Welkom op ons gastenboek

Onze aller allerbeste reclame: wat onze gasten schrijven!


Jacinta
strandverblijf in een hutje op het strand en individuele woestijnreis, mei 2016


14 dagen heb ik weer mogen vertoeven in Sinai. Wéér een vakantie om nooit te vergeten.
De hartelijkheid van Angie en Rashed is zo ontroerend. Voelt als een warm bad. Dit keer was ik samen met mijn dochter Philine. Dat is op zich al bijzonder, de kers op de taart. We hebben het heerlijk gehad bij de hutjes op het strand. Zo vanuit je hutje de zee inlopen, de zon en de maan lijken wel veel dichter bij…… en dan aan de overkant de lichtjes van Saoedi.
We hebben heerlijk gezwommen in de woestijn... kan bijna niemand bedenken tóch? Er was veel regen geweest in de herfst en dus deze Wadi was lekker volgelopen, zo bijzonder.
De vis die Rashed zelf met zijn harpoen ving, hebben wij ’s avonds lekker opgesmikkeld bij Salama.

4 dagen zijn we met een landcruiser diep de woestijn in gereden. Wat is het toch mooi en stil daar. En wat werden we  weer
goed verzorgd door Rashed en Mohammed.
De linzensoep, de bruine bonen schotel je kunt het zo gek niet verzinnen en niet te vergeten het heerlijke verse gebakken brood.  Het was warm erg warm maar steeds werd er op het juiste moment gestopt om even te rusten en dan was er weer die lekkere watermeloen of een andere heerlijke versnapering.
Het voelt zo goed om met deze lieve mensen op pad te zijn.
En het is er absoluut veilig én vredig.
Dit is zeker niet de laatste keer dat ik daar heen bent geweest………


Caroline

5 daagse kamelentocht, 12-19 april 2016

 

Ik ben nu enkele dagen terug thuis.
Geen idee wat ik moet schrijven want er zijn geen woorden voor. Ik heb ontzettend genoten van de natuur,de stilte, de mensen en dieren om me heen. De rust die je daar ervaart is enorm. Ik voel het nog steeds diep van binnen en hoop het lang te kunnen meedragen.
Bedankt Angie, Rashid en Mohammed en hopelijk tot nog eens.
Veel liefs, Caroline


Liesbeth

5 daagse kamelentocht, 22-29 maart 2016


Dag lezer,
Dat je het gastenboek leest, betekent dat je al enigszins enthousiast bent geworden om mee te gaan met de reis van Angie.
Het enige wat ik kan zeggen is dat je deze reis gewoon gemaakt moet hebben in je leven. Het is een totaal andere levensstijl wat je voor een weekje aanneemt in de woestijn. Je gaat leven als een echte reiziger in de woestijn. (Er wordt wel heel goed voor je gezorgd! Qua eten en drinken e.d.) Je hebt elke dag een andere omgeving, bijvoorbeeld elke dag een andere ‘’slaapkamer’’ met een plafond vol met prachtige sterren. Het is echt een avontuur!

Eind maart 2016 heb ik samen met mijn moeder een woestijn gemaakt met Angie en haar Bedoeïen collega’s en drie kamelen.
Het was heel erg bijzonder. Het landschap is zeer gevarieerd en echt ongelooflijk mooi. Het rijden op een kameel is zeer ontspannend, je hoeft zelf eigenlijk niks te doen: ze weten de weg. (door de Bedoeïen.)

Het was een prettig klimaat, voor ons Nederlanders een prima zomerdag, voor de Bedoeïen soms wat frisjes..

De mensen zijn erg vriendelijk en weten heel goed wat ze doen. Ze maken de lekkerste maaltijden klaar met heel weinig materialen. Alles is vers en het meeste wordt klaargemaakt op vuurtjes.

 

Het bijzondere aan dit avontuur is dat je echt deelneemt aan het woestijnleven. Alles gebeurt in een rustig tempo, waardoor je ook meteen ontstresst! Je ziet verder hoe de Bedoeïen koken, de kamelen met uiterste precisie op- en afzadelen, vuurtjes maken, verwondingen behandelen etc. Het zijn mensen die echt kunnen overleven. Je bent in goede handen.

