of waren wij nou gedraaid?

Bijzonder om de jacht op een klipdas (‘wabbr’) mee te maken. De bedoeïenen waren opgewonden en Angies hond deed enthousiast mee. Bedoeïenen houden van het vlees ervan en het was leuk om zoiets kersvers uit de woestijn te eten.    

De laatste drie dagen heb ik aan het strand doorgebracht. Een eigen hutje. Warm worden en een stukje zwemmen om af te koelen. Het terras in de buurt voor een maaltijd of iets te drinken. Ik had nog nooit gesnorkeld maar nu dus wel.
Zwemschoenen, duikbril en adempijpje. Eerst een weg zoeken naar het koraalrif dat iets verder in de zee ligt. En kijken maar.
Echt een eigen wereld hebben ze, die vissen, planten en koralen. Ook een keer gescubadived. Dan kijk je niet van boven naar die wereld maar zit je er middenin. Wel een keer een zee-egel aangeraakt (laag water, ik moest toch een doorgang vinden) en tegelijk twee plekjes op een vinger. Ik schrok even, maar kreeg aan land te horen dat het zich vanzelf oplost.

Thuis in Nederland gaat de wereld sneller. Ik probeer het zelf nog rustig aan te doen.


Han

7-daagse woestijnreis, 6 - 16 april 2018

Doen. Onmiddellijk doen.
Deze woestijnreis voor mij van 7 volle dagen was een ware ontdekking. Wat een schitterende landschappen. Wat een geweldige begeleidende Bedoeien. En dat het overheerlijke eten.

Ik heb inmiddels meer dan 130 landen bereisd. Deze reis mag van mij in mijn top 5 van mooie natuurreizen.

Bovendien een eldorado voor fotografie.

Een fantastische reis en de rust is een geweldig medicijn zonder bijwerkingen. Of toch? Ja ik wil terug.
Was bang dat het wat zweverig zou zijn door spirituele inslag. Dat is het beslist niet.
Kom op vrouwen en mannen dit is een zeer bijzondere reis. Feel the desert in al zijn facetten.
Han, een stoere vent die op zijn 68 deed.

Nogmaals doen.

Avontuurlijk, stoer en enigszins verslavend.


Marleen

7-daagse woestijnreis, 6 - 16 april 2018

Helemaal opgeladen teruggekomen uit de woestijn.
Dankbaar voor al wat ik, mede dank zij jullie, heb mogen ervaren.
Dikke kus voor jou Angie en de bedoeïenen.


Els

11-daagse woestijnreis 13-27 maart 2018 en uitblaasarragement (hutje op het strand)

In stilte heb ik het beleefd, in me opgenomen, ...
Onbeschrijflijk is de natuur. Zacht, hard, helder, donker, kleurrijk, zwart,...
Tijd is niet meer van tel, alleen alles om je heen.
De kameel en al het leven een met de woestijn, elke dag iets nieuws te beleven.
Terug naar de basis, de eenvoud, ooo zo puur.

De kracht ervan begint nu pas op me in te werken...
Dankbaar het geluk hiervan te mogen ervaren.
Dankbaar te beseffen hoeveel we hebben maar ook hoeveel we verliezen als we vergeten te leven met de natuur.


Wendy & Slawec

5 daagse woestijnreis 13-20 maart 2018

Wat een bijzondere reis is het geweest! Bij aankomst bij de strandhutjes kom je al in een zen-omgeving. Als je dan een dag later op je kameel stapt en onder leiding van de zeer vriendelijke en open bedoeïenen de tocht begint, is de sfeer heel bijzonder. Het is vooral heel speciaal dat je deel uit maakt van het leven van de bedoeïenen. En werkelijk niets is te veel voor ze. Ze helpen graag met alles en willen de reis onvergetelijk maken.

 

Voor ons was deze reis bedoeld als een soort bezinningsreis. In deze droge, ruige omgeving, samen met de altijd relaxte kamelen en bedoeïenen, kun je niet anders dan stil worden en je blik naar binnen keren.

Terug in het vliegtuig val je ten prooi aan de drukte en is het zwaar slikken en menig traantje wegpinken.... Kunnen we niet terug?

Het is vooral de rust die de omgeving, de kamelen en de bedoeïenen uitstralen, die je mee neemt naar huis.

Wij willen Angie en onze groepsgenoten heel hartelijk bedanken voor de soms intense gesprekken die zijn ontstaan.
Deze reis zit voor altijd in ons hart.


Marjoes

11-daagse woestijnreis 13-27 maart en uitblaasarrangement (hutje op het strand)

Wat is de Sinai mooi, nooit had ik gedacht dat een woestijn zo afwisselend en kleurrijk kon zijn.
Op je site staat dat wel, maar ik kon me er pas wat bij voorstellen toen ik het meemaakte.
Tijd leek een ander verloop te hebben waardoor het lijkt alsof ik veel langer weg ben geweest. De stilte in de woestijn heb ik als weldadig ervaren. Mijn gedachtenstroom kwam tot stilstand en ik heb van ieder moment genoten. Je Bedoeïenen vrienden waren zorgzaam voor de kamelen en voor ons. Wat hebben we lekker gegeten.
Nog steeds trekt een glimlach over mijn gezicht als ik denk aan de aanstekelijke lach van Ahmed. Ook van de laatste dagen bij Jessica, Salem en hun 5 zonen heb ik erg genoten. Het onderkomen en het eten was inderdaad wat basaler maar hun gastvrijheid hartverwarmend.
Ik denk met veel plezier terug aan de woestijn, mijn reisgenoten, Jessica, Ait, Mohammed, Ahmed, Rachid, Rawie en jou.
Dank dat je dit mogelijk hebt gemaakt.
Groet, Marjoes


Hanneke

5-daagse woestijnreis 13-20 maart 2018 en uitblaasarrangement (hutje op het strand)

Lieve Angie,
Bedankt voor de mooie kameelreis en de voortreffelijke zorgen van de bedoeïenen !
Ik heb genoten van de warmte in ruimste zin van het woord.
Ik mis  het bedoeïenen - leven nu al.


