YOGA kamelentocht in de woestijn.

Het reisprogramma, van dag tot dag:

Hieronder lees je het uitgebreide programma van deze yoga woestijnreis met kamelen.
Heb je nog vragen? Wij beantwoorden ze graag. Mail naar info@feel-the-desert.com

22 oktober 2024:

Je vliegt naar zonnig Egypte!

Vanmiddag vlieg je naar Sharm el Sheikh met Pegasus airlines, met een hele korte overstap in Istanboel. Je komt de volgende ochtend aan in Sharm, in de vroege ochtend.

 

23 oktober

aankomst luchthaven, transfer accommodatie bij het strand
Een dagje genieten aan het strand en rustig landen


Yes, eindelijk landt je vliegtuig dan op de luchthaven van Sharm el Sheikh! Een stempel in je paspoort, even snel je bagage ophalen... en naar buiten. Het is nog donker, maar de temperatuur buiten de aankomsthal is aangenaam. Het is druk, bij de uitgang. Tussen al de schreeuwende Egyptische taxichauffeurs zie je één rustige, statige bedoeïen, met traditionele kleding. En warempel, hij heeft een bordje Feel-the-desert bij zich. En hij staat op JOU te wachten!

Met zijn minibusje brengt hij je in ietsje minder dan 2 uur naar de hutjes op het strand, een stukje buiten Nuweiba. Dat is best wel een eind rijden...  Maar als je bij aankomst een fantastische rieten bungalow treft, op een rustig strand met fijn zand, naast een helderblauwe zee, dan is er geen twijfel mogelijk. Het was absoluut de moeite waard om even in de auto te zitten!
Wat fijn: je heb de hele dag om rustig bij te komen van de reis, te acclimatiseren en te genieten van de zon, de zee, het lekkere eten én de geweldige bedoeïenengastvrijheid. En een lekkere yogales om je lichaam weer helemaal soepel te maken.
Je slaapt vanavond in met het rustgevend geluid van de branding, op een paar meter afstand van je hutje op het strand…

   Vandaag is een rustige dag om bij te komen van de reis, om lekker te landen & te acclimatiseren op je vakantie bestemming. Morgen trekken we de woestijn in. Dus vandaag doen we het rustig aan.
   Maar eerst, ontbijten! Vanuit het met palmbladeren bedekte restaurant kijk je uit over de Rode zee en de bergen van Saudi Arabië, aan de andere kant van het water.
   Wat ga je vandaag doen? Snorkelen tussen tropische koraalvissen? Of ga je lekker een boek lezen, je dagboek bijhouden, genieten van een strandwandeling, kennis maken met je reisgenoten?
   Wil je duiken of een proefduik nemen? Dat kan, het is hier per slot van rekening een duikersparadijs... En een heerlijke massage nemen in Nuweiba is ook mogelijk... Moeilijk he, al die keuzes?

   En, zoals iedere dag, yoga met Albertine. Vandaag op het strand, morgen in de woestijn!

   Later vandaag komt Angie langs. Ze zal je van alles en nog wat vertellen over de kamelentocht, hoe de komende dagen in de woestijn eruit zien, wat je absoluut niet mag vergeten om mee te nemen of juist wat je niét nodig zal hebben in de woestijn! Dat laatste kan je met een gerust hart achter laten bij de hutjes op het strand, wanneer je morgenochtend de woestijn in trekt.

   24 t/m 26 oktober:

   woestijn


   Jaaa, na het ontbijt is het zover, het avontuur kan beginnen!

   De dagelijkse yogalessen vinden plaats in overleg met Albertine. Zij is een zachte en liefdevolle yogadocent met veel ervaring.

   Een Toyota landcruiser brengt je naar de ontmoetingsplek in de woestijn waar je de bedoeïenengidsen en hun kamelen treft. Zij zijn gisteren al vertrokken en hebben ter plekke overnacht. Je maakt kennis met deze vriendelijke mannen en hun fascinerende lastdieren.

   Je krijg je je ‘eigen’ kameel toegewezen, waar je de komende 5 dagen heerlijk op kan rijden. Natuurlijk kan je altijd wandelen als je daar zin in hebt.

   En plotseling is het zover, tijd om op je kameel te stijgen en te vertrekken!