Buiten de woestijn was het hutje op het strand in Nuweiba ook heel erg prettig. 5 meter lopen en je ligt in de zee met een uitzicht op de bergen van Saoedi Arabië. De mensen die hier voor je zorgen zijn zeer respectvol en kunnen lekker eten maken voor je.

Ik vond het een hele bijzondere ervaring om deze reis samen met mijn moeder te maken. Ik heb er heel erg van genoten en raad het iedereen aan! Je krijgt er geen spijt van! Het is een heerlijke reis om even je energie weer op te laden en je heerlijk te kunnen ontspannen.
Gewoon doen!


Mary

5-daagse kamelentocht, 22-29 maart 2016


Eind maart 2016 maakten mijn dochter en ik een woestijnreis met Angie en haar Bedoeïenen collega’s en drie kamelen. Het was heel bijzonder. Het landschap is prachtig, mooie kleuren en heel gevarieerd. Het rijden op de kamelen is heel ontspannend. De temperatuur in maart is heel prettig, ook ‘s nachts.
De mensen maken een krachtige en zelfbewuste indruk. Ze zijn traditioneel gekleed maar heel ruimdenkend en relaxed. Ze schrikken totaal niet van vrouwen zonder hoofddoek of van Angie haar blauw gelakte teennagels. We zijn erg verwend met lekker vers eten en zelfgebakken brood en koffie of thee, alles klaargemaakt op vuurtjes van ter plekke gesprokkeld hout.

Het leuke is dat je echt deelneemt aan het woestijnleven. Je ziet hoe de kamelen gezadeld worden en hoe zorgvuldig en nauwkeurig ze bepakt worden. Alles gebeurt in een rustig tempo maar heel vakkundig en toegewijd, van het maken van de vuurtjes tot het behandelen van een wondje aan een kamelenpoot.

Angie is goed bevriend met de Bedoeïenen en spreekt hun taal. Ze heeft een zeer persoonlijke band met de mensen. Zo kwam het dat we bij toeval op de thee gingen bij de schoonzus van de taxichauffeur, die geiten hoedde in de bergen. Dat maak je echt niet mee als je in een airconditioned touringcar van hot naar haar wordt gereden.
Ook het hutje op het strand (mét hangmat), 5 meter van de heldere zee, en achter de zee de gekleurde bergen van Saoedi Arabië, was heerlijk. Ook hier aardige respectvolle mensen en lekker eten. Je kunt hier heel goed alleen of met een paar vrouwen naartoe.
Ik vond het, samen met mijn dochter een unieke ervaring.

Niet aarzelen. doen! Je krijgt er geen spijt van.


Jolanda

Hutje op het strand en 2-daagse individuele kamelentocht, 15 - 22 maart 2016


Ik ben een weekje op vakantie geweest in een hutje op het strand, een dagje naar Dahab en 2 dagen woestijn. Wat een geweldige ervaring!

Bij vertrek uit Nederland voelde ik me alles behalve goed. Daarom wilde ik ook even weg en had het geluk om de site van Angie tegen te komen zodat ik heel impulsief 6 dagen na mijn beslissing arriveerde in Nuweiba.

Midden in de nacht kwam ik aan en werd de volgende ochtend wakker door het geluid van de zee.... H, dat helpt om je gemoed weer 'down to earth' te krijgen: precies wat ik nodig had! Heerlijk!

Bij mijn hutje op het strand ontmoette ik Angie en haar leuke honden. Wat een bijzonder mooie vrouw, wat een prachtige uitstraling! Als ik me door het lieve, leuke personeel nog niet op mijn gemak had gevoeld, dan toch zeker na een ontmoeting met Angie. We bespraken de mogelijkheden (niets moet en alles mag) en gingen 2 dagen met Rashed en zijn kameel de woestijn in......Wauwww!.....!....!
Het landschap, de bevlogenheid en kennis van Angie over alles wat we zagen, de lieve kameel, de sterren, de kookkunst van Rashed, de honden, kortom De Ervaring is er en die voor mij een ommekeer teweeg bracht. Dat zo'n klein weekje zo'n groot verschil kan maken had ik nooit durven denken. Ik ben diep onder de indruk!