Serva

5-daagse woestijnreis 13 - 20 maart 2018 en uitblaasarrangement (hutje op het strand)

lieve Angie, Rached, Mohamed, Ravi en Achmed.
Wat heb ik genoten van deze prachtige woestijnreis en jullie warme inspirerende aanwezigheid.
Eigenlijk is er zoveel gezegd in dit gastenboek. ik heb hier weinig aan toe te voegen.

Deze ervaring maakt stil, sprakeloos, blij en dankbaar.
Het geeft me een onvergetelijke herinnering, maar ook weer een mooi verlangen. Graag kom ik nog eens terug.
Ik kijk er nu al naar uit! Tot die tijd draag ik de handgemaakte bedoeïenenhanger aan mijn sleutelbos, de stenen uit de
woestijn op een zichtbaar plekje in mijn huis. Af en toe pak ik er een vast... and then I feel the desert!!!!


Karin Sorbi

Bezinningsreis/woestijnretraite 6 - 13 maart 2018

Wat 'n prachtige uitnodiging van het leven om samen met Angie deze bezinningsreis te mogen aanbieden en begeleiden.
De vorige woestijnreis in 2017 was als een afdruk op mijn ziel en deze reis met de extra dimensie van inspiratie en reflectie was als zalf voor onze ziel. En ook al begeleidde ik het inspiratie- en reflectieproces: voor mij was het net zo inspirerend en verdiepend, zeer leerzaam en zo verrijkend. Ik voel me intens dankbaar voor wederom een fantastische woestijnreis inclusief de beklimming van de Mozesberg (!), alle prachtige taferelen van het landschap, de natuur: een zee van ruimte en al die hoogteverschillen. Wat hebben we geklommen en gedaald zoals het leven zelf!

Ik ben dankbaar voor alle goede zorg van de bedoeïenen voor ons, niet in woorden uit te drukken, voor de dromedarissen die al onze bagage - en ook ons - zo geduldig droegen, voor Angies enthousiasme voor de woestijn, want zonder dat zouden deze reizen er niet zijn, én last but not least voor jullie aller vertrouwen, waarmee jullie gedeeld hebben en waardoor we in elkaars spiegel mochten kijken om van elkaar te leren.

Het was een intens mooie en verdiepende reis. Graag volgend jaar weer!
Karin (met dank voor de bedoeïenen-naam die mij onderweg werd geschonken: Saïda)


Karin

Bezinningsreis/woestijnretraite 6 - 13 maart 2018 en uitblaasarrangement (hutje op het strand)

Woestijn energie,
L'Énergie du Désert

Als je de woestijn inloopt, word je je langzaam aan, stap voor stap, bewust van een andere wereld, waarin je gewoonlijke ijkpunten van slag raken.

Ineens wordt het leven wel héél anders belicht.

Alles staat in het teken van natuur, wandelen - stevige passen op de aarde -, afgewisseld met het rijden - en zon prettig gewiegd voelen-  op de rug van de kameel met één bult.
Het ontdekken van planten, kleuren, veel kleuren, kleine vogeltjes en de aangenaam verrassende scharkeringen groen van de palmen in de wadis. Water!
En vooral ook het geruisloze geluid van de stilte.

Voor mij een retour à la source,
en dat is zo goed gelukt dankzij het vakmanschap van Angie en haar Bedoeïenen compagnons Mohammed en Selim.
Veiligheid, vrolijkheid, kennis en hun liefde voor de Sinaï zijn een paar woorden die in mij opkomen.

Genoten ook van Angie haar yoga lessen; mijn spieren en gammele gewrichten waren er zeer blij mee!

Zinnen en bezinnen:
Karin, Angelique en ook Sofie en Angie waren waardevolle reisgenoten en ik ben blij met en trots op deze fraaie ontmoetingen!


Jellie

5-daagse woestijnreis 13 - 20 maart 2018

Ik heb de reis in de woestijn opgeslagen in mijn hart als een onvergetelijke ervaring, met mooie lieve mensen, omringd door de goeie zorg van de bedoeïenen. Wat een lieverds, zo zorgzaam..
De natuur was overweldigend en zeer indrukwekkend, het slapen in de buitenlucht onder een tapijtje van sterren… wauw!
Ik ben nog steeds aan het nagenieten, en vol inspiratie thuisgekomen.
Ook het hutje aan het strand was  heerlijk, wakker worden met zonsopgang aan het strand, met een prachtig snorkelgebied voor de deur.
Ik kom vast nog eens terug, en kan het iedereen aanraden.
Lieve groet
Jellie


Katja, Axel, Zora

5-daagse woestijnreis en uitblaasarrangement in hutjes op het strand, 20 feb - 6 maart 2018

Wij waren in totaal 2 weken in de Zuid Sinaï en hebben heerlijk genoten van het klimaat, de zee, de bergen, de verzorgingnen de mensen.