   Meestal rijden we ’s ochtends een paar uur. Daarna zoekt onze bedoeïengids een mooie schaduwrijke plek om te lunchen en te rusten. Sommige dagen trekken we iets langer, andere keren ietsje korter. De bedoeïenen weten precies wat goede plekken zijn om te stoppen.


   Als we onze lunch pauze maken wordt alle bagage van de kamelen gelost. Als je zin hebt kan je daar even bij helpen.  De kamelen houden alleen hun zadel op en kunnen daarna lekker gaan grazen. Vervolgens wordt er in no-time een heerlijke lunch voor je klaargemaakt, met verse, gezonde ingrediënten. En versgebakken brood...
   Dagelijks wordt er vers brood gebakken, op een houtvuurtje.
   Je zal er waarschijnlijk verbaasd over staan hoe gemakkelijk dit allemaal gaat, gezien de primitieve omstandigheden. Onze gidsen zijn goed op elkaar ingespeeld, alles word altijd met heel veel aandacht gedaan. De bedoeïenen hebben geen mindfulness-cursus nodig… het zit in hun genen, zou je bijna kunnen zeggen. Daar kunnen wij nog iets van leren!

   Na het een zalige en uitgebreide lunch heb je tijd voor jezelf. Daarna gaan wij weer op pad.
   's Middags rijden wij opnieuw een paar uur, tot aan de overnachtingsplek waar wij met daglicht aankomen. De kamelen worden dit keer niet alleen van hun last, maar ook van hun zadels ontdaan.

   Terwijl de bedoeïenen de maaltijd voorbereiden kan je doen wat je hartje je ingeeft. Bijvoorbeeld al vast een mooie slaapplek gaan zoeken, mediteren, al de schitterende landschappen, kleuren en vormen die je vandaag hebt gezien in revue laten passeren, een bakje thee met de bedoeïenenmannen drinken, bij het vuur, genieten van de rust, de ruimte en de mooie omgeving...

   We eten bij het kampvuur. En dan word het plotseling donker. Van het ene moment op het andere is het nacht. En komen de vele sterren tevoorschijn! Een fantastisch schouwspel, altijd in beweging... Wellicht
   zal je vroeg (een beetje rozig en voldaan) je slaapzak in rollen om van de sterrenhemel te genieten.


   ’s Ochtends word je meestal weer vroeg wakker, zodra het licht word. Tijd dus voor een heerlijke yogales. Hoe fijn is het om de zon te groeten als hij opkomt in de woestijn!
   Je biologische klok zet zich hier automatisch op tijd! De bedoeïenen zijn dan al lang in de weer, er is al een kampvuurtje, het ontbijt wordt klaargemaakt, het water voor de koffie of de thee is al warm. En er is ook al weer vers brood gebakken... Luxe? Ja echt wel!

   Terwijl jij lekker aan het ontbijten bent worden de kamelen weer gezadeld en geladen.
   En als jij klaar bent met het ontbijt zijn we klaar om te vertrekken. Een nieuwe, mooie, zonnige dag kan beginnen.

   Zoals iedere dag rijden we een paar uur kameel, tot de lunchplek. Over het algemeen rijden we kameel onder in de wadi's (valleien) Maar soms moeten we van de ene vallei naar de volgende gaan. Dat betekent dat we even van onze rijdieren af moeten stappen. Via een bergpad bereiken we zo de volgende vallei, te voet. Het zijn nooit hele moeilijke of zeer lange wandelingen. En meestal is die afwisseling juist wel lekker: even de benen strekken!
   Andere dagen lopen we de hele tijd onder in een vallei, of door een vlakte. Dan kan je lekker blijven rijden. Geen enkele dag is hetzelfde! Geen dag is ook identiek wat de landschappen of kleuren betreft...

    

   Er zijn niet veel plaatsen op aarde waar je op een relatief kleine oppervlak zóveel verschillende steensoorten en ertsen kan vinden: afzettingsgesteenten, stollingsgesteenten, vulkanische gesteenten, metamorfe gesteente… zoveel vormen en kleuren! De Sinaï word hierdoor beschouwd als een van de mooiste en meest gevarieerde rotswoestijnen ter wereld, gevolg van een zeer actief geologisch verleden. Het is een van de meest aantrekkelijke landschappen van onze planeet als het gaat om de dynamische interactie tussen rotsen en woestijnklimaat… Je blijft je ogen uitkijken.