Ik ben zo dankbaar! Ook voor de gastvrijheid van Angie, van de bedoeïenen, van Salama en Karam,van Rashed...
Dank jullie wel voor mijn machtige, prachtige, krachtige ervaring en ik ga jullie allemaal terugzien, waarschijnlijk dit jaar nog....

Jolanda


Dimph en Pieter

11daagse kamelentocht, 8 - 22 december 2015

Wij hebben 15 dagen samen met Angie, Rashed, Mohammed en Abu djimha een reis gemaakt door de zuid Sinaï woestijn.
Het was zeer aangrijpend, indrukwekkend en overbluffend. De natuur is zeer veelzijdig. Elke minuut krijg je een ander ongelooflijk mooi landschap te zien. Rijdend op een kameel val je van de ene in de andere verbazing.

Angie vertelt met veel passie en enthousiasme alles wat je maar wilt weten over het leven in de woestijn. Het contact met de bedoeienen hebben we samen als zeer bijzonder en uniek ervaren. Het is werkelijk ongelooflijk hoe in een korte tijd een sterke verbondenheid en vriendschap kan ontstaan.
De stilte van de woestijn, de prachtige grote sterrenhemel, het heerlijk eten, de warme zon, de zorgzame bedoeïenen, de volgzame kamelen, het hutje op het strand...... dit was meer dan een fantastische inspiratiereis !

Wat betreft veiligheid kunnen we alleen maar zeggen dat de zuid SinaÏ woestijn het meest veilige stukje land is op onze aarde. Jammer dat veel toeristen wegblijven. Twijfel zeker niet over de veiligheid en geef jezelf een cadeau door je op te geven voor een woestijnreis. De mensen die in de zuid Sinaï woestijn wonen verdienen dit en zijn sterk afhankelijk van toerisme.

Angie en je team: super bedankt voor alles, hopelijk tot ziens !!


Karen

11-daagse kamelentocht naar de hoogvlakten, 3-17 november 2015


Er zijn 3 woorden voor schoonheid in al haar variaties.
Je ervaart ze als je s 'nachts naar het vallende sterren festival kijkt ; als je stil bent in de stilte...
Bij het opkomen van de woestijnzon over de rotskammen...

3 woorden... je spreekt ze uit in de regels tussen jou en je reisgenoten, als je koud water uit een put emmert en over je
hoofd plonst of als 50 jonge kamelen aan komen banjeren uit de woestijn om je te begroeten...

Er zijn 3 woorden die blijven hangen als je thuis je draai weer gaat vinden en je collega's warm lopen voor die prachtige Bedoeïenen begroeting : Sabah al- nour... Als je reist met Angie Barth ( op zichzelf al een nieuwe dimensie van energie) is dat wat je krijgt : een Dag Vol Licht...

Er zijn 3 woorden voor een prachtige reiservaring :  Feel The Desert...


John

11daagse kamelentocht naar de hoogvlakten, 3 - 17 november 2015


Wij hadden een wonderschone reis, van de rieten hutjes op het strand via het klooster en de woestijn en weer terug naar die gezellige plek aan de zee. Dank aan jou en de mannen voor de perfecte en o zo vriendelijke organisatie, vele groeten nog aan die mannen ook en leuk dat we door toeval jouw sprookjeshuis nog even konden zien.
Ook de terugreis verliep goed met een aantal mensen die zeer behulpzaam waren. In de Egyptian Times aan boord nog een mogelijkheid om te lezen hoe men daar naar de wereld kijkt.
Ik hoop dat de gelegenheid zich opnieuw voordoet, ik vond het oprecht jammer om alweer terug te gaan en ik zal het landschap en de nachten bij het kampvuur nogal missen.
Mijn beste wensen voor jullie daar,
John


Nanda

5 daagse yoga - kamelentocht 3-7 november 2015


Hi Angie! Vannacht geland in Nederland. Vandaag heb ik de hele dag met een big smile rondgelopen en de revue laten passeren van de geweldige week die we hebben gehad met een bijzonder groepje. Ontzettend genoten van de kamelen, prachtige route door de valleien en heerlijke maaltijden, bereid door de bedoeïenen Mohammed, AbuJibali (sfeermakend zangtalent hihi).

