Informatie over mooi Zuid Sinaï

Landschappen

 

De Sinaï word terecht beschouwd als een van de mooiste en meest gevarieerde woestijnen ter wereld, gevolg van een zeer actief geologisch verleden. Het is daarom ook een van de meest aantrekkelijke landschappen van onze planeet als het gaat om de dynamische interactie tussen rotsen en woestijnklimaat.

 

Je vind er schitterende, kleurrijke, door water en wind geërodeerde kalk- en zandsteen rotsformaties, ruige basalt-en granietbergketens, vulkanische gesteenten, zandduinen en zandvlaktes (variërend van spierwit of geel tot feloranje), diepe canyons en smalle kloven, spectaculaire vergezichten, oude rivierbeddingen (wadi’s), vlaktes bezaaid met fossielen, waterbronnen, oases… En de Rode zee, die deze woestijn begrensd.

Het contrast tussen het water van de prachtige Rode zee en de minerale woestijnwereld is verbluffend!

 

Er zijn niet veel plaatsen op aarde waar op een relatief gering oppervlak zoveel verschillende steensoorten en ertsen zijn te vinden. Niet alleen de kleuren van de rotsen of de stenen zelf zijn indrukwekkend en gevarieerd, ook het licht maakt het schouwspel buitengewoon.

Op ieder moment van de dag heerst een andere kleur: het koele blauwe licht net voordat de zon opkomt, het zachte rode licht van zonsop- en ondergang en het felle witte licht van de middag.
De bedoeïenen vertellen daarom dat er vier seizoenen in een dag plaatsvinden.


En de sterren… Zoveel en, oh zo mooi!
De Melkweg, de lichtende band die de hemel omspant,
kan je hier in zijn volle glorie zien
terwijl je lekker warm in je slaapzak ligt te genieten.
Met zo’n sterrendak boven je hoofd kan je alleen maar goed slapen!