Reizen en Corona

Of je nu gevaccineerd bent of niet,
het is écht niet moeilijk om op dit moment naar zuid-Sinaï te reizen.

Hoe is het nu in Nuweiba en in de gebieden waar de woestijnreizen plaats vinden?

In tegenstelling tot de grote steden zoals Cairo en andere overbevolkte gebieden op het vaste land van Egypte, hebben de rustige badplaatsen aan de Rode Zee niet tot nauwelijks te maken gehad met Covid-19. En dat sinds het begin van de pandemie.

Het is een fijne gedachte dat je tijdens je woestijnreis 24/24 en 7/7 buiten verblijft, samen met een piepklein groepje. En dat je ook nog eens volop ruimte om je heen hebt tijdens de hele reis. Hierdoor is de kans dat je Sars CoV-2 oploopt uiterst gering...

Algemene informatie over de actuele Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen voor Egypte kan je vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Wat zijn de voorwaarden om naar Egypte te reizen?

 • Als je volledig gevaccineerd bent (langer dan 2 weken vóór aankomst in Egypte) dan heb je geen negatieve pcr test nodig.
  Je moet wel je vaccinatiebewijs op papier kunnen tonen. Verplichte vermeldingen hierop zijn: je naam, een QR code, de naam van het vaccin dat je hebt gehad en de datum waarop je die hebt gekregen. Let op, een digitaal vaccinatiebewijs wordt niet geaccepteerd!
 • Ben je niet (of niet volledig) gevaccineerd, dan heb je een negatieve pcr test nodig. Deze mag niet ouder te zijn dan 72 uur op het moment dat je in het vliegtuig naar Egypte stapt. Je moet je originele negatieve pcr test op papier kunnen laten zien, een kopie wordt niet geaccepteerd. Dit reiscertificaat dient in het Engels te zijn. Verplichte vermeldingen op deze negatieve pcr test zijn: je naam, een QR code, de stempel van het lab waar je bent getest en het tijdstip en datum van testafname.
 • Je hebt ook een gezondheidsverklaringsformulier nodig, die krijg je op de luchthaven of in het vliegtuig.
  Tip: stop voor vertrek alvast een pen in je handbagage voor het invullen van dit formulier! 
  Wil je dit -pdf formulier liever alvast downloaden en invullen, dan kan dat hier.

 

Wat zijn de voorwaarden om terug naar Nederland te reizen?

 • Vanaf 22 december heeft iedereen, gevaccineerd of niet, een negatieve pcr test nodig (niet ouder dan 48 uur voor vertrek naar Nederland) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 24 uur voor vertrek naar Nederland)
 • Deze tests kan je in Nuweiba laten doen. Natuurlijk helpen we je daarbij. Reken hiervoor ongeveer € 30,-

 

 

Moet je in quarantaine, bij terugkomst in Nederland?

Nee, dat hoeft niet. En dat is fijn!

Wel wordt er geadviseerd een zelftest te doen na terugkomst. Voor actuele informatie verwijs ik je naar deze  website.

 

Wijziging & annulering van je reis. En code oranje

Deze situatie verandert geregeld... Als wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of je aanbieden deze gratis om te boeken.

Indien je zelf annuleert zijn onze normale annuleringsvoorwaarden van toepassing.
Je kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden aan de kust van zuid-Sinaï zodanig zijn verslechterd ten opzichte van het moment waarop je hebt geboekt, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Mocht je voor vertrek van de reis die je bij ons hebt geboekt toch nog Corona oplopen, dan heb je een jaar de tijd om kosteloos je reis om te boeken voor een andere datum. Ook kan je kosteloos de reis overdragen aan een andere reiziger. Wel zo fijn, een flexibele omruilgarantie, in deze gekke tijden!

Op het moment dat ik dit schrijf zijn de badplaatsen in zuid Sinaï en de gebieden waar onze woestijnreizen plaats vinden nog oranje gekleurd in het Nederlands reisadvies. Dit is slechts een advies, zeker geen reisverbod! Controleer bij je reisverzekering of deze je dekt als je naar een land met code oranje reist. Dat is niet het geval voor alle reisverzekeringen. Heb je vragen? Ik help je graag!

 

Krijg je corona op reis of vertoon je symptomen?

Indien nodig zullen wij je in dat geval uiteraard hulp en bijstand verlenen!

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor je eigen risico.
Je Nederlandse zorgverzekering dekt je medische kosten als je corona krijgt op je reisbestemming. De kosten worden vergoedt tot aan het Nederlandse prijsniveau.

Als je langer moet blijven of je ticket moet omboeken ivm Covid-19, dan zijn die kosten voor eigen rekening. Ik raad je daarom aan een aanvullende verzekering af te sluiten om deze eventuele extra reis- en verblijfkosten te dekken.

 

Laatste update van deze pagina: 21 december 2021