 

Bijzonder indrukwekkend was de 5 daagse kamelentrektocht in de woestijn. Nogal kritisch over de kale rotswoestijn zijn wij nu helemaal over de streep gehaald. De absolute stilte hadden wij nog nooit in de natuur kunnen beleven. Alles is vriendelijk en gemakkelijk. Je kan zo maar je matje uitrollen en lekker genieten van de sterrenhemel en de open ruimte om je heen.
Geen enge krabbeldieren en maar een heel kleine kans op regen.

Zeer positief verrast was ik over de kookkunsten van de bedoeïenen op het gezellige kampvuur.
3 keer per dag een lekkere maaltijd met vers gebakken brood, groente en fruit, kaas en overheerlijke koffie en thee.

 

Een middag liepen wij  naar de coloured canyon. Een wandeltocht met kleine klimgedeeltes waar onze dochter(14 jaar oud) heel erg van genoot. Zij leek wel op een berggeit.

Het kameel rijden vonden wij heel erg leuk en wij hebben ons altijd veilig gevoeld. Waanzinnig hoe zeker deze grote beesten met al de bagage door de rotsen lopen.

De rest van onze vakantie zaten wij in een palmboomhutje direct aan het water. 10 meter zand en je kon direct de zee inlopen om te zwemmen of te snorkelen. Het water was circa 23 graden en voor ons die wij de Noordzee gewent zijn aangenaam warm. Wij hadden volpension en hebben de hele dag door genoten van de maaltijden (a la carte), verse smoothies en de aangename sfeer in het restaurant.

3 dagen waren wij duiken met Sulman, die ons de mooiste koraalriffen liet zien. Een onvergetelijk belevenis.

Nuweiba is een klein dorp waar niet veel te beleven valt. Maar als je er bent moet je naar de ijssalon “Le Petit Prince” gaan en van het overheerlijke zelfgemaakte schepijs smullen.

Al in al voelden wij ons zeer goed verzorgt en 100% veilig. Angie is een super gids die niet alleen tijdens de trektocht maar altijd voor je klaar staat om dingen te regelen en voor jou een geslaagde vakantie te realiseren.  

Wij willen heel graag terug.


Inge

Uitblaasarrangement, hutjes op het strand en dagexcursies, 25 feb - 3 maart 2018  

Aanrader!
Midden in de winter wakker worden van de zonnestralen die door het rieten dak van je hutje schijnen. Het is al aangenaam warm. Op blote voeten door het ultrazachte zand naar de zee lopen.
Blij worden van het zicht op de betoverende rotsformaties die boven het land uittorenen. Dan is je dag al goed begonnen en heb je je ontbijt in het knusse restaurant nog in het directe vooruitzicht.
Voor 35 euro volpension p.p.: een eenvoudig hutje (inderdaad) maar daar zit dan wel veel moois bij inbegrepen: ontbijt, lunch en diner in een restaurant direct aan zee, de drankjes tussendoor, verzorgd door uitermate vriendelijke bediening.
Goed schoongehouden douche- en toiletruimten.
En dat alles in een zeer relaxte omgeving in een wondermooi landschap.
Een dagje woestijn en white canyon? Dat konden we eenvoudig regelen via Salama, de eigenaar van het camp.
Wat hebben we genoten. Van de rit in de jeep ernaartoe: al hobbelend in de woestijn waar links en rechts de prachtig gekleurde rotsen in de meest bizarre vormen voorbijkwamen. Van het afdalen aan touwen om in de canyon (heldere instructies van Rached) en van het lopen door de canyon zelf (hoe wit kunnen rotsen zijn!). Wat heerlijk om na de canyon de oase te bereiken en aan te schuiven voor een heerlijke lunch bij de bedoenen.
Een heel andere prachtervaring was ons dagje Katharinaklooster en Sinaiberg inclusief rit op de kameel.
Wat een rijkdom aan historie, cultuur en natuur ineen.  
Wij (Maaike 15, Luca 13 en moeder Inge) hebben prachtige dagen gehad in de Zuid-Sinai.
Angie, dank voor je enthousiasme en gastvrijheid!
Dank ook aan Rached, Salama, Mohammed en alle anderen.
We hebben ons thuis gevoeld.


Maike (15)

Uitblaasarrangement, hutjes op het strand en dagexcursies, 25 feb - 3 maart 2018

Hele leuke week gehad in een hutje op het strand. Prachtig uitzicht op de bergen en de zee, lekker gesnorkeld en gezwommen (Al was de zee wel iets te koud), en hele leuke uitstapjes gemaakt!
Het eten in het restaurant was heerlijk, en het ijs in Nuweiba XD. In het hutje is geen stopcontact, maar in het restaurant zijn er genoeg.
Jammer dat er geen WiFi was in het restaurant, maar ik heb de WiFi niet heel erg gemist eigenlijk.

 

Ik kom graag nog een keer terug, en dan op kamelentocht door de woestijn!


Mariska

5-daagse Oud&Nieuw kamelentocht en hutje op het strand, 29 dec 2017 - 12 jan 2018

Uitrusten, terugkijken, reflecteren, opladen, vooruit kijken en inspiratie:

de woestijn is een perfecte plek voor nieuwjaar!
Prachtige omgeving en bijzonder goed verzorgd door Angie, Rached en hun team.
Hele inspirerende reis die ik iedereen aan kan raden.


Mary

5-daagse Oud&Nieuw kamelentocht en hutje op het strand, 30 dec 2017 - 11 jan 2018

Feel-the-Desert

Het was de reis van mijn leven,
dat is een vast gegeven.
De pracht van de woestijn,
ligt voor eeuwig in mijn brein.
Al die vele kleuren en bergen van steen,
steeds weer anders om je heen.

En dan, de liefde van de mensen,
Ik kon me geen betere groep wensen.
De bedoeïenen toverde de lekkerste maaltijden klaar,
en wij smullen maar.