   Hou je camera paraat en vergeet niet een extra geheugen kaart en accu mee te nemen… de kans is groot dat je
   (ontzettend) veel foto’s gaat maken tijdens deze reis!

   De kamelentocht brengt ons afwisselend langs ruige graniet- en basaltbergketens, vulkanische gesteenten, prachtige, kleurrijke, door water en wind geërodeerde kalk- en zandsteen rotsformaties, zandduinen en zandvlaktes in verschillende kleuren, diepe canyons en smalle kloven, spectaculaire vergezichten, hoogvlaktes, opgedroogde rivierbeddingen (wadi’s), vlaktes bezaaid met fossielen en gigantische blokken fossiel koraal, waterputten en -bronnen, groene oases, geologische curiositeiten.

   Je komt soms (eigenlijk best wel heel vaak!) ogen te kort…
   Deze minerale, verstilde wereld blijft je verbazen, dit stukje van onze aardbol is verrukkelijk mooi!


   Net als alle natuurvolkeren houden de bedoeïenen ontzettend veel van de woestijn, die ze als hun huis beschouwen. Ze leven nog steeds heel dicht bij de natuur en vertellen je graag over de woestijn, de geneeskrachtige planten die er groeien, de dieren die er leven. Want ja: de Sinaï is een woestijn die leeft!
   En natuurlijk vertellen de jongens je ook graag over de kamelen, hun lastdieren waar ze veel van houden en ontzettend veel van weten. Veel stof tot gesprek...

   27 oktober:

   woestijn, transfer naar de zee.

    

   Vandaag zijn we een halve dag in de woestijn. Vóór de luncht worden we opgehaald. Het is tijd om weer naar de kust terug te keren. Dit is ook een goed moment om je fooi aan de bedoeïenen te geven. Wellicht moet je zelfs een traantje wegpinken.... je zou zeker niet de eerste zijn!

   We rijden vervolgens met een minibusje richting het zuiden, naar een prachtig natuurreservaat waar tentjes op het strand speciaal voor jou zijn opgezet. Je hoofd en je camera boordevol mooie plaatjes, het is nu tijd voor een ander avontuur. Na de droge woestijn gaan we de prachtige onderwaterwereld verkennen. Dit is een van de mooiste plekken ter wereld om te snorkelen. Het koraalrif begint op een paar meter van de branding. 
   Bij aankomst staat een heerlijke lunch op ons te wachten... Ook hier zijn we weer te gast bij bedoeïenen. Ook zij verzorgen ons op een geweldige manier!

   En nu, wat ga je doen om het woestijnstof af te spoelen? Even douchen of eerst toch nog maar een duik in zee?

   Het avondmaal sluit naadloos aan met de heerlijke maaltijden die de bedoeïenen voor je in de woestijn hebben gekookt. En vannacht slaap je weer in met het rustgevend geluid van de zee op de achtergrond.

   28 oktober:

   Yoga, strand, snorkelen!


   Vandaag heb je de hele dag om lekker van het strand te genieten, te snorkelen, te duiken, in het zonnetje te liggen. Of misschien wel in de schaduw, op die vrolijk, kleurrijke kussens, met uitzicht over de zee… Ook hier ben je nog ver van de bewoonde wereld en de drukte. Zodoende verloopt de overgang met de woestijn en de civilisatie soepel. Yoga, waterpret, rust, lekker eten… life is good!

   29 oktober

   Terug naar de bewoonde wereld, terugvlucht


   Vroeg transfer naar de luchthaven en terug naar Nederland. Met een lekkere bruine snoet en een hoofd gevuld met rust en mooie herinneringen!
   Tenzij je natuurlijk beslist om nog wat langer te blijven om van het strand, de zon, de zee te genieten!
   Je vertrekt met een hoofd vol met kleuren, indrukken, herinneringen, nieuwe ervaringen... vol of juist leeg? Ongetwijfeld zit er wel nieuwe inspiratie tussen want een ding is zeker: de woestijn én mooi Sinaï doet zeker iets met je!