Jullie zijn een mooi, georganiseerd team die in een korte tijd kampvuurtje maakt en zorgt dat we niets tekort komen. Wat een openbaring dat ik op de rug van de kameel eens gn gedachten gehad; alleen maar ontspannen. Afscheid nemen van 'mijn' kameel Alasker raakte me dan ook.

Angie, het was hartverwarmend te zien hoe jij, Rached en Gana'az genieten van het delen van de woestijnliefde.


Jitske

uitblaasarrangement en 3daagse woestijnreis (individuele kamelentocht), eind oktober 2015


Op reis door de woestijn was een erg bijzondere ervaring. De kleuren, de warmte, de stilte, slapen onder de sterrenhemel en heerlijk eten.
Dank Angie, en je team, voor de fantastische verzorging. Van zowel de woestijntocht als de ontvangst, de transfers en de mooie slaapplek bij het strand.
Een week om niet snel te vergeten.  


Nathalie

5 daagse reis, 21 april - 5 mei 2015


Eind april/begin mei heb ik een adembenemende reis mogen maken samen met de vrouw die altijd lacht: Angie, en vier prachtige gastheren Rashed, Muhamed, Abu Khalid en Khalid.. en natuurlijk Mark die ik heb mogen ontmoeten als reisgenoot.
Ik kan alleen maar iedereen bedanken voor de reis en dat ik de woestijn Sinai, en zijn ritme van leven op deze manier heb mogen leren kennen.
De prachtige uitzichten zijn gewoon niet op foto vast te leggen, maar staan voor altijd op mijn netvlies.

Ik kan alleen maar zeggen tegen mensen die op zoek zijn naar een uniek reis, om naar de Sinai te gaan, om te wandelen (of op de kameel) en stil te staan in de woestijn en vooral niet vergeten om 's nachts naar boven te kijken naar de maan, de (vallende) sterren en de melkwegen die z helder zijn.  In begin vroeg ik mij af of luxe zou missen, maar dit is niet het geval. Ik heb elke dag in een vijf sterren hotel overnacht met lekker eten, soms gepaard met verhalen of gezang en een heerlijk bedje onder de sterrenhemel. Wat wil een mens nog meer.
Meer hebben wij wel gekregen. We hebben water gevonden, kamelen in het wild gezien, met bedoeïen onderhandeld voor een geit en om elke hoek, of wadi, en totaal ander uitzicht.
De kamelen, de bedoeïen, de muis die mij een nacht kwam bezoeken, Genash, Angie, Mark. Bedankt.

En lieve mensen die nog twijfelen wegens het reisadvies. geloof mij het is veilig!!!
Live your life
Enjoy your life


Jeanique

uitblaasarrangement met 2-daagse individuele kamelentocht, april 2015


Ik heb in een april een heerlijke 8-daagse vakantie gehad bij Angie.
Ik vond het lastig van te voren iets vast te leggen want het leek me allemaal leuk: strandvakantie in een hutje... duiken & snorkelen... op een kameel de woestijn in.  Uiteindelijk heb ik een beetje van alles wat gedaan.
Angie & haar team waren heel gastvrij en flexibel. Ter plekke besloten toch een tweedaagse tocht met kamelen door de woestijn te doen en speciaal voor mij zijn we met een klein groepje op pad gegaan. Heel bijzonder met een nacht onder de sterrenhemel bij een oase & een prachtige wandeltocht naar een  kloof vol 'natuurlijke tekeningen' (zorg dat je camera opgeladen is!).
In diezelfde week heb ik ook gedoken en een paar dagen heerlijk aan het strand in een hutje gebivakkeerd; heel simpel maar meer heb je daar niet nodig... met wel de luxe dat je 3x per dag een lekkere maaltijd krijgt, all inclusive...

Mensen zijn alleen maar vriendelijk en ik heb niks gemerkt van veiligheidsissues, behalve de checkpoints langs de kant van de weg (met voornamelijk thee drinkende, rokende & roddelende  mannen was mijn indruk...:)

Wat mij betreft dus echt een aanrader!