De kamelen sjouwden ons gestaag,
zonder gebrul of geklaag
met de bagage op hun rug,
heen en weer terug.

Aan de kust was het heerlijk vertoeven,
echt helemaal niets meer hoeven.
Strakblauwe hemel boven mijn hoofd,
zoals door Angie was beloofd.

Al met al, de reis was...
spannend, spetterend, confronterend, en veel lerend.
Het heeft mij veel gegeven
en Ik ben blij dat Ik dit mocht beleven !

Dus....wil je de reis van je leven,
Feel-the-Desert zal het je geven !

Mary Koreneef


Renate & Jacco

Individuele reis met Oud & Nieuw en 3-daagse woestijntocht, 28 dec 2017 - 4 jan 2018

We wilden graag met ons gezin op reis in de kerstvakantie, maar we hadden best wat op ons verlanglijstje staan:
- avontuur,
- lekker weer,
- relaxen
- en ook nog betaalbaar.
Toen we in de Happinez lazen over de reizen van feel-the-desert waren we direct verkocht!

Angie stelde voor om een kamelentocht van 3 dagen in de woestijn te doen. Dit bleek voor ons de perfecte combi! Heerlijk om in de hangmat te chillen aan het strand. Het eten en drinken wordt met plezier voor je klaar gemaakt.
Zelfs een verjaardagstaart voor onze jarige dochter werd door Angie geregeld!

Daarna zijn we de woestijn ingetrokken en hebben we genoten van het indrukwekkende landschap, de zorgzame bedoeïenen en de leuke kamelen en honden. Een belevenis met mooie herinneringen die we niet snel zullen vergeten!

Bedankt Angie dat jij dit samen met je team mogelijk maakt!

Hartelijke groet,
Jacco en Renate


Katelijne

11-daagse kamelentocht in de woestijn, 3-17 november 2017

Ik wist op voorhand dat dit een mooie reis ging worden. Maar zo mooi...!
Met geen woorden te omschrijven. Ik had nooit verwacht dat de natuur zo mooi zou zijn, de bergen, stenen en rotsen zo afwisselend van vormen en kleuren. Je kan het je niet voorstellen, je moet het gewoon gezien hebben en ervaren. De kracht en puurheid van de natuur is zo sterk.
Het raakt je tot in je kern.

 

Wat mij ook enorm geraakt heeft is de zorgzaamheid van de bedoeienen Mohamed en Selim.
Met zoveel zorg en aandacht maakten zij de lekkerste gerechten klaar. Wie dacht dat je honger zou lijden in de woestijn heeft het helemaal mis! Overvloed aan eten met liefde en zorg gemaakt en dat proef je! Heel lekker,gevarieerd en gezond. En geen vraag is te veel.
Ze maakten voor mij een speciaal gerechtje klaar, wanneer ik geen pasta mag eten omwille van gezondheidsredenen.
Verder doen ze alles om je zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken.

Bovenal is het voor mij rijden op een kameel helemaal top!
Ik weet niet wat het is, maar ik word helemaal rustig en zo zen... je komt helemaal tot jezelf.
En onverwachte verrassingen: wie kan zeggen dat je hebt gezwommen in de Sinaï woestijn! :)

Ik ben blij dat ik 11 dagen in de woestijn ben geweest. Vijf dagen zou te kort zijn geweest!

Dank Angie, dat ons dit mogelijk maakt.
Dank voor wat je doet en om wie je bent.
En hoogstwaarschijnlijk tot ziens!


Patricia

11-daagse kamelentocht in de woestijn, 3-17 november 2017

Lieve Angie, (Muhammet en Aslim)

Ik heb genoten van de 15 daagse woestijnreis, 3 november tot 17 november, het was boven verwachting. De natuur veel mooier en afwisselender dan ik had gedacht, de bedoeïen veel liever en zorgzamer dan ik me had kunnen voorstellen, Angie de stille kracht in de groep.

Alles met elkaar was het een onvergetelijke reis. Puurheid, stilte, samenzijn, liefde voor de natuur, dieren, planten, gesteentes, voor alles en iedereen, het heerlijke eten die met zorg werd bereid, wat je echt wel wat doet, ook omdat Muhammet en Aslim er zolang en met zoveel zorg mee bezig zijn, het heerlijke kleed wat voor ons werd neergelegd voelde als een welkom en als een huiskamer in de natuur, de sterrenhemel, de donkere avonden, de liedjes die in de avond rond het vuur of in het pikke donker die werden gezongen, het alle dagen en nachten buiten zijn,
de volle maan die je als schijnwerper in de nacht komt verlichten, de kamelen geluiden die zo oer waren als ze in protest gingen, hondje Ghanaz die iedereen in de gaten hield, en je in de ochtend kwam begroeten, het relaxte plekje op het strand in de buurt van Nuweiba, een perfecte overgang voor en na de woestijnreis.

Kort gezegd: het is niet onder woorden te brengen. De tekst van de site dekt zeker de lading, de woestijn moet je voelen, ervaren. Feel-the-desert.
Nogmaals dank voor dit mooie avontuur en misschien wel snel tot ziens, want ik mis het nu al.
Liefs, Patricia


Helene Nura

Uitblaasarrangement aan het strand en individuele woestijnreis, 3-17 oktober 2017

Voor de tweede keer dit jaar - ik ben een bevoorrecht mens - ben ik met Angie in de Sina op pad geweest.
Dit keer het zgn. uiitblaasarrangement, dat voor mij bestond uit 4 dagen Ras Mohamed, ruim een week bij Jessica in een hutje en nog drie dagen in de woestijn.

