Yoga kamelentocht in de woestijn

Alle praktische informatie op een rijtje:

van A tot Z

 

Accommodatie:

Voor de woestijntocht verblijf je in een rieten hutje, op het strand. Na de woestijnreis verblijf je in een individueel tentje op het strand.
Hou er rekening mee dat er aan het einde van de reis geen electriciteit is bij de accommodatie!

Je valt in slaap en ontwaakt  met het rustgevend geluid van de zee. Geniet iedere ochtend van een adembenemende zonsopkomst over de zee, achter de bergen van Saudi Arabië, net aan de andere kant van het water...
Het camp met de hutjes op het strand is een eenvoudige, maar zó idyllische, feel-good plek. Zee, zand, zon... en uiteraard bedoeïenen gastvrijheid. Plus heerlijk, lokaal voedsel in het restaurant!

Iedere hut heeft een schaduwrijke luifel met kleurrijke kussens. Daar kan je heerlijk weg dromen en volledig tot rust komen. Wil je liever in het zonnetje aan een mooie bruine huidskleur werken? Er staan ook ligstoelen op het strand!
De koraalrif begint op een steenworp van je hutje... Plons, en je zwemt tussen de meest prachtige en kleurrijke tropische aquariumvissen en koraalsoorten...

Wil je eerder komen of later vertrekken? Dat kan! Een hutje op het strand kost € 40,- pp per dag, alle maaltijden en drankjes inbegrepen.


Eerlijk reizen:

Respect voor mens, cultuur en milieu staan te allen tijde centraal tijdens de woestijnreizen.
Ik geloof dat jouw vakantie net zo belangrijk is als het welzijn van de bedoeïenen en kamelen die ons begeleiden.
FEEL-THE-DESERT werkt zonder Egyptische tussenpersonen, dus uitsluitend met bedoeïenen. Dat zijn mijn buren (in het dorpje waar ik het hele jaar door woon) of bedoeïenenvrienden uit andere gebieden van zuid-Sinaï.


Ook noemenswaardig, de bedoeïenen die ons begeleiden in de woestijn eten precies hetzelfde als wij. En ook te gelijke tijd. Dat lijkt zo vanzelfsprekend... maar dat is het in Egypte absoluut niet. De regel is eerder dat de bedoeïenen de kliekjes eten. Nou, niet bij Feel-the-desert in ieder geval!!!


Alle reizen worden in nauwe samenwerking met bedoeïenen voorbereid zodat de opbrengst van je verblijf zoveel mogelijk ten goede komt aan de plaatselijke bevolking in de verschillende streken die wij bezoeken.
Volhartig wil ik je van een optimale, eerlijke kamelentocht laten genieten!
Een vast bedrag van de reissom stort ik aan projecten die FEEL-THE-DESERT heeft geïnitieerd en/of met hart en ziel steunt. Ik vertel je er graag over als je hier bent!


Fooien:

In Egypte is het gebruikelijk om een fooi te geven. Bijvoorbeeld aan de taxichauffeur of het personeel van de accommodatie en het restaurant. De salarissen liggen laag hier en de bedoeïenen weten nooit wanneer zij opnieuw werk hebben. Er is hier geen enkele vorm van sociale voorzieningen, pensioen of ziekenfonds. Fooien zijn dus zeer welkom om de familie te onderhouden.


Tijdens de dagen in de woestijn worden wij vergezeld door bedoeïenen van de Tarabin stam.
Zij zorgen goed voor ons. Reken zo'n 50 euro voor hun fooi voor de yoga woestijnreis. Dit is slechts een richtlijn: als je heel tevreden bent over hun diensten kan je uiteraard ook meer geven!  ;) Fooien zijn een blijk van waardering tussen jou en de bedoeïenen. Je geeft ze direct aan hen, aan het einde van de reis.

 

Geld:

In de Sinaï betaal je met Egyptische ponden. De euro schommelt ongeveer rond de 50 Egyptische ponden. Het is voordeliger om hier ter plekke geld op te nemen (met je pinpas of creditcard) dan vooraf in Europa geld te wisselen. Kijk even met je bank app (of neem contact met je bank) om wereldbetalingen toe te staan met je pinpas of credit card. de meeste betaalkaarten staan standaard op Europabetalingen.
Op de luchthaven van Sharm kan je geld pinnen en in Nuweiba zijn er verschillende banken en geldautomaten.
Uit de flappentap komen meestal briefjes van 100 of 200 pond, vaak met een maximale opname van 2000 pond per transactie. Als je meer geld op wilt nemen moet je het dus in meerdere keren doen.
Het is altijd handig om kleine coupures op zak te hebben, probeer er zoveel mogelijk van te bemachtigen...


Grootte van de groep:

We reizen met een kleine groep zodat je optimaal kan genieten van je vakantie!

 

Kleding:

Aan de kust kan je gerust in je bikini of zwembroek van het warme water van de Rode zee genieten.
In de woestijn is het praktisch om je in meerdere 'laagjes' te kleden. Als je het warm hebt kan je een laagje uitdoen, als je het koud krijgt trek je een extra laagje aan. Simpel en efficiënt! Hou er rekening mee dat de wind de gevoelstemperatuur soms flink kan beïnvloeden.

Zelf geven wij altijd de voorkeur aan lange mouwen en broeken: niet alleen uit respect voor de bedoeïenen die ons begeleiden, maar ook als bescherming tegen de zon. Comfortabel, niet al te strak en bij voorkeur natuurlijke vezels...