Yolande

Natuurreis met bioloog/natuurgids,  3- 15 maart 2015


Het reis met onverwachte wendingen, dat zeker. Maar het was een geweldige tijd met liefdevolle reisgenoten. Ik verlang nu al weer naar de woestijn, 'mijn' kameel Al Ashrak en de bedoeïenen die zo geweldig zorgzaam zijn.
Het is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Zo mooi, zo intens en een woestijn die gewoon onder je huid kruipt en zich voorgoed in je hoofd nestelt. Rustgevend en ontspannend luieren aan de kust bij Salama. De hutjes op het strand en het heerlijke eten.
Pure eenvoud, 'down to earth' en een woestijn van ongekende schoonheid.
Angie bedankt voor de vele mooie momenten. Ik kom gauw weer terug. Dat is 'n ding wat zeker is!


Hans

Natuurreis met bioloog/natuurgids, 3 - 15 maart 2015


Hallo Angie,
De overgang van de rust van de Sinaï naar het dagelijkse leven is erg groot. Als ik de foto's zie die Yolande gemaakt heeft dan komen de herinneringen weer terug.

Als ik terug denk aan deze reis dan denk aan de heldere volle maan, de kleurrijke onderwater wereld en de verweerde kleurrijke rotsen.
Ook denk ik aan de rust en de eenvoud van het trekken door de woestijn. De goede zorg van onze gastheren. De eenvoudige en heerlijke maaltijden. Het genieten van het samen eten op een kleed in de schaduw. Het vuur s'avonds en het slapen onder de sterrenhemel. De verbondenheid met mijn reisgezellen. De overgave aan het ritme van de kameel en het geleid worden door onze gidsen.
De goede begeleiding, ook onder minder gunstige omstandigheden.
Het indrukwekkende berglandschap rond het Catharina klooster en natuur.

Ik voelde me veilig in de Sinaï met z'n vriendelijke mensen die wachten op gasten om te verwelkomen.
Angie, bedankt voor je goede zorgen en je hartelijkheid.

Hartelijke groet, Hans


Annette & Alexa

Hutje op het strand & individuele kamelentocht in de woestijn, 26 feb. - 6 mrt. 2015

5 jaar geleden beleefden we een unieke woestijnervaring onder begeleiding van Angie, en nu was het tijd om dit in een rustige variant nog eens over te doen.
En wat was het weer een bijzondere ervaring! Zo moe als we waren bij aankomst, zo relaxed en opgekikkerd gingen we na een week weer weg. Dat is wat de woestijn met je doet:
volop tot rust komen in  een prachtige omgeving  zonder prikkels, waardoor één week vakantie voelt als drie weken! De rust, de stilte, het deinen op de rug van de kameel, het heerlijke eten, de sterrenhemel, de bijzondere zorg van Angie, Rashed en Omar.
En niet te vergeten de hutjes op het strand, met het ruisen van zee en wind als natuurlijk slaapmiddel na prachtige snorkeltochtjes en weer van dat heerlijke eten.


Haeya

Hutje op het strand & 5-daagse kamelentocht in de woestijn, 21-28 febr. 2015


Hallo Angie!

 

Ik val maar meteen met de deur in huis : dit was geen gewone reis, dit was een unieke 'levenservaring'. Als herboren kwam ik terug!

Je zei het nog zo mooi bij ons vertrek de woestijn in: 'de woestijn geeft je altijd wat je nodig hebt', en nu, na afloop, kan ik wel zeggen dat dit zo is!

Materiele luxe was er niet (behalve dan mijn elektrische tandenborstel ;-))))) ) maar ik heb zoveel andere luxe ervaren : de woestijn met zijn stilzwijgende wijsheid, nergens moeten aan denken, het gevoel dat er echt voor je gezorgd wordt, Rashed en Mohammed waren er steeds en bleken superkoks te zijn, de kamelen waren wel eens deugnieten maar wisten ons, geduldig maar zeker, overal te brengen waar we moesten zijn. Zalig om op hun rug mee te deinen en in pure rust al hetnatuurschoon te aanschouwen...

Bij een van onze gezellige avondmijmeringen rond het vuur kwam de vraag hoe je dit terug thuis kunt beschrijven aan vrienden en familie. Het antwoord : dat kan je niet! Je moet het zelf meemaken om het te weten!!!

Thank you Rashed for giving me my new arabic name! It was the most beautiful compliment I ever received. I will always remember it!