Volkomen anders dan de 11-daagse woestijnreis die ik in februari had gemaakt. Maar zeker niet minder leuk! Ras Mohamed was heel bijzonder, met tentjes op het strand.
Ja, het is primitief, maar de verzorging is bijzonder vriendelijk en het eten is heerlijk.
Om het nog niet te hebben over de wonderschone koraalrifjes die vlak bij de waterlijn liggen.
Met twee schatten van katten (en het aangename gezelschap van Angie) was het feest compleet. Daarna bij Jessica, in een heerlijk hutje op het strand, bijzonder lief en gastvrij onthaald, met ook daar prachtige koraalriffen, en zelfs drie katten!
Als kers op de taart toch nog drie dagen in de woestijn geweest, met veel afwisseling aan wandelen, klimmen en kameelrijden. Prachtige landschappen en voor de derde keer de Coloured Canyon was ook geen straf. Ik heb heerlijk kunnen uitrusten.

Angie, ook op deze plek wil ik je van harte bedanken voor je goede zorgen, leuke verhalen en de nieuwe ervaringen waarmee je me in aanraking hebt gebracht. Ik hoop dat het niet de laatste keer is geweest dat ik bij je langs heb mogen komen.


Ardy

5-daagse kamelentocht in de herfstvakantie, 20-28 oktober 2017

Een mooiere reis had ik me niet kunnen wensen.
8 dagen kunnen onthaasten: geen internet & zijn in een rustig Sinaï, omringd door vriendelijke en bescheiden Bedoeïenen.
De combinatie van het eenvoudige hutje op het strand, prachtig kunnen snorkelen, naast 5 dagen even mogen proeven aan het tijdloze bestaan van de Bedoeïenen in de woestijn is goud waard. Ik heb zeer genoten van de rust, de enorme stilte en 's nachts de miljoenen sterren. Je kunt niet anders dan er zijn.

 

Rashed, Mohammed en Angie en natuurlijk de kamelen maken het helemaal af. Alles is top verzorgd, het eten is heerlijk.
Ik ben geraakt door hun enthousiasme en liefde voor de woestijn en de kamelen (en honden).

Ik ben weer thuis, maar de Sinaï zit in mijn hart.

Ik kom graag nog een keer terug.


Albertine

5-daagse kamelentocht in de herfstvakantie, 20-28 oktober 2017

Lieve Angie,
De stilte in de woestijn is 'oorverdovend', brengt me dichter bij mezelf, bij de kern waar ZIJN het enige woord is, waar vreugde diep geraakt wordt, evenals verdriet.

De woestijn brengt het bij je omhoog, het mag eruit, zuiverend.. zuivere lucht, dag en nacht buiten, je gedachten en je dromen reiken tot aan de sterren, een mooier dak boven je hoofd is er niet.

Kortom, deze reis was voeding voor mijn ziel!
Sjokran, sjokran, sjokran!


Laurette

5-daagse kamelentocht in de woestijn, 8-15 april 2017

Allereerst een opmerking voor aanstaande reizigers die gezien het veiligheidsadvies twijfelen. Voordien heb ik gezien de wat onrustige tijden en het advies erg getwijfeld of ik de reis wel moest maken, zelfs in de laatste week nog getwijfeld of ik de reis zou afzeggen. Vanaf Nederland is het moeilijk inschatten hoe de situatie in Egypte is, en ik durfde ook niet helemaal te vertrouwen op het oordeel van iemand die daar woont en misschien meer gewend is. Uiteindelijk toch gegaan, waar ik achteraf erg blij mee was, want ik heb mij de hele reis geen moment onveilig gevoeld. Wat ik fijn vond vooraf te weten, is dat gedurende de taxireis van vliegveld naar accommodatie verschillende controlepunten zijn, waarbij de weg versperd is en ook midden in de nacht zomaar vijf gewapende mannen aanwezig zijn, die je paspoort willen zien. Maakt toch wel indruk. Ik had dit van te voren gelezen, anders was ik er denk ik wel van geschrokken. In de woestijn zelf is er gewoon niemand, er zijn ook vrijwel geen wegen. Ik geloof dat we één keer een vrouw tegenkwamen die haar geiten aan het hoeden was, en één keer bekenden van de bedoeïenen met een vrouwtjeskameel (die wilden ze laten dekken). Dus in dat opzicht voelde ik me veilig bij alleen de omgeving verkennen en veilig zelfs uit het zicht van mijn medereizigers slapend onder de sterren. Kun je even je eigen ding doen, omkleden zonder problemen. De taxireis was wel erg mooi, de zon kwam op en ik dacht zowaar even dat ik in het desert-gedeelte van Burgers Zoo beland was (later zag ik nog vele andere gezichten van de woestijn).

 

De hutjes aan het strand waren erg primitief. Maar dan ook echt erg primitief. Geen stopcontact bijvoorbeeld, geen Wifi, alleen een matras op de grond. Misschien wel een goede overgang naar de woestijn waar natuurlijk helemaal geen voorzieningen zijn. En prachtig uitzicht op zee. Kwaliteit van de matrassen wisselde nogal (dus vraag om hem om te ruilen als je een slechte hebt). Van het eten was alles inclusief, en best lekker. Met name meer lokale gerechten zijn heerlijk. Groentestoofpotje met okra was mijn favoriet. Pittige tomatensalade was erg lekker! Heerlijke verse fruitsapjes. Er was 1x een octopus of inktvis gevangen, waarna deze vers gegrild op het menu stond. Vlees en vis waren over het algemeen wat t doorbakken, maar ik werd er in elk geval niet ziek van. Je kunt snorkelen, er is een koraalrif. Wel wat lastig te bereiken omdat (in elk geval toen ik er was) het water erg ondiep was en je eerst een heel eind (20 meter?) over het ondiepe gedeelte van het koraal heen moet
zwemmen, waar veel zee-egels lagen, voor je bij het mooie diepere gedeelte kwam.

