11-daagse nomadische kamelentocht: authenticiteit & puur natuur!

Wil je je hooft he-le-maal leegmaken en jezelf volledig resetten?
Dan is deze reis echt iets voor jou!
Een lekker lange nomadische kamelentocht. Even helemaal weg. Kom je mee?

Dit is een bijzondere trektocht door een verrassende, prachtige & afwisselende natuur. Een heerlijke, inspirerende, rustgevende en toch actieve kamelentocht door mooi zuid-Sinaï! Een reis waarbij je kennis maakt met een unieke cultuur en het leven van de nomadische bedoeïenen deelt.…

down-to-earth & from-the-heart...

 

- je 'eigen' kameel rijden of wandelen? Alles kan, doe waar je zin in hebt.

Wij reizen in een klein (maar fijn!) gezelschap. Onze gastheren en gidsen (mijn bedoeïenenvrienden / -buren) gaan zeer goed voor je zorgen. En je absoluut in de watten leggen. :)
Zij kennen de woestijn als geen ander… en kunnen daarnaast ook nog eens heerlijk koken op een houtvuurtje. Vol trots zullen deze vriendelijke nomaden je hun woonomgeving laten ontdekken: de woestijn.
En je zal zien, de meeste (stereotype) ideeën die je waarschijnlijk over de woestijn hebt zullen net zo snel verdwijnen als sneeuw voor de zon. Laat je verrassen, de woestijn leeft. Het is een fascinerend eco-systeem, en ook nog eens ontzettend mooi en afwisselend!

Dat klinkt spannend, he? Begint het al een beetje te kriebelen?
Nou, we zullen het je verklappen: zelf hebben we er ook ontzettend veel zin in!
Maar wees gerust, het mag dan wel een bijzondere en fantastische uitdaging zijn - wellicht een tikkeltje grensverleggend - onveilig is het zeker niet! Jouw welzijn en veiligheid staan ten aller tijde helemaal bovenaan onze prioriteitlijst.
Het is een geheel verzorgde reis, dus jij hoeft je nergens zorgen over te maken.
Het enige wat je hoeft te doen is je vliegticket te regelen en daarna gewoon intens genieten van je reis, wij zorgen voor de rest! Je bent absoluut in goede handen. Uiteraard is er plaats voor het onvoorziene, want het ís en blijft natuurlijk een Avontuur, sta dus open voor het NU! En vergeet niet om een goed humeur, gezond verstand en een positieve, flexibele en open mind mee te nemen, ze staan op de paklijst!!!

Een paar hoogtepunten op een rij:
- Een heerlijke kamelentocht naar gebieden waar geen andere toeristen komen. Puur natuur en authentiek!!!
- Ongeveer 99% kans op zon, mooi weer, blauwe lucht, helder licht,
- Zwemmen, snorkelen of duiken in het warme, helderblauwe water van de golf van Aqaba, een van de mooiste onderwaterwereld op deze planeet: de koraalrif begint op enkele zwemslagen van de kust,
- Aan het begin en het einde van je reis verblijf je in een idyllische rieten bungalow op en strand met fijn, licht zand. Val in slaap en ontwaak met de rustgevende geluid van de branding…
- 11 dagen door de woestijn, met je ‘eigen’ kameel en fantastische bedoeïenen begeleiding, slapen onder de sterren... Een intense natuurervaring. Gedurende de reis zijn er ook rustmomenten op mooie plekken, zodat je tijd voor jezelf hebt. Een actieve reis dus waarbij je volledig tot rust komt!
- Rust, ruimte, stilte, tijd voor jezelf. Volledig leven in het hier en nu, in het natuurlijk ritme van dag en nacht.
De tijd die je horloge aangeeft is hier helemaal niet van belang. Bereid je voor op een andere perceptie van tijd…
- Iedere dag heerlijk, gezond eten. Veel verse groenten en fruit op het menu, zalig voorbereid op een vuurtje.

- Uiterst afwisselende landschappen en atmosferen. Je bent per slot van rekening in de Sinaï, een van de mooiste en meest gevarieerde rotswoestijnen ter wereld: een schitterende minerale wereld die de drukke geest kalmeert! Ontdek prachtige, kleurrijke, door water en wind geërodeerde kalk- en zandsteen rotsformaties, ruige basalt- en granietbergketens, vulkanische gesteenten, zandduinen en zandvlaktes (variërend van spierwit of geel tot feloranje), diepe canyons en smalle kloven, spectaculaire vergezichten, hoogvlaktes, wijde opgedroogde rivierbeddingen (wadi’s), vlaktes bezaaid met fossielen, waterbronnen
en -putten, groene oases, geologische curiositeiten... en nog veel en veel meer!

- Veel natuur en natuurlijk ook cultuur. Maak kennis met het leven van traditionele én moderne nomaden: de bedoeïenen uit de 21ste eeuw…  Een authentieke beleving.

- Tijdens deze trektocht reis je met een zeer klein reisgezelschap van gelijkgestemden en (her)ontdek je de stilte.
- Reis op een respectvolle manier: respect voor mens, cultuur en natuur staan altijd centraal. Wij geloven dat jouw vakantie net zo belangrijk is als het welzijn van de bedoeïenen en kamelen die ons begeleiden!
- Wij (de reisleiding en -begeleiding) genieten nog steeds even veel van de kamelentochten als onze gasten.
En we delen graag onze passie en kennis van de woestijn met je.

Wil je meer weten over deze bijzondere reis? Kijk dan bij het dag-tot-dag programma!
Van harte hopen we dat we deze unieke momenten met je mogen delen.

Ben je enthousiast maar zijn 11 dagen in de woestijn te veel? Of kan je niet zo lang vrij krijgen?
Kom dan de eerste 5 of 7 dagen van deze kamelentocht mee. Meer weten? Kijk eens hier of hier