Na zonsondergang en 's ochtends vroeg, voor zonsopkomst, kan het fris of zelfs koud zijn: warmere kleding is dan zeker welkom. En natuurlijk raden wij je aan om altijd iets op je hoofd te dragen, ter bescherming tegen de zon.


Klimaat:

Wil je weten of het zonnetje ook vandaag weer schijnt in mooi Sinaï? Kijk dan snel hier.
Tijdens de reisperiode is het klimaat meestal aangenaam zonnig in de woestijn. Overdag is het dan lekker weer. Hou er rekening mee dat zodra de zon ondergaat, het wel plotseling flink kan afkoelen. Wind is onvoorspelbaar en kan de gevoelstemperatuur sterk beïnvloeden. Warme kleding of een windstopper is daarom altijd welkom voor 's avonds en 's nachts.

Vergeet ook niet om een goede, warme mummyslaapzak mee te nemen. Het is wel zo fijn om vanuit een warme en comfortabele slaapzak naar al die sterren te kijken, toch?


Paklijst:

Hier vindt je een basis paklijst.
Neem vooral niet teveel bagage mee: alles wat je thuislaat is meegenomen (voor de kamelen in ieder geval, zij dragen je tassen tijdens de woestijntocht ...) Een harde koffer met wieltjes is niet handig in de woestijn.
Koop ook geen dure spullen als je die daarna nooit meer gaat gebruiken.
Aarzel niet om te mailen als je vragen hebt over wat je wel of niet mee moet nemen.


Misschien heb je nog baby- of kinderkleding, warme truien of jassen, goede outdoor spullen, stevige sandalen (van jezelf, je kinderen of kleinkinderen) onder in je kast liggen waar ze nooit meer worden gebruikt? Neem ze dan mee voor de bedoeïenen! Je gaat hier mensen heel gelukkig mee maken.
Of misschien heb je zelfs wel een goede vriendin of buurvrouw die ook eens ‘schoonmaak’ in haar kast wil houden voor bovengenoemde spullen? Kinderspeelgoed en knuffels zijn evenzo zeer welkom.
Bij voorbaat... hartelijk dank!!!   :)

 

Reisdocumenten:

Je paspoort of internationale reispas dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkeer in Nederland of België.

Het is altijd handig om een fotokopie van je paspoort mee te nemen.


Reis op maat of met een eigen groep:

Wij organiseren graag een reis op maat voor je, dat kan al vanaf 2 personen.

Heb je speciale wensen?
Laat het ons weten en wij maken jouw droomreis werkelijkheid! Omdat we ter plekke wonen en uitsluitend met bekende en bevriende bedoeïenen werken kunnen we zeker aan je wensen voldoen.

 

Heb je er ooit al eens aan gedacht om een workshop of een retraite te geven op een tropisch strand? Of in de woestijn? En dat op slechts een paar uurtjesvliegen van huis...

We faciliteren graag een reis voor je, volgens jouw specificaties.

Samen kunnen we er iets leuks én bijzonders van maken!


Taal:

In de Sinaï spreekt men Egyptisch Arabisch en Bedoeïens. De meeste bedoeïenen die ons in de woestijn begeleiden spreken ook Engels. Natuurlijk helpen we je graag indien waar nodig!  


Transfers van en naar de luchthaven:

Zodra je vliegtuig landt op de luchthaven van Sharm el Sheikh staat een van onze vaste bedoeïenenmedewerkers op je te wachte met zijn taxi of een minibusje.
Kijk hier voor meer informatie over de
transfers.

Vaccinaties:

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Egypte, in het bijzonder voor een reis van minder dan 3 maanden.
Maar neem altijd even contact op met je huisarts of je plaatselijke GGZ, zij kunnen je het beste adviseren.
Informatie over corona vind je hier.

Vervoer:

Het vervoer tijdens de reis gebeurt per taxi of minibus (transfers van en naar het vliegveld).
Altijd met een bedoeïenenchauffeur.
In de woestijn verplaatsen wij ons per kameel, naar ons idee een van de meest relaxte manier van reizen...


Visum:

Voor een korte woestijnreis is een visum niet strikt verplicht als je aan komt in Sharm, toch adviseren wij
om er wél een te kopen. Je hebt een visum nodig als je hier wilt duiken of als je je woestijnreis wilt verlengen met een verblijf in Cairo of Luxor.

Als je Egypte via Cairo binnenkomt moet je sowieso altijd een visum aanschaffen.
Het visum kost ca. 25 US dollar, je kan betalen met dollars of euro biljetten. Probeer gepaste biljetten bij je te hebben en koop het altijd aan het loket. Als je hem bij iemand in de aankomsthal koopt betaal je meer...

       
Vliegticket:

Je vliegticket dien je zelf te boeken.

Een gouden tip: hoe eerder je je ticket boekt, hoe goedkoper het is.
Kijk hier voor meer informatie over je vliegticket.


Zwaarte van de woestijntocht:

De woestijnreizen zijn niet bijzonder zwaar. Heb je een normale, goede lichamelijke & geestelijke gezondheid?

Kom dan gerust mee!

Je hoeft geen atleet te zijn en je leeftijd maakt niets uit. Je dient wel, naast een goede fysieke conditie, enig uithoudingsvermogen te hebben, of bijvoorbeeld af en toe een stukje op een rotsachtige of onregelmatige ondergrond te kunnen lopen.

Maar vooral moet je de gelukkige eigenaar zijn van een flexibele & open mind!  :)
Neem gerust je eigen wandelstok(ken) mee als je die hebt.