Haeya xxx


Miriam

Oud&Nieuwreis in de woestijn, dec 2014-jan 2015


Hallo lieve Angie,
Ontzettend bedankt voor de geweldige reis!!
Wat een heerlijk begin en einde bij het hutje aan het mooie strand met zijn indrukwekkende koraal. Bedankt Rashed voor de mooie snorkeltoer.
Maar vooral de woestijn heeft behoorlijk indruk gemaakt.
De woestijn maakt dat ik helemaal in het NU leef. Aan een stuk door heb ik genoten.
Wat ook gemakkelijk ging door al die lieve mensen om me heen. De bedoeïenen die zoveelvrolijkheid en lichtheid brachten en alles deden om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Jouw goede zorgen en de enorme gezelligheid en vriendschappelijkheid van mijn reisgenoten. Ik voel me dankbaar!
Geen moment heb ik me onveilig gevoeld en ik hoop in 2016 weer terug te komen voor een langere woestijreis (of eerder ;-))
Veel liefs! Miriam


Elise

Oud&Nieuwreis in de woestijn, dec 2014-jan 2015


Lieve Angie,

Een woestijnreis maken was zo'n grote droom voor mij..en nu is het er dan eindelijk van gekomen!
En wat vond ik het geweldig, het landschap vond ik zo ontzettend mooi (en nee inderdaad niet alleen maar zand)... ook de granietrotsen en vulkaansteen en de wadi's, oases, canyons.
Mijn geluk kon niet op. Op de kamelen rijden is een heel apart ding, sowieso hele bijzondere beesten, fascinerend om te zien wat ze kunnen dragen en dan ons ook nog erbij! Ook hoe de bedoeïen met hun kamelen omgaan is mooi om te zien. En er wordt zo goed voor iedereen gezorgd, het geweldige eten, de lieve bedoeïen en jij.
Op een gegeven moment kwam ik in het ritme van de natuur en de woestijn en de kamelen zit heel bijzonder. Buiten slapen onder de sterren (bij onze reis was het bijna volle maan) vond ik ook een hele belevenis, het voelt een beetje als overgeleverd worden aan het hele universum... alle controle laten gaan..

De woestijn is inderdaad verslavend, ik heb het er nog heel veel over, kijk de foto's en ik wil ook weer! Wanneer ik heb geen idee, maar ik ben zo blij dat ik dit meegemaakt heb.

Liefs van Elise xxx


Nadja

Oud&Nieuwreis in de woestijn, dec 2014-jan 2015


Wat is het bijzonder om op deze manier zo intens met de bedoeinencultuur te Mogen kennismaken. Ik voel me echt gezegend dat ik op zulk een uitgebreide manier een kijkje in de keuken (soms letterlijk!) heb mogen hebben van hun manier van doen. Werkelijk heel bijzonder!
Angie is heel goed onderlegd in alles wat met de woestijn te maken heeft: planten, dieren, historie, etc. Het is heel boeiend om haar te horen vertellen en door deze verhalen komt de woestijn  tot leven.
De kamelen waren fantastisch en Angie, Rashed, Ahmed, Ahmed, Mohammed, Abo Khaled BEDANKT!

XXX Nadja


Anneke

Oud&Nieuwreis in de woestijn verlengd met 3 dagen individuele woestijnreis, dec 2014 jan 2015


Het was zo stoer en het was zo chique; eindelijk die kamelentocht die ik al zo lang wilde maken.
En wel dwars door de Sinai-woestijn waar het Joodse volk 40 jaar rondzwierf.
Dank je wel Angie; alles wat je andere gasten hier voor mij hebben neergepend is waar.
Het was tot in de puntjes verzorgd. Voor mij was dit een perfecte droom.
Ik hoop nog eens terug te komen. Zelfs mijn afkeer van yoga is afgenomen.