De woestijn is werkelijk prachtig en steeds weer heel anders. Wit, rood, paars, grijs, bruin; zanderig, gladde rotsplateaus en ruwe stenen. Op een van de laatste kampplaatsen heb ik een stuk of acht boterhamzakjes gevuld met de verschillende kleuren zand, nu een leuk souvenir. Lopen of rijden op de kameel wanneer je wilt. De wandelingen door de kloven waren ook zeer indrukwekkend. De bedoeïenen die meegaand zijn erg vriendelijk. Hoewel hun cultuur zeer van de onze verschilt, weten zij wel dat het in Europa er anders aan toegaat en accepteren dat ook. Wij zijn hun gasten en die taak nemen ze erg serieus.
Eerste dagen waren ze nog wat afwachtender en zoekende, later in de reis losten we elkaars raadsels op en zongen ze voor ons s avonds bij het vuur. Aan het eten werd veel aandacht besteed. Ondanks beperkte hoeveelheid ingredinten (het moest op de kamelen passen en vlees blijft natuurlijk niet goed zonder koelkast), toch elke dag weer een andere maaltijd. Ze zijn er 3x per dag bijna twee uur mee bezig, vuur moet gemaakt worden, alles krijgt de tijd om rustig te pruttelen. De reisafstand viel ook erg mee, gemiddeld s ochtends twee uur en s middags twee uur. Bij elke stopplaats dus voldoende tijd om de omgeving te verkennen en te relaxen. Ik kwam vooral voor de kamelen (ik rijd paard) en heb daar erg van genoten.

Hoogtepunt was een galopje zonder bepakking. Ik was wel helemaal vastgebonden aan de kameel, de kameeleigenaar (Ahmed) was erg bang dat ik er vanaf zou vallen, volgens mij was ik de eerste vrouw die hij zag die wilde galopperen. En ik heb nog nooit zon lekkere douche gehad als daar tussen de rotsen met twee 1,5 literflessen gevuld met water uit een bron.


José & Gerard

5-daagse kamelentocht in de woestijn, 22-29 april, en uitblazen bij de hutjes op het strand

We hebben een heerlijke tijd gehad in de Zuid Sinaï. Geen moment onveilig gevoeld, integendeel.
We hebben genoten van de rust, de ruimte, de stilte en de hartverwarmende gastvrijheid en hartelijkheid van Angie en de bedoeïenen. We zijn in een innerlijke rust terecht gekomen, die we na een paar dagen Nederland nog helemaal met ons meedragen.

De tocht door de woestijn was geweldige ervaring. Afwisselend en prachtig landschap, goed gezelschap, heerlijk schommelen op een onverstoorbare kameel, en de attente en toegewijde zorg van Angie, Rachid, Achmed en Mohammed maakten het tot een onvergetelijke tocht. We hebben genoten van het heerlijke eten dat de bedoeïenen op hun kampvuurtjes wisten te bereiden, het ogenschijnlijke gemak waarmee ze midden in de woestijn steeds weer een geriefelijke plek voor ons wisten te creëren, de humor en kameraadschap waarmee ze met elkaar en ons omgingen.

Ook de paar dagen extra in ons hutje aan het water waren heerlijk. Een hangmat, goed boek, snorkelen, een proefduik, goed eten en drinken en al die tijd verplicht offline.
Deze combinatie is echt onthaastend en diep helend.

Angie en al onze tochtgenoten, van harte bedankt voor deze heerlijke, onvergetelijke week.
José en Gerard


Karin

5-daagse kamelentocht in de woestijn, 22-29 april

Lieve Angie, Rached, Mohammed en Ahmed!
Onze woestijntrip door Z-Sinaï was onbeschrijflijk en zo indrukwekkend. Toen ik 40 jaar geleden kort door Z-Sinaï trok, was ik geraakt door de woestijn: iets in mij werd aangeraakt en bleef maar roepen. Kortom, eindelijk na 40 jaar ben ik terug gekeerd naar Z-Sinaï voor een woestijntrip, waarvan ik wel een vermoeden had, hoe het zou kunnen zijn, maar deze vermoedens werden ver overtroffen.

We zijn nu al weer 5 dagen thuis en nog steeds voel ik de energie van de woestijn, mijn ziel is nog daar. Het landschap en de geborgenheid in een kleine groep met deskundige en hartverwarmende begeleiding is een prachtige inbedding voor beleving, reflectie en inspiratie. Al jaren ben ik betrokken bij het retraitewerk van Paul de Blot SJ en deze woestijntrip durf ik uit de grond van mijn hart ook een retraite te noemen - zalf voor de ziel! Ik weet dat ik terug zal komen, de woestijn blijft roepen, en het is goed mogelijk dat ik met een groep terugkeer en ik kom zeker terug om met jullie de Mozesberg te beklimmen en nogmaals door de white Canyon te klauteren, door dat adembenemende landschap! En jouw verhaal, Angie, over het slapen in de tuinen blijft me ook fascineren.