Jacinta

Kerstreis én Oud&Nieuwreis in de woestijn, uitblaasarrangement, dec 2014 jan 2015


Lieve Angie,

Eigenlijk weet ik niet waar ik moet beginnen......!
Ik heb de reis van mijn leven mogen maken. Drie jaar geleden had ik mijn hart al verloren aan Nuweiba, de Sinai en de kamelen. Alles klopte voor mij toen ik aankwam bij de hutjes op het strand.
De hut, hangmat, het uitzicht, het heerlijke eten en de lieve bediening ! Wat heb ik daar heerlijk gegeten en lekkere thee gedronken.
Ik heb de kerstreis en oud en nieuw reis gedaan. Twee verschillende routes! Coloured Canyon en de White Canyon heb gezien. Fascinerend. Wat een kleuren en vormen. Prachtige oases waar  wij wij even heerlijk konden douchen. Het kameelrijden is zo geweldig.
Door de gedansk kom je bijna vanzelf in een meditatie terecht. Altijd moest ik weer even 'wakker worden' als ik van het kameel afstapte.
Inderdaad het klopt .....je krijgt het kameel wat je toekomt en bij jou past.
Het eten was zo heerlijk, wat kunnen die mannen toch koken zeg. Oh en dan dat heerlijke vers gebakken brood.
Vijf feestjes hebben we gehad: kerst: heerlijk gezongen, kaarsjes, kerstmutsen, kadootjes.
Oud en nieuw: dansen en sterretjes draaien. De verjaardagen van Angie en Rasheed: Nederlandse liedjes gezongen en natuurlijk weer kadootjes. Afscheidsavond: Bedoeinen spelletjes zo leuk zo anders maar ook touwtrekken haha. Gezongen en Mohammed trommelde zo goed op de lege watertank.
De mannen hebben ons zelfs getrakteerd op een heuse kamelenrace.
Wat heb ik genoten van deze droomreis, van de eerste tot de laatste minuut.

De veiligheid in Zuid Sinai is gewoon goed, niks aan de hand !
Angie thanxxxx voor alles, je bent een prachtig mens.
We gaan samen een stichting oprichten! Jullie gaan van ons horen.


Antje

Oud&Nieuwreis in de woestijn verlengd met 3 dagen individuele woestijnreis, dec 2014 jan 2015


Zal ik dan maar de aftrap geven! Voor mij was het een hernieuwde kennismaking met de woestijn aangezien ik in 2010 al een keer het voorrecht had om met Angie en Rashied de woestijn van dichtbij mee te maken. Opnieuw heb ik genoten van alles: de gastvrijheid van zowel Angie als de bedoeienen en niet te vergeten Salama's hutjes op het strand! Het gezelschap van zes andere vrouwen met verschillende achtergrond maar met 'n gezamenlijk doel, namelijk genieten was wat mij betreft opnieuw heel geslaagd, niet alleen door de positieve inzet maar vooral ook door de manier waarop wij in de watten gelegd werden met de gezelligheid, lekker eten, vers brood, veel zon (en wind) en slapen onder de sterren. Kan er voorlopig weer tegen en de domper bij thuiskom st van alweer een aanslag op mensen die gewoon hun werk doen komt hard aan! Ik heb me in de Sinai geen moment onveilig gevoeld itt tot de dame naast me in het vliegtuig die niet naar het Catharinaklooster mocht vanwege 'mogelijke' aanslagen... Op die manier kan je iedereen bang maken...

 

Graag wil ik nog iets toevoegen aan mijn reactie op mijn reis naar Nuweiba. Als ik kijk naar de reacties van paniek, angst en woede die Europa bij terugkomst in Nederland in zijn greep houden dan kan ik alleen maar constateren dat ik me in Zuid-Sinai heel veilig heb gevoeld ver van al het geweld en terreur die kennelijk net zo goed in West Europa kan plaatsvinden als hier bij ons!

Met andere woorden daar hoef je het zeker niet voor te laten!! Bovendien kunnen wij met onze aanwezigheid zorgen voor werk en inkomen, iets dat hard nodig is voor de bedoeïenen om te  overleven in tijden van grote tekorten en aan middelen van bestaan!Laat je inspireren...
Klik hieronder om nog véél meer reacties uit ons gastenboek te lezen!

Gastenboek pagina 1
Gastenboek pagina 2
Gastenboek pagina 3
Gastenboek pagina 5
Gastenboek pagina 6
Gastenboek pagina 7

Ik wens je heel veel leesplezier in het gastenboek, en ook veel inspiratie toe!