Bijzonder hoe naast het beleven van de woestijn ook een uitwisseling van ideeën op gang kwam. Het zou zo mooi zijn om Feel-the-desert onder de aandacht van meer mensen te brengen, zeker ook van mensen die werkzaam zijn in organisaties, uitgeblust raken en op zoek zijn naar hun innerlijke drijfveren. Daartoe heeft Feel-the-desert en de Sinaï-woestijn zo veel te bieden.
Wij gaan graag met jou brainstormen, Angie, wie weet wat nog meer tot bloei mag komen op deze toch zo vruchtbare bodem.

Met dank voor alle goede zorg en liefdevolle aandacht tijdens deze tocht (het gastenboek staat er al vol van) en ook gedurende de dagen in de hutjes aan het strand, wat n geweldige plek om te ZIJN.
Zuid- Sinaï is niet alleen een vredige omgeving, het voedt ook je innerlijke vrede!
In diepe dankbaarheid en graag tot een volgende keer!
Karin


Mirjam

5-daagse kamelentocht in de woestijn, 22-29 april

Al weer enkele dagen terug van deze prachtige reis ben ik nog steets niet helemaal 'geland'!
Vol van alle prachtige beelden, kleuren, geuren, de enorme rust, vreedzaamheid en gemoedelijkheid.
Het heeft allemaal diepe indruk op mij gemaakt.

En wat werd er goed voor ons gezorgd! De maaltijden heel erg lekker en liefdevol bereid,-de mooie verhalen en uitleg van Angie. Ja, Angie is een geweldige gids en een kind van de woestijn!
Nu eenmaal zelf hebben mogen ervaren, wat de woestijn met je doet, snap ik nog meer, waarom Angie zo van dit mooie landschap en de mensen hier houdt.
Ook heel mooi om te zien was, hoe goed er voor de kamelen en de honden word gezorgd. Het hele plaatje klopt!
We reisden in een kleine groep, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Mooie, lieve mensen!

Angie, bedankt voor deze geweldige ervaring! Het smaakt zeker naar meer!


Dorenda

5-daagse kamelentocht in de woestijn, 8-15 april 2017

Lieve Angie,

 

Wat een reis, wat een ervaring, wat een belevenis... Ik wist nooit dat ik een reis door de woestijn zou willen maken.
Rinie had er al wel vaker over verteld, het stond bij haar bovenaan haar "bucket-list". Toen ik de foto's zag van feel the desert werd ik toch wel nieuwsgierig. dat zag er prachtig uit... In een impuls besloten mee te gaan en geboekt. In de aanloop vroegen veel mensen me "waarom??" Omdat ik nieuwsgierig ben en mijn grenzen wil verleggen... Dat heb ik gedaan en ik ben echt oprecht heel blij dat ik mijn impuls heb gevolgd en mezelf de kans heb gegeven met jou en je mannen op stap te gaan.
Wat een ervaring, wat een belevenis!
En ja, het is in het echt net zo prachtig of misschien wel nog mooier dan op de plaatjes.

Ik heb ervaren hoe het is om in de weidsheid en de oneindigheid van de woestijn te zijn. Om te vertrouwen om de zorgzame begeleiding van jou en drie super attente bedoeïenen. Zij hebben ons vijf dagen voorzien van eten, drinken, zorg en aandacht. Als ik alleen al dacht dat ik op wilde staan om iets te pakken had één van hen het al gedaan. Ze hebben ons langs prachtige plekken in de woestijn geleidt met hun kamelen. Ze hebben heerlijk voor ons gekookt, iedere dag weer een variatie, ondanks het feit dat al het eten, de bagage en de rest op de kamelen werd vervoerd. Ze wisten waar we konden schuilen voor de zon en ja ook voor de regen! Wij hadden de eer een fikse regenbui mee te maken in de woestijn!

Jouw fascinatie voor de woestijn is zichtbaar, voelbaar in alles wat je doet en zegt. De naam van jullie bedrijf: "Feel the desert" klopt helemaal. De wijze waarop je de reis en de begeleiding aanpakt maakt dat iedereen gaat voelen wat de woestijn met hem of haar doet, daar kom je niet onderuit...

Naast de vijf dagen in de woestijn zaten we ook nog all-inclusive bij de hutjes op het strand. Ook daar heeft het ons aan niks ontbroken. Zelfs een koud biertje kon geregeld ondanks het feit dat dat niet heel gebruikelijk is! Het was basic en toch luxe.
Het heeft me veel gebracht en ik zal er nog vaak aan terug denken!

Dikke knuffel voor jou, je lieve honden en de bedoeïenen die jou in hun hart hebben gesloten en vise versa!

Dank! Liefs Dorenda


Rinie

5-daagse kamelentocht in de woestijn, 8 - 15 april 2017

Weer terug in Nederland na een heerlijke vakantie in de Sinaï.
Eerst even relaxen bij de hutjes aan het strand. Daarna de fantastische tocht door de woestijn.
Wat is het daar prachtig!! En wat werden we goed verzorg door Angie en de bedoeïenen.
Lieve mensen die ervoor zorgden dat wij, zonder ons ook maar ergens druk over te maken, konden genieten van al het moois dat de woestijn ons te bieden heeft.
Heerlijke maaltijden, ter plekke voor ons met veel liefde bereid.

Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet gekozen heb voor de 11-daagse kamelentocht.
Dank jullie wel voor deze geweldige ervaring!!


Liesbeth

7-daagse kamelentocht/wandelreis in de woestijn, 21-30 maart 2017


Onvergetelijke reis, ik kan alle positieve verhalen van de andere gasten onderschrijven.
Vooral ook dat het veilig is, daar in de Zuid-Sinaï !
Ik hoop dat er meer mensen naar de woestijn gaan om te genieten van de rust en al het moois.
Dan is er ook weer meer werk voor Angie en de bedoeïenen.

Hierbij nog een paar woestijn-haiku's (woordschilderijtjes van 5-7-5 lettergrepen)

In de nauwe kloof
bevindt zich een landschap
vol vormen, kleuren

Wat is geluk?
voor haar is het woestijn
bergen en water


Op mijn kameeltje,
zacht mompelend "harre harrrrr"
schommel de schommel

Door water en wind
wonderschone zandvormen
talloze kleuren

Zacht pratend, lachend
maken ze linzensoep en
rond brood in de as

Natte hondensnuit
na een nacht onder sterren
woestijn-wake-up-call

Natte hondensnuit
na een nacht onder sterren
woestijn-wake-up-call

Uit een klein stroompje
verschijnt het zoute water
vroeger zee geweest

Jouke & Aaltje

7-daagse kamelentocht/wandelreis in de woestijn en strand uitblaasverblijf, 21-30 maart 2017


Inmiddels weer thuis na een heerlijke en rijke reis.
In eerste instantie gespannen om te beginnen aan dit avontuur. In alle warmen landen altijd last van darmproblemen, waardoor de loperamide (en wc-rollen ;)) in grote hoeveelheden werden ingeslagen, maar het geen enkele keer (de loperamide dan) in de woestijn hoeven te gebruiken.
Een goede hygiëne staat tijdens deze reis hoog in het vaandel.
De vegetarische maaltijden waren voor vleesliefhebbers als wij even wennen, maar werden met veel zorg en liefde bereid.

Het nieuwe ritme van vroeg op en vroeg naar bed werd gemakkelijk door ons overgenomen.
Blij met de extra laagjes kleding die we aanhadden tijdens de nacht en ook zeker gelukkig met de dekens die Angie mee had genomen.
De prachtige uitzichten waar we van hebben mogen genieten zijn niet onder woorden te brengen.
En de oase aan het einde van de reis was werelds.

Heerlijk om vooraf en achteraf wat dagen door te kunnen brengen in de hutjes aan het strand. Nog even ontspannen voordat we weer terug gingen naar Nederland. Heerlijk gesnorkeld bij het zeer mooie koraal (schoentjes een aanrader). De maaltijden verzorgd door het restaurant aan het strand waren overheerlijk.

Ondanks het feit dat de vliegmaatschappij (Turkish airlines) aangeeft dat je 1 stuk bagage a 30 kg mee mag nemen, hebben ze er geen woord over gerept dat we een extra stuk bagage a 20 kg mee hadden genomen, vol met kleding, schoenen en knuffels.

We hadden een zeer fijn reisgezelschap en hebben genoten van de reisen nu achteraf van de prachtige plaatjes die we hebben geschoten.
Je kan je foto's gewoon niet verpesten met zo'n landschap.


Toos

7-daagse kamelentocht/wandelreis in de woestijn, 21-30 maart 2017


In maart heb ik een 7- daagse reis met Angie en haar Bedoeïenen vrienden gemaakt.
En wat ik heb ik genoten! Allereerst de omgeving, het landschap.. zo verrassend; de kleuren, stenen, zand, planten en bloemen. Steeds was het anders en adembenemend mooi.
Dan onze begeleiders.. lieve, vriendelijke en integere Bedoeïenen, die ons verwenden met het heerlijkste eten.
En Angie natuurlijk. Dank Angie voor je verhalen over de kamelen, de gesteenten en gebruiken in dit vreedzame stuk van de Sinai woestijn.
Het was onvergetelijk en ik kom graag een keer terug.


Melika

Individuele woestijnreis 10-22 januari 2017


Inmiddels alweer 2 maanden geleden dat we de prachtige woestijnreis met Angie, de kamelen en haar Bedoeïen mannen gemaakt hebben. Iedere dag denk ik er aan terug. Het was een zeer indrukwekkende prachtige reis. Prachtige afwisselende landschappen. Keurig verzorgd, verrassende lekkere maaltijden met steeds weer vers gebakken brood!
Ontspannen yoga we konden zelfs weer op onze kop staan…..

Angie is betrouwbaar, heeft kennis van de omgeving en is heel zorgzaam.
We gaan zeker nog een keer terug!

Georgina

Individuele woestijnreis 10-22 januari 2017

 

Proef de sfeer van Georgina's foto-reportage!
http://screw-it-just-do-it.com/?lens_gallery=egypt-sinai-desert-tranquil-beauty

Liesbeth

5-daagse kamelentocht, eind febr - begin maart 2017

 Liesbeth's reisblog:
http://liesbethschmeits.reislogger.nl/walk-like-egyptian.236535
http://liesbethschmeits.reislogger.nl/eau-chameau.237478


Elva

5-daagse kamelentocht (met verlenging), eind febr - begin maart 2017


Als je kamelen van dichtbij wilt meemaken. is dit een geweldige mogelijkheid!!!
Allemaal Nederlandse medereizigers, maakt het dat je je niet te ver weg van huis voelt.
En de rust zorgt toch voor iets ongelooflijks.

Ik wil niet te veel bloot geven verder. zand zand en steen steen steen is het enige wat ik nog kan zeggen erover.
En man, wat denk ik graag terug aan deze stenen, de excursies de plantjes en de sterrennachten!!!Laat je inspireren...
Klik hieronder om nog véél meer reacties uit ons gastenboek te lezen!

Gastenboek pagina 1
Gastenboek pagina 2
Gastenboek pagina 4
Gastenboek pagina 5
Gastenboek pagina 6
Gastenboek pagina 7

Ik wens je heel veel leesplezier in het gastenboek, en ook veel inspiratie toe!